files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Verím v úspešnejšiu sezónu, ako bola tá minulá, hovorí brankárska jednotka Dukly

V kolektívnom športe a o hokeji ani nehovoriac platí zväčša pravidlo, že kvalitný brankár je dobrý základ pre úspech tímu. No keď je to tak, v michalovskej Dukle položili angažovaním Adama Trenčana základný kameň pre spomenutý úspech. Dvadsaťšesťročný golman so skúsenosťami nielen z najvyššej Extraligy, ale aj zo zahraničia, už v závere minulej sezóny preukázal, že sa môže stať jedným z najlepších brankárov v prvej ligy. Aj preto možno prišla michalovská ponuka, na ktorú odchovanec zvolenského hokeja kývol s kladným úmyslom a bude tak hájiť „čierno-oranžové“ farby michalovského hokeja aj v sezóne 2016/2017.

 

Bývalý ochranca svätyne Zvolena, Skalice, Spišskej Novej Vsi, Nitry, českého Třinca či nemeckého Lausitzer Fuchse prišiel do Michaloviec v závere minulej sezóny s cieľom, dostať sa v play-off čo najďalej. Aj keď "vojaci" obsadili v základnej časti až šieste miesto, k semifinále boli veľmi blízko. V sérii s Liptovským Mikulášom totiž viedli aj za výdatného pričinenia Adama Trenčana 2:1 na zápasy, no záver série nezvládli. V posledných dvoch zápasoch im zvlhol strelecký prach, keď nedali ani jeden gól a aj napriek tomu, že iba trikrát inkasovali, medzi štyri najlepšie tímy nepostúpili. „Samozrejme, že to vtedy mrzelo,“ rozhovoril sa Adam Trenčan, ktorý ešte k štvrťfinálovej sérii s Liptovským Mikulášom dodal. „Viedli sme 2:1 na zápasy, mali sme ich na lopate, no žiaľ, nedotiahli sme to. Mrzí hlavne domáci zápas, ktorý sme vyhrať mali. Oba zápasy sme prehrali na nulu. Bola to určite pre nás aj smola. Chýbal nám kúsoček. Verím, že teraz sa nám to vráti a dúfam teda v úspešnejšiu sezónu, ako bola tá minulá.“

Ponuky boli aj iné, no chcel chytať

Po lanskej sezóne, ktorú začal v extraligovej Nitre (tá sa napokon tešila z majstrovského titulu) a ukončil ju práve v prvoligových Michalovciach, dvadsaťšesťročný brankár rozmýšľal o svojej ďalšej budúcnosti. Bol na rázcestí, či zvoliť možno aj pozíciu dvojky v tíme z najvyššej súťaže, alebo získať post brankárskej jednotky. „Po minulej sezóne som dosť rozmýšľal, čo bude ďalej. Nakoniec som si povedal, že chcem pravidelne chytať a chcem byť stabilnou jednotkou v tíme. To bola pre mňa hlavná priorita. Samozrejme, musím to potvrdiť aj na ľade,“ zdôraznil Adam Trenčan. Ten netají, že hlavným dôvodom kývnutia na michalovskú ponuku bolo aj prostredie, ktoré už poznal. „Určite! Minulú sezónu sa mi tu páčilo. Starali sa o nás veľmi dobre, sú tu celkom dobré podmienky. Samozrejme, vždy je čo vylepšovať,“ podotkol Trenčan, ktorý mohol pôsobiť aj vo vyššej súťaži, ako je prvá liga. „Ponuku som mal zo Slovenska. Nechcel by som to rozoberať konkrétnejšie. Je to už minulosť. Som v Michalovciach a to je pre mňa podstatné. Rozhodol som sa pre Michalovce a nechám tu všetko.“

Mladíci sa od neho môžu učiť

Dvadsaťšesťročný Trenčan tak bude pôsobiť v Michalovciach, kde mu budú robiť tandem nádejní odchovanci. Či už je to dvadsaťročný Roman Dzúr, alebo ešte mladší Erik Želinský či Tomáš Tkáčik. Tí sa teda môžu veľa naučiť. „Keď bude z ich strany záujem, tak prečo nie,“ s úsmevom podotkol Adam Trenčan. „Rád budem klubu nápomocný aj v tomto smere. Nechcem povedať, že sa všetkému rozumiem, no určite mám nejaké skúsenosti. Keď budú chcieť, určite im poradím,“ dodala ešte k tejto téme momentálne neohrozená brankárska jednotka HK Dukla Michalovce.

Ísť od zápasu k zápasu

Prvá hokejová liga zrejme po svojej najlepšej sezóne v tej nastávajúcej trochu z kvality ustúpi. Už dávnejšie bolo známe, že v sezóne 2016/2017 v nej nebude figurovať minulosezónny víťaz HC Mikron Nové Zámky, ktorý si vybojoval postup do Extraligy, ale aj v posledných piatich rokoch trojnásobný víťaz z Bardejova. Navyše, informáciou posledných dní je aj odchod Liptovského Mikuláša, ktorý kúpil extraligovú licenciu od Piešťan. Črtá sa teda veľká šanca pre Michalovčanov, ktorí by sa mohli dostať aj do extraligovej baráže, kde postúpia dva najlepšie tímy. „Ja osobne si ambície nedávam žiadne. Pre mňa bude dôležitý každý zápas. Každý budem chcieť vyhrať. Samozrejme, všetci by sme chceli ísť čo najvyššie. Určite myslíme aj na spomenutú baráž. Tá je snom každého z klubu a bude naším cieľom. Nemôžeme sa však pozerať až takto dopredu, musíme sa približovať postupnými krokmi a ísť od zápasu k zápasu,“ poznamenal Adam Trenčan. Mimochodom, čo hovorí na aktuálne zloženie kádra? „Zatiaľ sa mi to celkom páči. Sú tu dobrí chalani a myslím si, že sme dobrá partia. Všetci však vidíme, že ešte potrebujeme posilniť. Týka sa to hlavne útoku, kde nám chýbajú centri. Aj momentálne to však vyzerá celkom slušne,“ dodal na záver Adam Trenčan.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.08.2016 19:59:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.