files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vážme si, čo tu máme, dokedy to tu máme

Michalovský šport nemá za sebou najúspešnejší víkend. Nedarilo sa futbalistom, ktorí doma podľahli Žiline 0:2, hokejistom, ktorí zase zaznamenali dve domáce prehry v rade a ani hádzanárkam Iuventy. Tie zase neuspeli na kvalifikačnom turnaji o Ligu majstrov v slovinskej Ľubľane, kde obsadili posledné štvrté miesto. Michalovskí športovci tak dali do rúk šancu všetkým, ktorí sa snažia využiť každú príležitosť na ich urážku či komentovanie každého zakopnutia. A viacerí to aj využili. Opäť sme si teda mohli na internete prečítať, akí sú michalovskí športovci nemehlá, aké sú nekompetentné vedenia klubov a ako všetci robia všetko zle.

Je zaujímavé, že všetci sa vynoria iba pri každom možnom neúspechu. Doslova ako potkany, keď sa zotmie... Práve vtedy udrie ich čas. Keď sa darí, vtedy sú ticho a naďalej trpezlivo čakajú na chyby jednotlivcov či tímov, ktorým navonok fandia, no využijú každú jednu šancu, aby si mohli uľaviť. V prípade neúspechu je plná internetová diskusia, či sociálna sieť viacerých nových námetov, ako sa to robiť nemá. Žiaľ, najhoršie na tom je, že ide o doslova cielené útoky, ktoré nepomáhajú, skôr sa snažia uraziť, zosmiešniť či zaútočiť na osoby, ktoré sa nemôžu brániť. Práve toho sme v poslednom čase svedkom. Už sa asi pri michalovských tímoch zabudlo na jednotlivé úspechy. Už sa zabudlo, že hádzanárky Iuventy každý rok slávia majstrovský titul, v posledných troch rokoch dokonca vyhrali aj spoločnú česko-slovenskú súťaž. Už sa asi zabudlo, že michalovský futbal je po prvýkrát v histórii v najvyššej súťaži. Už sa asi zabudlo, ako nedávno skončil hokej napríklad v Humennom či Trebišove, kde sa teraz musia hokejové kluby znova stavať na vlastné nohy.

To všetko má priaznivec v Michalovciach, no zakaždým sa presviedčam stále viac, že si to neváži. Pokladá totiž za samozrejmosť, že môže urážať, nadávať alebo zosmiešňovať. Ako by hráči či hráčky, tréneri alebo nebodaj vedenie klubov chceli len to najhoršie. Futbalisti prehrajú prvý domáci zápas, už sú nemehlá, ktoré nevedia dať gól. Hokejisti prehrajú prvé dva zápasy a už sú z nich naničhodníci. Hádzanárky sa nedostanú do Ligy majstrov (povedzme si pravdu, súťažili s klubmi s oveľa vyššími rozpočtami a už účasť v predkole Ligy majstrov by mal fanúšik oceniť a nie dievčatá haniť) a už sú nechcem povedať čo. Nech sa každý pozrie do zrkadla. Spravil v živote všetko výborne a neurobil ani jednu chybu? Ako by bolo tomu dotyčnému, keby si musel prečítať, aké je on nemehlo, či aký je nekompetentný?

Takže páni a dámy. Vážme si, čo tu máme, dokedy to tu máme. Vážme si, že michalovský šport momentálne prekvitá. Ktoré z miest sa môže pochváliť tým, že má štyri tímy v najvyššej súťaži a ich fanúšik si môže pozerať dokonca aj skoro všetky mládežnícke najvyššie súťaže na Slovensku. Tých miest veľa naozaj niet. Buďme tolerantní a hlavne buďme ľuďmi. Michalovskí športovci a predstavitelia vedenia klubov si totiž takéto hanenie nezaslúžia! Zrejme to však niekto pochopí až vtedy, keď sa nebude môcť ísť víkend čo víkend pozrieť na športové podujatie, ktorých je v Michalovciach viac ako dosť. Asi niekto potrebuje v tomto smere padnúť na hubu... 

Peter Brendza



Uverejnené: 13.09.2016 16:33:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.