files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce sú správnou adresou, Cútt s nimi chce nadviazať na bardejovské úspechy

Zápasy medzi HC 46 Bardejov a HK Dukla Michalovce boli v minulých sezónach spestrením druhej najvyššej hokejovej súťaže. Spomenuté tímy sa dvakrát stretli vo finále ligy a pravidelne okupovali najvyššie priečky v tabuľke. Navyše, kvôli finálovým konfrontáciám bola medzi oboma družstvami obrovská rivalita. Po náhlom konci Bardejova sa v Michalovciach zamerali na to, aby do metropoly Zemplína pritiahli viacerých lídrov úspešného tímu. Jej predstaviteľom sa to podarilo u piatich hráčov. Okrem michalovského odchovanca Ľuboša Fajčáka káder Dukly posilnili aj obranca Vladimír Polaček a útočníci Ladislav Ščurko, Marcel Baláž a Radovan Cútt.

„U mňa osobne pre Michalovce zavážilo to, že ide v prvej lige o najstabilnejší klub. Má veľké ambície, chcú tu hrať o špicu tabuľky či zabojovať o baráž. Po skončení Bardejova som najskôr mal ambíciu skúsiť zahraničie, no nakoniec som sa rozhodol pre Michalovce. Tie sú podľa mňa správnou adresou,“ skonštatoval stredný útočník Radovan Cútt, ktorý okrem Bardejova v prvej lige pôsobil aj v Trebišove, Detve či Spišskej Novej Vsi. Dvadsaťpäťročného odchovanca zvolenského hokeja do metropoly Zemplína „privialo“ aj to, že tu bude pôsobiť rad jeho bývalých spoluhráčov. „Samozrejme, malo to vplyv na moje rozhodnutie. Väčšinu chlapcov v kádri poznám, buď som s nimi hrával, alebo sme boli súpermi. Jedno môžeme povedať už teraz. Sme super partia a verím, že to ukážeme aj na ľade,“ pokračoval Radovan Cútt.

V minulosti boli rivalmi, teraz budú spoluhráčmi. Radovan Cútt si v Michalovciach zahrá aj s Richardom Šechným

Ten by mal v michalovskom drese oprášiť spoluprácu s Marcelom Balážom. Práve s ním v Bardejove pravidelne hrával v jednom útoku a viackrát ich spolupráca rozosmutnila aj michalovského diváka. „Mne sa s Marcelom hralo vždy výborne. Musíme si na seba opäť zvyknúť, keďže minulú sezónu nás tréneri v Bardejove rozdelili. Verím, že nám to spolu opäť pôjde. Čo však pozerám na káder, všetci chalani sú tu šikovní a myslím si, že by mi to spolu išlo aj s ostatnými. Na druhej strane, s Marcelom sme výborní kamaráti a ide nám to dobre spolu aj na ľade,“ uviedol Cútt, od ktorého si v Michalovciach spoločne s Marcelom Balážom sľubujú veľmi veľa.


V Michalovciach opäť opráši spoluprácu s Marcelom Balážom

Prvá hokejová liga prejde po minulej sezóne, ktorá bola príznačná obrovskou kvalitou tímov, viacerými zmenami. Neuvidíme v nej prvé tri družstvá z minulej sezóny. O zániku Bardejova sme už hovorili, víťaz druhej najvyššej súťaže Nové Zámky, ako aj Liptovský Mikuláš si zahrajú Extraligu, v lige už neuvidíme nielen Humenné, ale aj stabilného účastníka zo Senice. Potom, čo odpadla prvá trojica z minulej sezóny, zákonite stúpajú aj ambície michalovského tímu, ktorého hráči rozhodne teraz nebudú chcieť rovnako ako v posledných dvoch sezónach vo štvrťfinále. „Z ligy odišli tri najlepšie tímy, takže sa dá očakávať, že to pôjde s kvalitou dole. Aj napriek tomu si však myslím, že zápasy na kvalite nestratia. Čo sa týka našich ambícii, určite chceme hrať o špicu tabuľky a pokúsiť sa aj o baráž do Extraligy,“ dodal na záver Radovan Cútt.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.08.2016 21:49:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.