files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Debakel od Lublinu, Iuventa už v druhom kole Pohára EHF

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali aj v zápase o tretie miesto v 3. kvalifikačnej skupine o Ligu majstrov, keď po sobotňajšej prehre s domácim RK Krim Mercator Ľubľana tentoraz nestačili ani na poľského majstra MKS Selgros Lublin, ktorému podľahli hladko o dvanásť gólov 21:33. Michalovčanky tak budú pokračovať v Pohári EHF už v druhom kole. Ich súperom bude jeden z dvojice HC Neistin (Faerské ostrovy) - CSM Ploiešť (Rumunsko). Prvý zápas na pôde Neistinu skončil víťazstvom Ploieštu 26:24, odveta je na programe v sobotu 17. septembra. Zverenky trénera Františka Urbana v nasledujúcich dňoch preladia na interligovú vlnu, keďže ich čakajú dva domáce zápasy v rade. V sobotu 17. septembra o 17.30 hod. privítajú vo svojej domovskej Chemkostav aréne celok DHK Zora Olomouc, no a v nedeľu 25. septembra taktiež o 17.30 hod. nastúpia doma v predohrávke piateho kola WHIL proti Prešovu.

V úvodných minútach zápasu o tretie miesto sa oba tímy ťahali o každý jeden gól. Poľský majster päťkrát viedol rozdielom jedného gólu, na čo Iuventa zakaždým dokázala odpovedať. Darilo sa hlavne Jevgeniji Levčenkovej, ktorá svojim štvrtým gólom zrovnala na 5:5. Iuventa sa po prvýkrát dostala do vedenia zásluhou Wollingerovej a rozdielom gólu viedla aj po presnom zásahu Rebičovej. Následne ale prišla štvorgólová šnúra poľského majstra, ktorý viedol po štvrtom presnom zásahu Kozimurovej 10:7. Šnúru Lublinu uťala až gólom cez celé ihrisko brankárka Lafuenteová, no tá iba nasrdila Poľky ešte viac, keďže tie vzápätí opäť odpovedali štyrmi gólmi v rade a rázom tak viedli šesťgólovým rozdielom 14:8. Iuventa do konca polčasu stihla reagovať, no aj tak išla do polčasových kabín so štvorgólovým mankom 12:16.

Michalovčankám ale absolútne nevyšiel vstup do druhého dejstva. Zverenky trénera Františka Urbana zlyhávali v koncovke, navyše robili jednu technickú chybu za druhou. To iba nahrávalo poľskému majstrovi, ktorý tak mohol zvyšovať svoje vedenie. Jeho náskok narástol ešte v prvej polovici druhého dejstva na desať gólov, keď Lublin viedol 23:13. Aj ďalší priebeh druhého polčasu sa niesol pod dominanciou poľskému majstra, ktorý toho slovenského nepustil prakticky do ničoho. Tréner František Urban vzhľadom na nelichotivú situácia dal priestor aj hráčkam z lavičky. Náskok poľského tímu to ale neutlmilo, ba naopak stále narastal. Lublin nakoniec zvíťazil 33:21 a oproti Michalovčankám tak získal výhodu, že si zahrá až v treťom kole Pohára EHF.

Štatistika

Iuventa Michalovce - MKS Selgros Lublin 21:33 (12:16)

Pok. hody: 4/4 - 2/2, vylúčené:  2:2. Rozhodovali: Brunner, Salah (obaja Švajčiarsko), - divákov.

IUVENTA: Lafuenteová 2, Medveďová - Černovová 2, M. Holešová, Kišiková 1, Rebičová 1, Nagyová 1, Habánková 3, Levčenková 4/4, Dubovcová 3, Štefaniková 1, Wollingerová 1, Dziurová 1, Bajčiová 1, Schusterová, Perederyjová.

MKS SELGROS: Januchta, Gawlik - Drabik 4, Gega 5, Kowalska 3, Kozimur 7, Matuszczyk 4, Mihdailová 1, Nocun 3, Repelewska 2, Rola 4, Skrzyniarz, Uzar.



Uverejnené: 11.09.2016 16:07:22 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.