files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejisti Dukly majú za sebou polovicu letnej prípravy

Letná príprava hokejistov Dukly Michalovce je už mesiac v plnom prúde. Zemplínčania sa síce pripravujú v obmedzenom zložení a iba štyrikrát do týždňa, ale už aj to je oproti predchádzajúcim sezónam výrazný pokrok. Dukla bude na suchu trénovať ešte mesiac, potom dostanú hráči trojtýždňové voľno a začiatkom augusta by už mali vykorčuľovať na domáci ľad.

Tréner Dukly Branislav Kohutiar o tejto fáze prípravy povedal: „Trénujeme v rámci našich možností. K dispozícii sú iba hráči z Michaloviec a Košíc, plus naši vlastní juniori. V rámci týždňa sa pripravujeme štyrikrát, z toho v piatok chodia hráči na speening. Na tréningy využívame posilňovňu, betónovú plochu nášho štadióna i okolité terény. V rámci spestrenia hráme futbal, basketbal či hokejbal. Plány nám trošku skrížilo počasie, keďže máj bol mimoriadne daždivý a nemohli sme toľko využívať externé podmienky. Inak som však s priebehom tohto cyklu spokojný,“ povedal po prvej polovici letnej prípravy tréner michalovskej Dukly Branislav Kohutiar. Druhá polovica bude časovo patriť mesiacu jún a po hrubej fáze príde na rad viac dynamiky a výbušnosti. Prvé tri júlové týždne bude na programe dovolenka, potom ešte jeden týždeň prípravy na suchu a v auguste sa mužstvo konečne presunie na ľad.

Čo sa týka kádra, ten sa ešte stále varí a pečie. Takmer isté je, že dres Dukly už nebudú obliekať útočníci Štefanech, Náhlik, Martin Slovák, brankár Babkovič a možno ani Ukrajinec Karlov. „Máme rozrobených viacero príchodov, ale keďže ešte nie je nič spečatené, nebudem ich menovať. Bez ohľadu na to - stále platí, že chceme mať k dispozícii kvalitný káder priamo úmerný súťaži, ktorá sa vypadnutím Spišskej Novej Vsi a Liptovského Mikuláša ešte viac úrovňou posunie hore.“

Prvoligová súťaž bude mať oproti minulej sezóne skutočne inú podobu. Hoci hrací model ostane zachovaný, znovu by v nej malo figurovať šestnásť klubov. Otáznik visí akurát nad nováčikom HK 96 Nitra, o ktorého licenciu má záujem vlani vypadnuvšia Prievidza. Zmenou by mal byť aj návrat k predošlým hracím dňom, a to utorku a piatku. „Hovorí sa, že menšími obmenami by mal prejsť aj náš zimný štadión, kde by sa mali vymeniť mantinely i plexisklá. Bolo by to výborné, pretože tie súčasné už veľmi nevyhovujú,“ dodal Branislav Kohutiar.
                                            (juke)

 



Uverejnené: 02.06.2010 11:02:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.