files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé domáce body priviala efektivita v presilovkách a v koncovke

V prvých zápasoch sezóny sa michalovskí hokejisti trápili v koncovke. Proti Považskej Bystrici skórovali iba raz, následne v ďalšom domácom zápase s Detvou rozvlnili sieť za súperovým brankárom trikrát. Ani jeden z týchto gólových nástrelov im na body nestačil. Prísť musel prvý zápas vonku, keď na ľade Skalice zvíťazili 4:2. Zdá sa, že toto víťazstvo „vojakov“ nabudilo, keďže hneď vzápätí prvýkrát zabodovali aj doma. A to nie hocijako. Prešovských tučniakov totiž domov vyprevadili s prehrou 1:6, no potešil aj výkon, akým sa Michalovčania dopracovali k trom bodom.

Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa dušovali, že v treťom domácom súboji už musia zabodovať. V prvej polovici zápasu ich k prvej výhre nasmeroval dvoma presilovkovými gólmi Tomáš Banovský. Ten otváral skóre a v tridsiatej minúte dával už na 3:0. Apropo, presilovky Michalovčanom vychádzali viac ako dobre, keďže z jednej skóroval aj Martin Drotár. Tri využité prevahy o jedného hráča zo siedmych, nie je najhoršie číslo. „Som veľmi rád, že nám presilovky tentoraz sadli. Stále na nich pracujeme v tréningoch a teraz sme to konečne pretavili aj do zápasu,“ zdôraznil Tomáš Banovský, pre ktorého boli dva presné zásahy do siete Šarišanov prvými sezónnymi trefami. „Konečne mi to tam padlo. Šance som mal aj v predošlých zápasoch, no nevedel som sa trafiť. Ja verím, že to už bude lepšie či z mojej strany, alebo tímu a budeme dosahovať také výsledky, na ktoré máme mužstvo,“ presvedčivo poznamenal 24-ročný odchovanec michalovského hokeja.

Druhý gól v druhom zápase po sebe zaznamenal Ivan Fedorko. Ten začal proti Prešovu v prvej lajne s Ľubošom Fajčákom a centrom Ladislavom Ščurkom. Stáva sa z neho strelec? „To by som netvrdil, takú úlohu v tíme majú iní. Keď mi to však bude do brány padať aj v ďalších zápasoch, proti nebudem,“ s úsmevom na perách nás odbil kridelník štvrtej lajny, ktorý gól dosiahol už keď hral so svojimi obvyklými parťákmi Matinom Schnellym a Radovanom Mesarošom. Odchovanec humenského hokeja sa následne pustil do hodnotenia duelu s Prešovom. „Veľmi nám pomohli rýchle góly Tomáša Banovského a Rada Cútta z prvej desaťminútovky. Samozrejme, doma sme v tejto sezóne ešte nevyhrali, takže mierna nervozita bola. Tá ale opadla spomenutými gólmi. Potom sme to udržiavali aj úspešnými presilovkami, ktoré nám proti Prešovu išli.“

Michalovčania sa tak po dvoch prehrách na úvod začínajú štverať v tabuľke nahor. Na svojom konte majú šesť bodov a s týmto ziskom im patrí štvrté miesto. „Na tabuľku sa už pozerá lepšie, ako to bolo po zápasoch s Považskou Bystricou a Detvou. Musíme v týchto výkonoch pokračovať aj naďalej a keď sa tak stane, body určite budú na našu stranu pribúdať,“ skonštatoval Ivan Fedorko a na jeho slová nadviazal Tomáš Banovský. „Ako som už povedal, verím, že to z našej strany bude od zápasu lepšie a lepšie. Nezostáva nám nič iné, len naďalej pracovať a predvádzať minimálne také výkony, aké sme ukázali proti Prešovu, ktorý sme k ničomu nepustili.“

Zverenci tréner Miroslava Ihnačáka majú na ďalší zisk bodov ideálnu príležitosť. Súbojom so Šarišanmi totiž odštartovali päťzápasovú sériu súbojov pred vlastnými fanúšikmi. Najbližšie v nedeľu privítajú vo vloženom zápase slovenskú dvadsiatku. „Ľahký zápas to rozhodne nebude. V pamäti totiž mám minulú sezónu, kedy sme mladíkom hladko podľahli. Vieme, že budú veľa korčuľovať, takže sa im v tomto smere musíme vyrovnať. Najideálnejšie by bol zopakovať scenár zo zápasu s Prešovom, ktorému sme hneď v úvode strelili dva góly,“ dodal na záver Ivan Fedorko.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.09.2016 08:45:15 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.