files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V koncovke málo dôrazní Michalovčania s prvou tohtosezónnou prehrou

Michalovskí futbalisti už poznajú ako chutí v sezóne 2016/2017 ligová prehra. Po slabom výkone totiž prehrali 0:2 v treťom kole Fortuna ligy na pôde FK Senica, ktorého hráči predtým nevyhrali dlhých osem mesiacov. Viac ako prehra bolí fakt, že Michalovčania si v celom zápase nevypracovali čistú gólovú šancu a v ofenzíve tak nadviazali na výkon z Prešova, kde v druhom kole remizovali 0:0.

Chýbala im agresivita a pokoj vo finálnej fáze

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce našli svojho prvého tohtosezónneho premožiteľa v treťom kole Fortuna ligy. Stal sa ním FK Senica, ktorý predtým v lige dlhých osem mesiacov nepoznal ako chutí trojbodový zápis. Záhoráci túto dlhočiznú sériu prestrihli až proti Michalovciam a v sezóne sa tešili nielen z prvých gólov, ale aj z prvých bodov. „Veľká škoda prvých tridsaťpäť minút, ktoré sme vôbec nezachytili,“ poznamenal na úvod svojho hodnotenia tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis, ktorého zverenci oba góly inkasovali v rozpätí niekoľkých desiatok sekúnd v 28. a 30. minúte. „Z našej strany mi chýbala agresivita a hlavne kľud v koncovke. Boli sme málo dôrazní v jej finálnej fáze. Síce sme v druhom polčase mali loptu viac my, súper sa dobre stiahol do obrany a okrem náznakov dvoch šancí sme si nevypracovali nič. Jednoznačne musíme byť viac agresívni v súperovej šestnástke a byť viacej nebezpeční v útočnej fáze,“ dodal ešte k zápasu v Senici Anton Šoltis.

Michalovčanom podľa ich trénera Šoltisa chýbal pokoj v zakončení

Chcenie je jedna vec, chýbala kvalita

Po prekvapujúcej výhre Michalovčanov v prvom kole nad Trenčínom (2:1) prišlo v ďalších dvoch kolách hlavne v koncovke tímu k vytriezveniu. Už v Prešove, kde „žlto-modrí“ zaknihovali bezgólovú remízu, to škrípalo v útočnej fáze a doslova sterilní v koncovke boli Michalovčania aj v sobotu na Záhorí. „Vo finálnej fáze potrebujeme väčší kľud na kopačky. Zápasy nám ukázali, že stále máme na čom pracovať. Chlapci pri zakončení nevyhľadávajú správne riešenia. Družstvo síce chcelo, no niekedy iba chcenie nestačí. V šestnástke súpera musíme byť „hladnejší“ po šanciach a verím, že to nám môže v ďalších zápasoch pomôcť,“ podotkol k aktuálnemu problému Zemplínčanov ich tréner. Michalovčanom nefungovali hlavne krídelné priestory, na čo nadviazal aj Anton Šoltis. „To je futbal. Keď všetci podajú nadpriemerné výkony, môže prísť aj také víťazstvo, aké sme my dosiahli nad Trenčínom. V Senici nám odišli krídla a kvôli tomu sme sa nedostali do zakončenia. Na tom musíme popracovať. Ako som už povedal, chcenie je jedna vec, ale my tam musíme dať aj kvalitu. Len takto sa dá v týchto zápasoch uspieť.“   

Víťazstvo Zlatých Moraviec ho nevyľakalo

Po dvoch odohraných kolách boli bez bodového zápisu na dne tabuľky dva tímy. Okrem spomenutej Senici, ktorá si pripísali po výhre nad Michalovčanmi prvé body, tak učinil aj FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble, ktorého hráči zdolali majstra z Trenčína 3:0. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka teda padli po Michalovciach po dvoch týždňoch aj v Zlatých Moravciach. Práve ViOn sa v najbližšom kole predstaví na Zemplíne. Nevystrašila jeho výhra trénera Michalovčanov? „Ani nie. Beriem to normálne. Trenčín má nahustený program a nemá taký široký káder. Tak ako my, každý súper sa proti nemu maximálne vyhecuje. Zlaté Moravce sa takisto vytiahli, dali tri góly a vyhrali. Verím, že sa na nich dobre pripravíme a budeme sa viac tlačiť do šancí, ako to bolo v Prešove či v Senici,“ dodal na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.07.2016 18:39:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.