files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vojaci doplatili na koncovku, hanebnú prehru chcú odčiniť v šlágri proti Detve

Po výbornej príprave, v ktorej hokejisti HK Dukla Michalovce z ôsmych zápasov až šesťkrát zvíťazili, sa proti priemernej Považskej Bystrici čakal od nich víťazný štart do sezóny. Ten ale neprišiel. Michalovčania totiž doplatili na koncovku, v ktorej doslova vyhoreli. Iba jeden strelený gól z 51 pokusov (!) spôsobil, že prišla nepríjemná prehra 1:3, ktorú nečakal nikto. Michalovčania tak divákom opäť pripomenuli rozpačitú minulú sezónu, v ktorej viackrát takto výsledkovo vyhoreli.

Všetko však mohlo byť inak. V prvej tretine zverenci trénera Miroslava Ihnačáka prestrieľali svojho súpera 17:3. Čo z toho, keď skóre po prvej dvadsaťminútovke bolo bezgólové. Brankár Erik Kompas totiž stváral doslova zázraky. „Zápas sa hodnotí veľmi ťažko. Je to strašne frustrujúce. Za všetko si môžeme sami. Naša hra nebola až taká zlá, no zlyhali sme v koncovke. Považskú Bystricu sme trojnásobne prestrieľali, no nakoniec sme prehrali 1:3. Šance sme zakončovali laxne. Asi sme si mysleli, že góly padnú samé. So súperovho brankára sme si spravili hrdinu. Keby bolo po prvej tretine aj 5:0, nikto by sa nemohol čudovať,“ uviedol na margo nepodareného zápasu útočník HK Dukla Michalovce a jedna z najvýraznejších predsezónnych posíl Ladislav Ščurko.

Na keby sa však nehrá a ani vonkoncom na počet striel na súperovho brankára. Zemplínčania opäť raz sklamali diváka, ktorý po treťom góle v ich sieti hromadne začal opúšťať hľadisko. Počuť bolo aj piskot, čo zjavne pripomenulo nepodarené zápasy v posledných dvoch sezónach. „Osobne som to ani veľmi nevnímal. Sami sme vedeli, že je zle. Mali sme toho psychicky dosť. Bolo to totiž pre nás frustrujúce. Ide však iba o zápas prvého kola. Teraz sa musíme pozbierať a ísť ďalej. Verím, že sa nám v koncovke v ďalších zápasoch bude dariť viac,“ pokračoval Ladislav Ščurko. Michalovčania musia rýchlo obrátiť list. Už v piatok ich totiž čaká súper úplne z iného súdka, jeden z najväčších favoritov na víťazstvo v prvej lige HC 07 Detva. Kvalitné družstvo, ktoré v minulej sezóne obsadilo štvrtú priečku, sa pred sezónou ešte viac posilnilo a podobne ako Michalovčania „poľuje“ po baráži o najvyššiu súťaž. „Čaká nás veľmi ťažký protivník. K zápasu musíme pristúpiť úplne inak ako proti Považskej Bystrici. Na prehru musíme rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na Detvu,“ podotkol Ladislav Ščurko, ktoý uviedol aj recept na zdolanie Podpoľancov. „Šance, ktoré si vypracujeme, musíme aj premeniť. Potrebujeme lepšiu efektivitu v koncovke. Práve na nej sme pohoreli s Považskou Bystricou. Ten zápas mal byť jednoznačne v náš prospech, no aj taký je šport,“ dodal na záver michalovský útočník.

Naša poznámka

Ako by sa ani žiadna zmena neudiala

Pri príchode na zápas prvého kola Budiš I. hokejovej ligy a pohľade na súpera si nejeden z michalovských divákov povedal „Považskej sme dali minulý rok v prvom kole trinásť, teraz dostanú možno ešte viac.“ Opak bol však pravdou. Na druhej strane, teraz sem prišiel konsolidovanejší súper, ako ten, ktorý tu bol minulý rok a ktorého Michalovčania doslova roztrhali trinástimi kúskami v jeho sieti. Čo sa však dialo potom, to videl každý, kto navštevoval majstrovské zápasy. Vojaci si neurobili najlepšie meno, ktoré teraz musia ich nasledovníci napravovať. Bude to určite ťažké, no diváka si udobria iba výkonmi a výsledkami. Počas leta sa urobili zmeny tak v realizačnom tíme, ako aj v kádri. Prišiel nový tréner, odišlo pätnásť hráčov, prišlo štrnásť. Dosť veľké zásahy, ktoré však zatiaľ zmenu nepriniesli (aj keď prípravné zápasy mohli ukázať niečo iné). Fanúšik stále má na hokej ťažké srdce, čo dal aj pocítiť. Stredajší zápas prvého kola mu totiž iba dal za pravdu. Teraz sú na rade hráči, aby ukázali, že minulá sezóna bola výnimkou. Žiaľ, v stredu ju divákovi opäť pripomenuli. Jednoducho sklamali! Ako by sa ani žiadna zmena neudiala...

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2016 11:20:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.