files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v prvej hernej previerke nesklamala

Hádzanárky Iuventy Michalovce majú za sebou prvú z troch turnajových previerok, ktoré absolvujú v rámci prípravy na nastávajúcu sezónu. Zverenky trénera Františka Urbana sa predstavili v neďalekej maďarskej Kisvárde. Okrem domáceho KKC bol ich súperom aj ďalší účastník najvyššej ligy našich južných susedov Békéscsaba Elore NKSE a kvarteto účastníkov doplnilo popredné družstvo rumunskej ligy HC Zalau. Michalovčanky sa na turnaji nestratili a každým zápasom sa zlepšovali. V prvom stretnutí síce podľahli domácim hádzanárkam 19:24, no potom zdolali HC Zalau 26:21 a v súboji o druhé miesto deklasovali Békescsabu 34:24.

Michalovčanky v Kisvárde obsadili pekné druhé miesto

Tréner aktuálneho slovenského majstra, držiteľa národného pohára, ako aj primátu vo WHIL František Urban bol po prvej hernej previerke svojho tímu spokojný. „Už pred turnajom som hovoril, že sa na zápasy teším, pretože nám ukážu, na čom ešte máme pracovať. Bol som zvedavý, ako zapadnú do družstva nové hráčky a takisto aj na to, ako bude vyzerať náš herný prejav po dlhšej prestávke. Spokojný som bol hlavne s tým, že naša výkonnosť každým zápasom stúpala. V prvom zápase s Kisvárdou bolo vidno, že je to pre nás prvý duel po dlhšej dobe. Urobili sme až osemnásť technických chýb a nepremenili sme viaceré čisté šance. Zahodili sme až štyri sedmičky, čo nás stálo lepší výsledok,“ uviedol na margo jedinej prehry tréner Iuventy. Jeho zverenky v nasledujúcich dvoch zápasoch už nezaváhali a výsledkom je solídne druhé miesto na kvalitne obsadenom turnaji. „Po stretnutí s Kisvárdou sme si povedali, že horšie hrať nemôžeme. V zostávajúcich dvoch súbojoch sme zahrali lepšie hlavne po taktickej stránke. Naša hra bola disciplinovanejšia a hlavne dievčatá premieňali šance. V tom bol rozdiel oproti zápasu s Kisvárdou. Som rád, že sme hrali od zápasu k zápasu lepšie. Nebolo to len pocitovo, ale aj fakty ukazujú, že to tak bolo. So Zalau sme zahrali oveľa lepšie, no a najlepší výkon sme podali proti Békescsabe,“ pokračoval v hodnotení vystúpenia v Kisvárde tréner Iuventy František Urban.

Podľa trénera Urbana sa družstvo zlepšovalo od zápasu k zápasu

Potešila debutantka Štefaníková

Trénera Františka Urbana potešili nielen výsledky, ale aj hra niektorých jeho zvereniek. „Bolo vidno, že to boli pre nás prvé zápasy po príprave, kde sme sa zamerali viac na kondíciu, ako na hru. Každým zápasom to však bolo lepšie. Relatívne spoľahlivo zachytala Aďa Medveďová. Tej dobre sekundovala Raquel Lafuenteová, no od nej v ďalších zápasoch čakám viac. Vie totiž zachytať aj lepšie. Čo sa týka hráčok v poli, tie, ktoré minulú sezónu hrali najviac, zahrali svoj štandard. Potešila debutantka Bibiana Štefaníková, ktorá dostala viac priestoru proti Békescsabe a zaznamenala tri góly. Dobre na palubovke vyzerala aj Vladimía Bajčiová, no a výborný turnaj odohrala pivotka Vladimíra Kišiková,“ poznamenal tréner Michalovčaniek. A ako sa mu javili nové posily - chorvátska stredná spojka Slavica Schusterová a bieloruská ľaváčka Katsiarina Dubovcová?  „Bolo vidno, že ešte nie sú s tímom tak zžité, ako by mali. Určite dostanú šancu aj v nasledujúcich zápasoch, ktoré nás čakajú a verím, že pre našu hru budú každým zápasom väčším prínosom.“

Príjemným prekvapením bola ešte iba osemnásťročná Bibiana Štefaníková

Verí v ďalší herný progres

Po absolvovaní turnaja v Kisvárde sa Zemplínčanky predstavia vlastným fanúšikom. Od piatka dvanásteho do nedele štrnásteho augusta ich totiž čaká 23. ročník domáceho Memoriálu Tomáša Jakubča. Na ňom budú môcť oplatiť prehru Kisvárde, no ešte predtým ich v piatok čaká ruský vicemajster Rostov nad Done a v sobotu poľský majster MKS Selgros Lublin (oba zápasy so začiatkom o 18.00 hod., nedeľňajší s Kisvárdou o 12.00 hod.) „Verím v to, že po tom, čo sme od zápasu k zápasu hrali lepšie v Kisvárde, budeme v tomto trende pokračovať aj na domácom turnaji. Budeme mať opäť kvalitných protivníkov, ktorí nás určite opäť dobre preveria a pripravia na ťažkú sezónu, ktorá nás čaká,“ podotkol k blížiacemu sa domácemu Memoriálu Tomáša Jakubča tréner Iuventy František Urban.

Turnaj v Kisvárde vo faktoch

KKC Kisvárda - Iuventa Michalovce 24:19 (13:7)
Pok. hody: 1/1 - 6/2, vylúčené: 7:4.
IUVENTA: Lafuente, Medveďová - Černovová 2, Holešová 2, Kišíková 1, Rebičová 1, Nagyová, Habánková, Levčenková 5, Dubovcová, Štefániková, Wollingerová 3/1, Dziurová, Bajčiová, Schusterová, Perederijová 5.

Iuventa Michalovce - HC Zalau 26:21 (9:9)
Pok. hody: 4/3 - 7/5, vylúčené: 3 - 5.
IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 2, Holešová 5, Kišíková 2, Rebičová 2, Nagyová 1, Habánková 2/2, Levčenková 1/1, Dubovcová 5, Štefániková, Wollingerová 2/1, Dziurová 1, Bajčiová 2/1, Schusterová, Perederijová 1.

Iuventa Michalovce - Békéscsaba Elore NKSE 34:24 (16:11)
Pok. hody: 7/7 - 4/4, vylúčené: 2 - 3.
IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Holešová 2, Kišíková 5, Rebičová 3, Nagyová 1, Habánková 5/5, Levčenková 3, Dubovcová 4, Štefániková 3, Wollingerová 2/1, Dziurová 1, Bajčiová 2/1, Schusterová, Perederijová.

Ostatné výsledky turnaja: Békéscsaba Elore NKSE - HC Zalau 21:20 (9:10), KKC Kisvárda - Békéscsaba Elore NKSE 25:21 (14:10), KKC Kisvárda - HC Zalau 27:25 (15:11).

Konečná tabuľka

1. KKC Kisvárda 3
3 0 0 76:65 6
2. Iuventa Michalovce 3 2 0 1 79:69 4
3. Békéscsaba Elore NKSE 3 1 0 2 66:79 2
4. HC Zalau 3
0 0 3
66:74 0

Peter Brendza, foto iuventa michalovce



Uverejnené: 08.08.2016 21:59:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.