files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V stredu východoslovenské derby, Michalovčania sa hotujú na prvé domáce víťazstvo

Druhá najvyššia hokejová súťaž Budiš I. hokejová liga pokračuje v rýchlom tempe aj v ďalších dňoch. Už v stredu 14. septembra je na programe jej štvrté kolo. Hokejisti HK Dukla nemajú za sebou najistejší štart. V prvých dvoch domácich zápasoch ťahali za kratší koniec. Ako tak si zverenci trénera Miroslava Ihnačáka napravili chuť v nedeľu, keď zvíťazili na ľade nebezpečnej Skalice 4:2 a získali tak do tabuľky prvé body. Tie budú chcieť potvrdiť v stredu doma, keď v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú celok HC Penguins Prešov.

Dôležité víťazstvo

Michalovčania po dvoch domácich prehrách v nedeľu na ľade nováčika súťaže nenechali nič na náhodu. Hoci už po tridsiatich šiestich sekundách prehrávali, následne sa otrepali a zápas doviedli do víťazného konca. „Určite to nebol ľahký zápas. Museli sme absolvovať dlhú cestu, skoro ako do Chorvátska... Myslím si, že sme to hlavne po taktickej stránke zvládli veľmi dobre. Získali sme tri body, čo bolo po dvoch prehrách veľmi dôležité,“ zdôraznil spolu s brankárom Trenčanom strojca michalovského víťazstva na Záhorí Radovan Cútt. Ten zaznamenal víťazný tretí gól, hneď po súperovom vyrovnaní na 2:2 a v poslednej minúte poistil víťazstvo presnou trefou do prázdnej brány. „Hlavne ten tretí gól bol veľmi dôležitý. Prišiel ihneď po súperovom vyrovnaní. Nejde o to, kto ten gól strelí, ide o to, aby sme vyhrávali. Už predtým mala naša päťka šance na góly a som rád, že nám to tam spadlo v poslednej tretine,“ podotkol ešte Cútt, ktorý v Skalici nastúpil ako center druhej lajny s krídlami Marcelom Balážom a Tomášom Banovským.

Zmeny v zostave pomohli

Michalovčania nemali ideálny štart do zápasu. Inkasovali hneď v druhom striedaní v tridsiatej šiestej sekunde. „Tréner nás upozorňoval na začiatok zápasu, aby sme si dali pozor a podobne ako v prvom kole Spišská Nová Ves, rýchlo neinkasovali. Jeho obavy sa naplnili. Dôležité samozrejme bolo, že sme do konca prvej tretiny vyrovnali. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať a sme za to vďační,“ nadviazal na Cúttové slová kridelník Roman Kohutiar, ktorý v osemnástej minúte zrovnával na 1:1. Tréner Miroslav Ihnačák po dvoch domácich zápasoch zamiešal so zostavou. Zmenili sa hlavne útočné formácie. Pomohlo to tímu? „Vyhrali sme, takže to asi pomohlo. Každá zmena má za úlohu družstvo prebrať. Pomenili sa trochu formácie a ako hovorím, asi to pomohlo,“ zdôraznil Radovan Cútt. Pozitívne videl zmeny aj Roman Kohutiar. „Je to na trénerovi, v akom zložení nastúpime. Pomenili sa útoky a snáď to pomohlo. Najdôležitejšie bolo, že sme vyhrali, takže tie zmeny boli asi efektívne,“ uviedol odchovanec košického hokeja v službách michalovskej Dukly.

Treba vyhrávať aj doma

Hokejisti HK Dukla Michalovce tak majú na svojom konte prvé body. Paradoxne ich nezískali v domácich zápasoch, ktoré odohrali v prvých dvoch kolách, ale až na súperovom ľade. O prvé domáce body sa pokúsia v stredu, keď privítajú „prešovských tučniakov“. Tí odštartovali lepšie, ako „vojaci“ a po troch kolách sú s troma výhrami a ôsmimi bodmi na peknom treťom mieste, hneď za stopercentnou Detvou a Topoľčanmi. „Ja osobne sa na tento zápas veľmi teším,“ uviedol Roman Kohutiar, ktorý v minulej sezóne obliekal dres Šarišanov. „Oproti minulej sezóne sa to tam dosť zmenilo. Prišiel nový tréner, obmenil sa aj hráčsky káder. Čaká nás východoslovenské derby, takže verím, že nás prídu povzbudiť v hojnejšom počte aj diváci,“ pokračoval Roman Kohutiar. Michalovčania sa po dvoch domácich prehrách v úvode sezóne hotujú konečne zabodovať aj na vlastnom ľade. „Určite, že by sme potrebovali konečne vyhrať aj doma. Ten štart nebol z našej strany najlepší, no ja verím, že nám body zo Skalice pomôžu a už to bude z našej strany len lepšie a lepšie.“

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2016 11:06:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.