files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zlomila Most až v závere, počas víkendu o Ligu majstrov

Po hodoch býva bolenie brucha. Presvedčiť sa o tom mohli aj hádzanárky michalovskej Iuventy, ktoré v šlágri druhého kola WHIL privítali v súboji majstrov na svojej palubovke DHK Baník Most. Po štrnásťgólovej sobotňajšej výhre v Porube (36:22) každý čakal, že toto vysoké víťazstvo potvrdia aj v stredajšej predohrávke s Mostom. Nakoniec však z toho bolo trápenie, keď zverenky trénera Františka Urbana strhli víťazstvo na svoju stranu až v samom závere. Po výhre 30:26 tešili skôr získané body, predvedeným výkonom totiž Michalovčanky zaostali za očakávaním. Na druhej strane aj Most potvrdil svoju kvalitu, takže to Zemplínčanky nemali s dvojbodovým ziskom vôbec jednoduché.

Český majster v Michalovciach podal sympatický výkon a dlho dokázal držať so slovenským krok. Zemplínčanky nakoniec zlomili odpor súpera až v záverečných minútach, kedy sa dokázali dostať do vedenia a to už z rúk nepustili. „Nepodali sme taký výkon, ako v prvom kole. Naša obrana bola oproti Porube katastrofálna. Hlavne v prvom polčase sme sa nevedeli chytiť. Nedodržiavali sme trénerovu taktiku, a tak to vyzeralo aj na palubovke,“ kriticky poznamenala kridelníčka michalovskej Iuventy a slovenskej reprezentácie Mária Holešová. Zatiaľ čo Michalovčanky mali v Porube skoro 70-percentnú úspešnosť streľby, v stredu viackrát vyhoreli na brankárke Mostu Dominike Mullnerovej. „Pochytala toho naozaj dosť, no na druhej strane za to môžeme aj my samé. Koncovka bola spoločne s obranou naším najväčším problémom. Našťastie sme to nakoniec v posledných minútach zlomili a súpera zdolali,“ pokračovala Mária Holešová.

Nespokojnosť s výkonom svojich zvereniek prejavil aj tréner František Urban. „Náš výkon určite nebol taký, aký sa od nás očakával. Mrzí ma to o to viac, že prišiel po dobrom výkone v Porube. Hovorí sa, že po hodoch býva bolenie brucha a my sme ho zrejme teraz mali. Na druhej strane, som rád, že sme opäť museli hrať šesťdesiat minút. Pre nás je toto víťazstvo pred ďalším programom veľmi dôležité, no spokojný môžem byť akurát s bodmi, s výkonom rozhodne nie,“ uviedol tréner michalovskej Iuventy, ktorý následne pokračoval. „Od začiatku týždňa som nebol s babami spokojný ani v tréningovom procese. Niežeby nechceli, alebo žeby nepracovali, no chýbal tam tajming. To sa prejavilo aj v samotnom zápase s Mostom, kde náš výkon bol kostrbatý. Teší ma, že sme sa nenechali zlomiť nepriaznivým stavom, výsledok je super, no s výkonom spokojný byť nemôžem. Bojovali sme skôr sami so sebou, ako so súperom. Nepremenili sme veľa šancí a aj v obrane sme hrali zle,“ dodal na záver svojho hodnotenia František Urban.

Musia pridať vo všetkom

Michalovčanky sa teda dvoma víťazstvami nad tímami českej špičky dobre naladili na víkend, ktorý výrazne môže napovedať k ich tohtosezónnym ambíciám. V slovinskej Ľubľane ich totiž v sobotu a nedeľu čaká kvalifikačný turnaj Ligy majstrov, kde sa spoločne s domácim RK Krim Mercator, talianskym šampiónom Indeco Conversanom a poľským majstrom MKS Selgros Lublin pobijú o jednu miestenku medzi európskou ženskou klubovou elitou. V semifinále kvalifikačného turnaja narazia Zemplínčanky na slovinského vicemajstra, v nedeľu si zahrajú buď finále alebo o tretie miesto, ktoré bude takisto dôležité v rámci ich ďalšieho európskeho účinkovania. „Oproti zápasu s Mostom musíme zmeniť veľa vecí. Na Ľubľanu možno nebude stačiť ani výkon z Poruby. Musíme hrať zodpovedne v obrane a v útoku zase každú vypracovanú šancu premeniť,“ uviedla recept na úspech v Slovinsku Mária Holešová. Na jej slová nadviazal aj tréner Urban, „Proti RK Krim nás čaká podľa priebehu možno rovnaký zápas ako s Mostom. Môže sa stať, že sa celý duel budeme naťahovať o každý jeden gól. Takýchto zápasov sme mali strašne veľa aj v príprave,“ zdôraznil michalovský lodivod.

Pobiť sa o čo najlepší výsledok

Aj keď Michalovčanky poznajú program v kvalifikácii o Ligu majstrov už dlhšie, slovinskému vicemajstrovi sa venovať nemohli. Museli sa totiž sústrediť na náročný vstup do ligovej súťaže, keď ich čakali dvaja súperi z prvej štvorky ostatného ročníka WHIL. „Za sedem dní musíme absolvovať štyri ťažké zápasy, čo je určite náročné. Nemohli sme sa pripravovať iba na jedného zo súperov, my musíme ísť od zápasu k zápasu. Na Ľubľanu teda začíname myslieť od stredajšieho večera, aj keď v stretnutí s Mostom to možno tak vyzeralo, že sa už pripravujeme na kvalifikáciu Ligy majstrov,“ poznamenal František Urban, ktorý sa nevyhol ani otázke ohľadom cieľov v Slovinsku. „Ideme tam s pokorou a očakávaniami. Chceme odohrať čo najlepšie zápasy. Favoritom je určite Ľubľana, ktorá má v európskych pohároch odohraných viac zápasov. Nejdeme tam s porazeneckou náladou, ideme sa pobiť o čo najlepší výsledok a možno aj o postup,“ dodal na záver František Urban a v podobnom duchu hovorila aj Mária Holešová. „Liga majstrov je pre nás určite výzvou. Ideme sa pobiť o čo najlepší výsledok a ja verím, že sa môžeme vrátiť aj s postupom.“

Peter Brendza



Uverejnené: 08.09.2016 17:09:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.