files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šterbákov návrat po roku, s Duklou chce lepšiu sezónu

Po druhej sezóne mimo Slovenska sa opäť vrátil na rodnú hrudu a opäť je to do michalovskej Dukly. Reč je o skúsenom 35-ročnom obrancovi Marcelovi Šterbákovi, ktorý po sezóne vo francúzskom Briancone bude opäť obliekať dres michalovskej Dukly.

Kremenitý obranca so skúsenosťami aj zo slovenskej reprezentácie netajil, že dôvodom jeho návratu na Slovensko bola aj rodina. „Práve rodina bola dôvodom môjho návratu na Slovensko. Po skončení minulej sezóny som vôbec neváhal, chcel som byť čo najbližšie. Na prvom mieste pre mňa boli Michalovce, s ktorými som bol v kontakte už počas minulej sezóny. Po jej skončení sme sa s vedením dohodli na zmluve a ďalšiu sezónu tak budem hrávať tu,“ skonštatoval pre náš portál 35-ročný skúsený zadak, pre ktorého boli práve Michalovce priorita. „Za ten rok, čo som tu pôsobil, nemôžem na Michalovce povedať jedno krivé slovo. Jedinou škvrnou bolo to, že sa nám nepodarilo spraviť nejaký úspech a vypadli sme hneď v prvom kole play-off. Teraz by som chcel odohrať v play-off viac. Bol by som strašne rád, keby sme bojovali o vrchné priečky v tabuľke a ľudia by sa opäť vrátili na štadión. Všetci chceme, aby to teraz bola lepšia sezóna, ako dve predchádzajúce,“ pokračoval Marcel Šterbák.

Michalovský hokejový divák si postupom času zvykol na úspešné sezóny. V sezóne 2011/2012 to hráči Dukly dotiahli do semifinále, v dvoch nasledujúcich si dokonca zahrali vo finále. V posledných dvoch sezónach mu ale veľa radosti „vojaci“ nepripravili. Výsledkom bolo piate a šieste miesto po základnej časti a vypadnutie v prvom kole play-off, s čím rozhodne nebola spokojnosť v šatni, vo vedení a ani na tribúne. „Dvakrát to nebolo úspešné a ja verím, že do tretice všetko dobré,“ s úsmevom na perách poznamenal Marcel Šterbák, ktorý vzápätí už vážnym hlasom dodal. „Pevne verím, že sa utvorí výborná partia, ktorá bude ťahať za jeden povraz. Vyzerá to tak, že v lige bude desať tímov a čaká nás teda 54 kôl, čo je dosť. Bude to veľmi náročné. Musíme sa teda dobre pripraviť na náročnú sezónu. Verím v to, že budeme mať dobrý štart do sezóny a pôjdeme krôčik po krôčiku k úspechu. Určite v play-off chceme ísť ďalej, ako bolo prvé kolo, no to je ešte veľmi ďaleko.“

Prvá hokejová liga mala v minulej sezóne mimoriadne silné obsadenie. Až šesť, či sedem tímov hovorilo pred jej začiatkom o najvyšších ambíciách, čo sa aj potvrdilo. Liga bola náramne vyrovnaná a každý mohol zdolať každého. Nové Zámky si nakoniec vybojovali postup do Extraligy, po neúspechu v baráži skončil Bardejov. Trón pre víťaza druhej najvyššej súťaže je teda voľný a má hneď niekoľko ašpirantov. Môže sa stať, že ich bude o jedného menej. Dosť intenzívne sa totiž hovorí, že prvú ligu opustí aj Liptovský Mikuláš, ktorý má zálusk na extraligovú licenciu zdecimovaných Piešťan. „Aj napriek tomu si myslím, že liga bude mať kvalitu. Ohľadom toho Mikuláša by sa malo rozhodnúť v najbližších dňoch, uvidíme teda, či budú pôsobiť v Extralige alebo v prvej lige. Aj keby išli do Extraligy, prvá liga určite bude mať svoju úroveň. Bude tam posilnená Detva, nevyspytateľný Prešov, ambiciózna Spišská Nová Ves, či ďalšie kvalitné družstvá. Keď ostane aj Mikuláš, bude to ešte napínavejšia a ťažšie. Na druhej strane, tým, že bude zrejme iba desať tímov, diváci uvidia viac kvalitných zápasov,“ uviedol k nasledujúcej prvoligovej sezóne, v ktorej by mali k špičke ligy patriť aj Michalovčania, Marcel Šterbák.

K tomu však musia v Dukle prispôsobiť aj káder. Ten je momentálne v štádiu skladania a stále nie je definitívne uzavretý. Oproti sezóne 2014/2015, ktorú v Michalovciach Šterbák strávil, je podstatne obmenený, no odchovancovi košického hokeja to neprekáža. „Poznám podstatnú väčšinu chlapcov. Uvidíme, čo prinesie príprava a čo prinesie začiatok sezóny. Káder sa ešte skladá, budeme to ladiť tak, aby nás začiatok stihol v najlepšej forme. O našej sile však môžeme hovoriť až na začiatku súťaže. Práve v nej sa ukáže, na čo máme,“ podotkol  Marcel Šterbák, ktorý by mal patriť k oporám zadných radov. Tie vyzerajú s brankárskym postom veľmi dobre, Michalovčanov tlačí topánka hlavne v útoku. „Všetci sa na tom zhodneme, že ešte by mal niekto prísť. Čo sa týka útoku, máme tu dosť šikovných a bojovných kridelníkov, no chýbajú nám strední útočníci. Tých centrov zase nie je ako maku a treba vybrať tých, ktorí by sa tu hodili,“ dodal na záver s Košicami dvojnásobný majster Slovenska.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.08.2016 13:58:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.