files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zemplínčania prvýkrát doma bez bodu, Žilinčania si upevnili prvé miesto

V sobotňajšom stretnutí ôsmeho kola Fortuna ligy sa pri Laborci stretli tímy z opačných pólov tabuľky. Zatiaľ, čo Michalovčania okupujú podľa predpokladov miesta v dolných poschodiach tabuľky, Žilinčania boli pred súbojom na jej čele a toto umiestnenie si chceli udržať. To sa im aj podarilo, keď zvíťazili po dvoch presných hlavičkách 2:0.

Michalovčania v prvých troch domácich zápasoch neprehrali a túto bilanciu sa hotovali udržať aj proti lídrovi. Žiaľ, zatiaľ, čo oni svoje šance nevyužili, Žilinčania skórovali hneď z prvej a dostali sa tak na koňa. „Zápas sme nezačali najlepšie. Strácali sme jednoduché lopty. Či to bolo z rešpektu pred súperom, to vám neviem povedať. Prvých dvadsať minút bolo teda z našej strany zlých. V druhej polovici prvého dejstva sme sa však ukázali aj my. Boli sme nebezpeční, mali sme šance, no žiaľ, nevyužili sme ich, za čo nás súper v druhom polčase potrestal druhým rozhodujúcim gólom,“ uviedol po stretnutí španielsky krajný obranca MFK Zemplín Michalovce Marcos Perez.

Na jeho slová nadviazal aj útočník Dávid Škutka. „Bol to ťažký zápas so silným súperom. Ten strelil dva góly, zatiaľ, čo mi ani jeden. Bez streleného gólu zápas vyhrať nemôžete. Síce sme nastrelili dve brvná, no na to sa nehrá. Nepadá nám to do brány. Musíme sa z toho všetkého poučiť a do ďalších stretnutí ísť s čistou hlavou,“ zdôraznil útočník, ktorý v najvyššej súťaže okrem rodných Košíc obliekal aj dresy Podbrezovej, či Myjavy a skúsenosti má a z českej ligy, kde hájil farby pražskej Slavie či Ostravy. Podľa jeho slov bola Žilina hrateľná. „Síce sme na začiatku boli trochu ustráchaní, no potom sme zapli a videli sme , že sa s nimi hrať dá. Žiaľ, nestrelili sme góly, za čo nás súper potrestal,“ podotkol ešte k zápasu Dávid Škutka.

Líder tabuľky v Michalovciach ukázal poriadnu dávku ofenzívnej kvality. Okrem dvoch gólov im hlavný arbiter ďalšie tri neuznal. Ako prvý rozvlnil sieť za michalovským golmanom Matúšom Kirom mladík Nikolas Špalek, ktorý sa presadil po výbornom centri Mazáňa z ľavej strany, keď bol na päťke úplne osamotený. „Očakával som, že príde center. Bol som možno trošku prekvapený, že nikto pri mne nie je. Bol to dôležitý gól, ktorý nás ukľudnil a som rád, že sa ho podarilo streliť mne,“ poznamenal v tejto sezóne už štvorgólový strelec. Žilinčania síce s Michalovcami v jarnej časti prehrali oba zápasy (v poslednom kole na michalovskom štadióne dokonca hladko 0:3), no v sobotu si stratu bodov nepripúšťali. „My ideme do každého jedného zápasu s cieľom vyhrať. S tým sme prišli aj do Michaloviec, čo bolo predtým, neriešime,“ uviedol devätnásťročný slovenský mládežnícky reprezentant.

Michalovčania mali ťažké srdce na hlavného arbitra Marhefku tesne pred ukončením hodiny riadneho hracieho času. Práve vtedy došlo v pokutovom území hosťujúceho tímu za stavu 0:1 ku kontaktu Králika s Marcosom Perezom. Španielsky obranca v michalovských službách tvrdí, že sa mala pískať penalta. „Nerád komentujem rozhodnutia arbitrov, no teraz si myslím, že to mala byť čistá penalta. Došlo ku kontaktu, ktorý sa pískať podľa mňa mal,“ skonštatoval Marcos Perez, ktorý následne musel kvôli zraneniu kolena striedať. 

Peter Brendza



Uverejnené: 12.09.2016 19:25:45 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.