files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvá porážka MFK Zemplín, v Senici prehral 0:2

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce utrpeli v treťom kole Fortuna ligy svoju prvú tohtosezónnu porážku, keď po nemastnom - neslanom výkone prehrali na pôde FK Senica 0:2. Oba góly v zápase padli tesne pred uplynutím polhodiny hry, keď sa v rozpätí 28. a 30. minúty presadili Samuel Mráz a španielsky legionár Guillermo Lopéz. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa po dvoch zápasoch na ihriskách súperov v tom nasledujúcom predstavia doma, keď v sobotu 6. augusta o 19.00 hod. privítajú celok FC ViOn Zlaté Moravce.

Oproti základnej zostave pri bezgólovej remíze na pôde Prešova sa michalovský tréner v súboji na Záhorí odhodlal k dvom zmenám v základnej zostave. Vynútene pauzoval Vernon de Marco, ktorý odišiel na skúšku do španielskeho Levante a v zostave ho tak nahradil Michal Sipľak, no a po prvýkrát v sezóne dostal šancu v bráne Matúš Kira. Úvod sa niesol v opatrnom tempe. Ani jeden tím nechcel otvoriť obranu a sústredil sa na pevnú defenzívu. Hra sa tak odvíjala zväčša medzi šestnástkami. V úvodnej dvanásťminútovke zaujali akurát dve strely Stanislava Danka, ktoré však boli málo razantné a brankárovi Michalovi Šulovi veľa starostí nenarobili. Michalovčania dobre v strede poľa zachytávali útoky domáceho tímu. Aj napriek tomu sa v 28. minúte zrodil prvý gólový moment v zápase. Na ľavej strane sa cez Šimčáka predral Gončar, ktorý poslal loptu do súperovej šestnástky a Samuel Mráz zaznamenal prvý gól Seničanov v tejto sezóne - 1:0. O dve minúty bolo z ničoho nič 2:0. V strede poľa sa zmocnil lopty španielsky legionár Andrés Lopes Guillermo, ktorý strelou zhruba z dvadsiatich piatich metrov krásne trafil šibenicu Kirovej brány. Michalovčania sa síce následne snažili niečo urobiť s nepriaznivým priebehom zápasu, do hry sa však dostávali menej. Dokonca mohli inkasovať aj po tretíkrát, Matúš Kira, ale v poslednej minúte prvého dejstva bravúrne vytlačil ďalekonosnú bombu Delgada na rohový kop. 

Michalovský golman sa zaskvel aj v úvode druhého dejstva, keď vytlačil priamy kop Pirula na rohový kop. Hneď na to pohrozili aj hostia, Koscelníková strela spoza šestnástky si ale cestu medzi tri žrde nenašla. Michalovčania sa aj naďalej snažili o strelenie kontaktného gólu. Ten mohol prísť po rýchlej akcii na ľavej strane, po centri Šimčáka však mieril Dávid Škutka z dobrej pozície iba do bočnej siete senickej brány. Tréner Michalovčanov Anton Šoltis reagoval na nepriaznivý stav po hodine hry hneď dvojitým striedaním, keď poslal na ihrisko Gréka Qoseho a Pavla Bellasa. Chvíľu na to mohli jeho zverenci dosiahnuť kontaktný gól po priamom kope Žofčáka, hlavička Březinu ale skončila tesne mimo vlastnej brány. Z následného rohu to nevyšlo ani Koscelníkovi, ktorý sa pokúšal zakončiť efektnými nožničkami. To však boli iba náznaky michalovských šancí. Hostia si do konca zápasu nedokázali vypracovať gólovú šancu, a tak priemerný duel skončil zaslúženým víťazstvom efektívnejších domácich, ktorí tak dosiahli prvý trojbodový zápis od novembra minulého roka.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (2:0)
Góly: 28. S. Mráz, 30. Guillermo López
Žlté karty: 64. Gončar, 77. Kosorín.
Rozhodovali: Kráľovič - E. Weiss, Barenčík.
Divákov: 1384.
FK: Šulla - I. Gončar, Pillár, Březina, A. Delgado - J. Dolný (61. Blažek), Pirulo, M. Kratochvíl (84. Ebwelle), Borja Docal (53. Kosorín) - S. Mráz - Guillermo López
MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, T. Sedlák, Sipľak, Šimčák - Grič (63. Qose) - Kunca (63. Bellas), Danko, Žofčák, Koscelník (76. Turík) - Škutka.



Uverejnené: 30.07.2016 21:00:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.