files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bánovskí futbalisti sa zlepšujú

V Bánovciach nad Ondavou má futbal zelenú už dlhé roky. Miestna Telovýchovná jednota pozostáva z dvoch futbalových tímov. Ide o celky dospelých a dorastencov. Po predchádzajúcich slabších výsledkoch postupne stúpajú v tabuľkách nahor.

Veľká maródka

V prvej polovici mája bol kolektív dospelých až v horšej časti tabuľky II.B triedy ObFZ Michalovce. Predseda TJ FK Jozef Parihuz nám priblížil príčiny nepriaznivej situácie. „V jesennej časti súťaže sme mali v kádri veľkú maródku. Preto nám niektoré stretnutia vôbec nevyšli,“ povedal. Hráči sa však postupne uzdravili. Navyše, niekoľko futbalistov sa vrátilo z hosťovania v okolitých kluboch. Vďaka spomínaným skutočnostiam sa vytvorili predpoklady na herné napredovanie, ktoré sa už stalo aj realitou. „Dúfam, že po záverečnom kole skončíme v polovici tabuľky,“ vyslovil prianie popredný funkcionár bánovského futbalu.

Vydarené zápasy

O tom, že sa Bánovce zlepšujú svedčí aj ich nedávna vysoká výhra na ihrisku susedného Trhovišťa. V prestížnom derby zvíťazili 4:1. „Naša neustále stúpajúca forma nie je dielom náhody. Potvrdili sme to aj v závere apríla, keď sme vyhrali v Krásnovciach 4:3.  Našou silnou stránkou je kolektívna hra,“ pochválil sa J.Parihuz. Zdôraznil, že mužstvu vyšiel aj úvod sezóny, keď zdolalo Rakovec nad Ondavou a Pozdišovce. Potom už nastala uvedená maródka, ktorá so sebou priniesla aj podstatné zhoršenie výsledkov.  

Nestabilné výkony

Situáciu v dorasteneckom družstve nám priblížil tajomník klubu Ján Šoltés. „Pôsobenie v II.triede jednoznačne vítame. Chlapci získavajú veľa herných skúseností, vďaka čomu plynulejšie prechádzajú do A-mužstva,“ poznamenal. Mrzí ho nestabilná forma kádra. „Zápasy, v ktorých sa predpokladá naša výhra nezvládame a naopak, v súbojoch, kde je favoritom súper vieme naplno zabodovať,“ konštatoval. Narážal predovšetkým na to, že doma tím väčšinou prehráva a vonku takmer všetko vyhráva. Súvisí to jednak s typológiou kolektívu, a takisto s nepravidelnou dochádzkou hráčov na tréningy a jednotlivé zápasy. „Predsa len majú už viac školských povinností, nehovoriac o tom, že časť z nich už chodí aj do zamestnania,“ vysvetlil J.Šoltés.   

Budú mať žiakov

Potešiteľné je, že bánovskí funkcionári si postupne vytvárajú žiacke družstvo. „Svoj záujem hrať za novotvoriaci sa celok potvrdilo už pätnásť chlapcov. Preto pred novou sezónou môžu Bánovce nad Ondavou pokojne prihlásiť do príslušnej súťaže aj žiakov. Jediným sponzorom klubu je samospráva a tá v minulom roku zabezpečila rekonštrukciu a dobudovanie šatní na ihrisku. Jednotlivé stavebné práce si urobili funkcionári svojpomocne.

Majú aj hasičov

V Bánovciach pôsobí aj dobrovoľný hasičský zbor, jeho členovia sa venujú hasičskému športu. „Máme chlapčenské, dievčenské a zmiešané družstvo. Takisto mužstvo dospelých. Všetky tímy sa zúčastňujú na rôznych okresných súťažiach,“ vyjadrila sa starostka Ľudmila Ďurčáková. Už v dohľadnom čase budú mať nadšenci spomínaného športu kompletne novú hasičskú zbrojnicu. Bude sa nachádzať neďaleko sídla obecného úradu a nahradí starú, ktorá je na nevyhovujúcom mieste. Hasičský zbor podporuje len obec.
           
                                                    (janč)

 



Uverejnené: 28.05.2010 09:26:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.