files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín zdolal Myjavu gólom z 90. minúty

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v súboji desiateho kola Fortuna ligy na domácom trávniku nad tímom Spartak Myjava v gólovej prestrelke 3:2. Vo fantastickom zápase Michalovčania rýchlo viedli po góloch Škutku s Podhorinom, no hosťom sa podarilo zásluhou Ostojiča a Sládeka vyrovnať. Zápas nakoniec rozhodol v deväťdesiatej minúte Igor Žofčák. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa v najbližšom jedenástom kole predstavia v Bratislave proti Slovanu, ešte predtým ich však čaká duel štvrtého kola Slovnaft Cupu, ktorý absolvujú v utorok 27. septembra na pôde šiestoligového FC Nový Život.

Pri Laborci sa hral futbal ako remeň. Diváci videli päť gólov, ďalšie spálené čisté šance na oboch stranách, snahu obidvoch mužstiev o víťazstvo a nakoniec aj dramatické rozuzlenie gólovej prestrelky v prospech ich tímu. Poďme ale pekne po poriadku...

Lepšie začali domáci futbalisti, ktorí si v prvej polhodine vynútili drvivý tlak. Na súperovej polovici podnikali jednu akciu za druhou a Myjavčania nevedeli kam skôr skočiť. Ich brankár Hruška si ešte v deviatej minúte poradil so štipľavou strelou Qoseho, ktorej šancu na úspech zvýšil aj mokrý trávnik, následne v dobrej pozícii pálil Mensah iba do bočnej siete. V pätnástej minúte ale už domáci otvorili skóre, keď sa po centri Mensaha z ľavej strany presadil Dávid Škutka. O tri minúty neskôr už Michalovčania mohli viesť o dva góly, ale po centri z ľavej strany Mensah hlavou tesne minul. V 22. minúte sa skóre menilo opäť. Na rohový kop Žofčáka najvyššie vyskočil Oliver Podhorin a hlavou rozvlnil sieť Myjavčanov po druhýkrát - 2:0. Inkasovaný gól prebudil hostí. Tí začali preberať iniciatívu a gólovo udreli hneď po uplynutí polhodiny hry. V 33. minúte najvyššie vyskočil na rohový kop Ivan Ostojič, ktorý hlavou prekonal bezmocného Matúša Kiru 2:1. Myjavčania mohli dokonca aj vyrovnať, keď minútu pred koncom prvého polčasu sa Machovec predral domácou obranou, jeho strela však iba lízla žrď Kirovej brány.

Aj v druhom dejstve sa hral ofenzívny futbal, ktorý sa musel divákom páčiť. Útočné akcie sa striedali z jednej strany na druhú. Viac z hry tentoraz mali hostia, domáci ale podnikali rýchle kontry. Po jednej z nich a strieľanom centri z pravej strany neumiestnili loptu do siete ani Stanislav Danko a ani Dominik Kunca. Vzápätí sa rútil do rozhodenej obrany súpera Stanislav Danko, Hruška ale jeho strelu vyrazil. Tréner hosťujúceho tímu Mikuláš Radványi sa snažil urobiť niečo s nepriaznivým výsledkom. V 68. minúte sa odhodlal dokonca k dvojnásobnému striedaniu a Sládek s Pekárom oživili hru jeho tímu. Myjavčania boli následne aktívnejší. Sládeková hlavička sa síce ešte neujala, no sedem minút pred koncom tento útočník opäť raz potvrdil svoje kvality, keď po rohovom kope Pekára hlavou nedal Kirovi žiadnu šancu - 2:2. Následne začal futbal hore - dole gradovať. Brankár Hruška bravúrne vytlačil Žofčákov priamy kop, na druhej strane sa Kira zaskvel pri gólovej strele Sládeka, ktorú končekmi prstov vytlačil na rohový kop. Z neho spálil tisícpercentnú šancu ďalší striedajúci Holiš, ktorého hlavička išla vedľa. Trest za nevyužité šance prišiel v deväťdesiatej minúte na druhej stane. Dominik Kunca odcentroval z pravej strany a michalovský kapitán Igor Žofčák hlavou rozhodol o tom, že všetky body ostanú na Zemplíne.

MFK Zemplín Michalovce - Spartak Myjava 3:2 (2:1)
Góly: 15. Škutka, 22. Podhorin, 90. Žofčák - 33. Ostojič, 83. Sládek.
Žlté karty: 27. Kotora - 26. Kukoľ, 72. Machovec.
Rozhodovali: Vnuk - O. Brendza, Roszbeck.
Divákov: 2085.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Koscelník, Lazarus, Podhorin, Sipľak - Qose - Žofčák, Danko, Mensah (37. Kunca), Kotora (57. T. Sedlák) - Škutka (88. Kushta)
SPARTAK: Hruška Kukoľ, Ostojič, Pavlík, Machovec - Brigant (67. Pekár), Marček (83. Holiš), Kóňa, Mehremič (67. Sládek) - Bílovský, Kolár.



Uverejnené: 24.09.2016 22:01:48
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.