files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Samuel Koziot si chce v dvadsiatke splniť svoj tajný sen

Michalovský hokej síce v minulosti vyprodukoval viacero kvalitných hráčov, veľa z nich si však na svetových šampionátoch nezahralo. Teraz sa bije o svoju šancu na účasť na svetovom šampionáte do 20 rokov, ktorý sa uskutoční na prelome rokov 2016 a 2017 v kanadských Montreale a Toronte, hneď dvojica odchovancov michalovského hokeja. Tí si zvolili rozdielne cesty. Zatiaľ, čo bývalý kapitán reprezentačnej osemnástky Samuel Solenský sa rozhodol pre pôsobenie v zámorí, o rok starší Samuel Koziot prijal ponuku na účasť v reprezentačnom projekte HK Orange, ktorý hráva zápasy striedavo v najvyššej Tipsport lige, ako aj v Budiš I. hokejovej lige.

Práve slovenskí mladíci nastúpili v nedeľu v Michalovciach proti tunajšej Dukle. Zápas, v ktorom dvadsiatka prehrala 0:3, si devätnásťročný Koziot poriadne užil. „Hrať proti rodným Michalovciach bolo niečo iné, ako hrať proti ostatným tímom. Samozrejme, že som si to uvedomoval, ale aj patrične užíval,“ uviedol Samuel Koziot, ktorý od sezóny 2013/2014 hrával v Banskej Bystrici, kde išiel rozvíjať svoj hokejový talent.

Ten neunikol pozornosti ani mládežníckym reprezentačným trénerom. Všimol si ho aj tréner dvadsiatky Ernest Bokroš, ktorý ho pozval ešte minulú sezónu na niekoľko prípravných duelov a v nich ho Koziot zaujal. „Tréner ma zavolal už na začiatku roka 2016, kedy sa začal formovať nový tím pre majstrovstvá sveta na prelome rokov 2016 a 2017. Prvýkrát som hral na turnaji v Hodoníne, ktorý sa mi vydaril a odvtedy ma tréner nominoval pri každej možnej príležitosti,“ podotkol Samuel Koziot. Pre tohto útočníka by bola splneným snom účasť na majstrovstvách sveta konajúcich sa v kanadských mestách Montreale a Toronte. „Je to môj sen zahrať si tam. Uvidím, či v projekte dovtedy vydržím, či si ma tréner v tíme nechá. Samozrejme, ja by som bol len a len rád. Bola by to pre mňa obrovská skúsenosť a veľký skok ho seniorského hokeja. Urobím všetko preto, aby som sa tam dostal,“ uviedol Samuel Koziot, ktorý sa po skončení v projekte vráti do Banskej Bystrice.

Kľudne sa môže stať, že sa na šampionáte do 20 rokov predstavia hneď dvaja Michalovčania. Zhodou okolnosti majú obaja krstné meno Samuel. Okrem spomenutého Koziota to je Samuel Solenský, ktorý mal takisto pozvánku do reprezentačného projektu, no uprednostnil pôsobenie v zámorí. „Poznáme sa od malička. Aj keď je Samo Solenský odo mňa o rok mladší, hrávali sme spolu. Už dlho som ho nevidel. Dúfam, že sa stretneme v projekte. Bola by to paráda, keby sme sa dostali do záverečnej nominácie hneď dvaja Michalovčania,“ presvedčivo dodal útočník slovenskej dvadsiatky.

Tréner Bokroš o šanciach Michalovčanov

Na šance dvojice odchovancov michalovského hokeja dostať sa do záverečnej nominácie sme sa spýtali aj trénera slovenskej dvadsiatky Ernesta Bokroša. „Čo sa týka Sama Koziota, teraz sa mi ťažko hovorí nielen o ňom, ale aj o ostatných chlapcoch v reprezentačnom projekte. Každý jeden musí zabojovať o záverečnú miestenku. Samo Koziot patrí k hráčom, ktorý vsádza na fyzickú hru. Na medzinárodnej scéne sa však hrá hlavne s pukom a to on hrá menej. Čo sa týka Samuela Solenského, ani k jeho šanciam momentálne neviem veľa povedať. Odletel do Kanady a nemáme o ňom zatiaľ informácie. Uvidíme, čo prinesú ďalšie týždne a ako sa situácia s nimi vyvinie,“ uviedol tréner HK Orange 20.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.09.2016 18:11:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.