files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Figeľ v Michalovciach

Je pár týždňov pred parlamentnými voľbami a pri tejto príležitosti do Michaloviec zavítali aj predstavitelia Kresťansko-demokratického hnutia, aby prostredníctvom novinárov, priblížili širokej verejnosti svoj program, ambície  a plány s akými vstupuje do nastávajúcich volieb.


Uplynulý víkend sa s novinármi v Michaloviec stretol samotný predseda KDH Ján Figeľ. Tlačová beseda sa konala v príjemných priestoroch na okresnom centre KDH v Michalovciach. Prítomní boli aj ďalší kandidáti na poslancov za toto hnutie, a to líder kraja Július Stanko, ďalej Valéria Lakatošová, Jozef Bobík, Ján Čuchrán, Ján Paľovčík a Iveta Sokolová.
Volebný program, ktorý KDH predstavuje nesie názov „Cesta pre Slovensko“. Ako sa vyjadril samotný predseda Ján Figeľ: „ Osobitne východ, ale aj celkovo regióny na Slovensku potrebujú viac rozvoja, viac odpovedí, než len otázky. Potrebujú cestu, aj cesty, ktoré mu pomôžu byť v lepšom spojení a kontakte pre celkový ekonomický, sociálny, politický, ale aj duchovný rozvoj.“ KDH chce celkovo vytvoriť lepšie podmienky pre rozvoj vo všetkých oblastiach života na Slovensku a má ambíciu byť medzi rozhodujúcimi politickými silami po voľbách. Ako ďalej povedal: „Myslím si, že KDH má naviac, chceme pre to urobiť maximum, aj odborne, aj politicky aj ľudsky, aby kresťanská demokracia bola dôverihodnou alternatívou pre dnešné smerovanie. Cesta je viac, ako smer.“

Svoje vízie do budúcnosti  predstavili aj ostatní kandidáti. Július Stanko predstavil v krátkosti problematiku poľnohospodárstva, Valéria Lakatošová sa v strane venuje rómskej problematike, ktorá je v našej oblasti dá sa povedať „kľúčovou“. Jozef Bobík vyzdvihol myšlienku predstavy o energetickej bezpečnosti, respektíve o diverzifikácii Slovenska. Ján Čuchran, ako starosta obce, hovoril o tom, že stále viac mladých ľudí odchádza z dedín za prácou, a to by sa malo zmeniť tým, žeby sa im poskytli lepšie podmienky na ich realizáciu doma. Iveta Sokolová chce v kampani osloviť hlavne mladých ľudí a tých, ktorí sa chcú vzdelávať, pretože to je kľúč k úspešnej  budúcnosti. Ján Paľovčík sa venuje problematike zdravotníctva, a preto si želá, aby sa aj tento sektor pohol dopredu.


                             Veronika Kmecová

 



Uverejnené: 26.05.2010 14:31:13 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.