files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

My sme Východ zachytený fotoobjektívom

Posledná augustová sobota patrila v Michalovciach skvelej hudbe, dobrej zábave a výbornému pivu. V Parku študentov sa totiž už po štvrtýkrát uskutočnil festival My sme Východ, ktorý práve v metropole Zemplína ukončil svoje letné turné po východe Slovenska. Postupom času sa pod patronátom pivovaru Šariš My sme Východ uskutočnilo v Snine, Bardejove, Humennom, Vranove nad Topľou, Spišskej Novej Vsi, Svidníku a nakoniec prišli na rad práve Michalovce.

Michalovčania sa mohli tešiť na domáce kapelu, ale aj skupiny známe zo slovenskej hudobnej scény. Vystúpili napríklad Smola a Hrušky, Kandráčovci, vrchol včera patril Kataríne Knechtovej. Ešte predtým sa však uskutočnil krst prvého CD michalovskej kapely Iconito. Cédečko pod názvom Človek a Klaun pokrstili krstní otcovia moderátori podujatia Milan "Junior" Zimnýkoval a Marián "Čeky" Čekovský. Krstilo sa ako inak, pivom.

Zlatá tehla florbalistom a stavbárom

Podujatia My sme Východ sa v Michalovciach uskutočnilo už po štvrtýkrát. Práve do metropoly Zemplína môžeme zaradiť jeho narodenie, keďže vôbec prvý takýto festival hudby a skvelého piva sa odohral tu v roku 2013. Odvtedy si vždy v posledný augustový víkend prichádzajú na svoje práve Michalovčania. Aj teraz bolo súčasťou programu oceňovanie tých najlepších Michalovčanov zlatými tehlami.

Tú si tentoraz odniesol zástupca florbalového klubu FBK Michalovce Gerhard Puchír a zástupca stavebnej firmy Chemkostav a. s. Stanislav Janič. Práve firma, ktorá sa výraznou mierou a patronátom podieľa na úspechoch hádzanárok Iuventy, v roku 2016 slávi dvadsiate výročie a možno aj práve preto sa jej ušla zlatá tehla, ktorú odovzdal spolu s moderátormi podujatia zástupca primátora Michaloviec Benjamín Bančej.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.08.2016 15:25:36

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623