files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pretrhne MFK Zemplín nepriaznivú sériu proti predposlednej Dunajskej Strede?

Futbalistom MFK Zemplín Michalovce začali po senzačnom víťazstve v prvom kole nad majstrom FK AS Trenčín (2:1) starosti. Zemplínčania sa totiž trápia v koncovke, keď gól nestrelili už 393 minút. Naposledy napol sieť za súperovým brankárom Dávid Škutka v 57. minúte spomenutého duelu s Trenčínom, odvtedy Michalovčania gólovo mlčia a z dvanástich bodov v nasledujúcich štyroch kolách získali iba dva za bezgólové remízy v Prešove a doma so Zlatými Moravcami. Teraz nastal čas to zmeniť. „Žlto-modrí“ v sobotu 20. augusta privítajú v tabuľke predposlednú Dunajskú Stredu a konečne chcú prelomiť gólovú smolu.

Spokojnosť aj nespokojnosť

Michalovčania sú po piatich odohratých kolách s piatimi bodmi a s bilanciou jedného víťazstva, dvoch remíz a dvoch prehier s pasívnym skóre 2:4 na deviatom mieste. Aká je s týmto bodovým ziskom spokojnosť v šatni? „Je to tak medzi spokojnosťou a nespokojnosťou. Niektoré zápasy nám vyšli, niektoré nie. Mohlo to byť aj lepšie, no aj horšie, čiže je to niečo medzi tým,“ uviedol na margo spokojnosti najskúsenejší hráč MFK Zemplín Michalovce Igor Žofčák. Ten si taktiež uvedomuje, že aktuálne najväčším problémom Zemplínčanov je koncovka a jej efektivita. „Koncovka nás trápi najviac. Na tréningoch na tom intenzívne pracujeme. Verím teda, že najbližšie to prelomíme a prídu aj naše strelené góly,“ uviedol odchovanec michalovského futbalu, ktorý sa po úspešnej kariére vrátil pred touto sezónou do materského klubu. Čím si bývalý slovenský reprezentant vysvetľuje skoro 400 minútové čakanie na gól? „Je to ťažko povedať. Keby sme to vedeli, tak to hneď odstránime. Taký je futbal. Ako som už povedal. Verím, že to najbližšie prelomíme a konečne prídu naše góly, ktoré verím, že budú víťazné,“ dodal k aktuálnemu problému Michalovčanov Igor Žofčák.

Na tabuľku sa pozerať nemôžu

Zemplínčania budú mať šancu prelomiť čakanie na strelený gól v sobotu, kedy od 19.00 hod. privítajú na svojom trávniku celok DAC Dunajská Streda. Družstvo od Žitného ostrova v novej sezóne vôbec nenadväzuje na výsledky z vlaňajšej. V prvých piatich kolách jeho hráči získali iba jeden bod a sú len o skóre na predposlednom mieste, keď získali rovnako jeden bod ako posledný Prešov. „My sa na to pozerať nemôžeme, my máme svoje problémy. Ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Určite to pre nás nebude ľahký súboj. To, že Dunajská Streda získala iba jeden bod ešte nič neznamená. Môžem však povedať, že určite pôjdeme do zápasu s cieľom vyhrať,“ podotkol Igor Žofčák, pre ktorého sú doterajšie výsledky DACu prekvapením. „Dunajská Streda v minulej sezóne ukázala, že patrí do prvej polovice tabuľky, takže prekvapením to je. Teraz sa im síce nedarí, no určite sem prídu s cieľom vyhrať. Musíme sa teda na sobotu dobre pripraviť, keďže nás čaká veľmi ťažký súboj,“ dodal na záver Igor Žofčák.

Peter Brendza  



Uverejnené: 19.08.2016 15:38:10 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.