files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Piate víťazstvo v rade odštartoval premiérový presný zásah

Hokejisti HK Dukla Michalovce dokonale využívajú sériu domácich stretnutí. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa totiž po dvoch prehrách na úvod ligovej súťaže naladili na víťaznú vlnu, na ktorej sú už päť majstrovských zápasov. Naposledy na domácom ľade zdolali rezervu Martina 6:1 a v tabuľke naďalej dýchajú na chrbát prvej Detve.

Michalovčania sa nerozbiehali v ligovej súťaži najlepšie. Na úvod totiž zaknihovali dve nepríjemné domáce prehry s Považskou Bystricou a Detvou. Následne ale prišiel asi zlomový duel v Skalici, kde „vojaci“ zvíťazili 4:2 a odvtedy sa vezú na spomenutej víťaznej vlne. „Je pravdou, že začiatok sezóny sme nezachytili. Dostali sme sa však z toho rýchlo a momentálne je to z našej strany každý zápas lepšie. Ťaháme päťzápasovú víťaznú sériu a ja verím, že ju môžeme natiahnúť čo najviac,“ skonštatoval na margo víťaznej série útočník michalovskej Dukly Marcel Baláž. Veril čochvíľa dvadsaťosemročný kridelník v to, že takáto víťazná séria môže prísť? „Mužstvo na to určite máme, aby sme podobné víťazné série ťahali aj naďalej. Ja verím, že to z našej strany bude ešte lepšie, aj čo sa týka hry, aj výsledkov. Pred nami je prakticky celá sezóna. Krôčik po krôčiku sa tak môžeme zlepšovať a ísť čo najďalej.“

Ten v minulosti patril k lídrom už zaniknutého HC 46 Bardejov, kde sa stal jedným z elitných strelcov celej prvej ligy. Zo začiatku ligovej súťaže sa však akoby v Michalovciach hľadal a strelecky trápil. Až prišiel predohrávaný súboj šestnásteho kola Budiš I. hokejovej ligy, v ktorom si Marcel Baláž konečne otvoril gólový účet. „Niekedy to tak býva, že sa v novom prostredí hráč ťažšie rozbieha. Konečne som to prelomil. Aj v minulých zápasoch som mal šance, no do brány mi to nepadalo. Teraz som zavrel oči, vystrelil a konečne mi to skončilo v bráne,“ uviedol s úsmevom na perách odchovanec prešovského hokeja, ktorý v šiestej minúte zápasu s rezervou Martina otvoril skóre. Na toho sa už pri pozápasovom rozhovore na chodbe pozeral pokladník tímu Daniel Hančák. Koľko bude stáť premiérový presný zásah? „Určite sa nejako dohodneme,“ pokračoval v úsmevnej debate Marcel Baláž.

Aj keď michalovskí hokejisti boli pred zápasom s béčkom Martina favoritmi, vedeli, že ľahký zápas to nebude. To sa nakoniec celkom nepotvrdili, keďže zverenci trénera Miroslava Ihnačáka aj na pol plynu v pohode zdolali svojho protivníka 6:1. „Oproti stredajšiemu zápasu s Topoľčanmi to bolo ľahšie. Mladíci ale ukázali, že hokej hrať vedia. Korčuľovali, napádali, robili to, čo sme od nich očakávali. Bolo to povinné víťazstvo, no takéto víťazstvá sú niekedy najťažšie. Na favorita je tlak, druhý tím môže nastúpiť uvoľnene. Dôležité bolo, že sme dali góly už v prvej tretine. Potom to už mohlo byť z našej strany kľudnejšie,“ dodal ešte k piatemu víťaznému zápasu michalovskej Dukly v rade Marcel Baláž.

Peter Brendza  



Uverejnené: 24.09.2016 13:19:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.