files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla po „rabovaní“ v Trnave novým lídrom prvej ligy

Deviatym kolom pokračovala v posledný septembrový deň Budiš. I. hokejová liga. V hre boli aj hokejisti HK Dukla Michalovce, ktorí sa iba po druhýkrát v sezóne predstavili na ľade súpera. Michalovčanom to však zrejme nevadilo, keď si po výhre v Skalici v treťom kole pripísali tri body aj tentoraz. V Trnave po výbornom výkony zvíťazili 5:0. No a keďže doterajší líder z Detvy zakopol v Spišskej Novej Vsi, „vojaci“ sa po siedmej výhre v rade vyšvihli na prvé miesto v tabuľke, na ktorom začnú v stredu druhú šestinu základnej časti.

Výborný výkon po všetkých stránkach

Zemplínčania cestovali do „slovenského Ríma“ po piatich dueloch doma a šiestich výhrach v rade. Nakoniec sa im podarilo víťaznú sériu natiahnuť. Mohol za to zodpovedný kolektívny výkon, ktorým sa v Trnave „vojaci“ prezentovali. „S naším vystúpením v Trnave som veľmi spokojný,“ skonštatoval hneď na úvod tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci rozhodli o svojej výhre v druhej tretine, ktorú vyhrali 3:0 a pred záverečnou dvadsaťminútovkou viedli 4:0. „Z našej strany to bolo dobré stretnutie. Chlapci zahrali takticky veľmi dobre, súperovi nedali šancu pomýšľať na lepší výsledok, či nebodaj na body. Výborne opäť zachytal Adam Trenčan, no pomohli mu tentoraz všetci hráči, čo bolo jasne vidno na ľade. Bol to z našej strany výborný výkon po všetkých stránkach,“ pokračoval v hodnotení piatkového súboja michalovský kormidelník.

Zostať na víťaznej vlne čo najdlhšie

Víťazné ťaženie michalovských hokejistov tak pokračuje už siedmy zápas. Po dvoch úvodných domácich prehrách s Považskou Bystricou (1:3) a Detvou (3:4) zaknihovali plných 21 bodov, čo ich posunulo na prvé miesto v tabuľke. „Sme radi, že sme sa tam prepracovali. Určite nám pomohla aj séria domácich zápasov. Teraz tieto víťazstvá musíme potvrdiť aj u súperov, keďže nás čaká rovnaká séria zápasov vonku. Keď si chceme súčasné postavenie udržať, čo aj chceme, musíme body nosiť aj od súperov. Bol by som veľmi rád, keby sme na víťaznej vlne ostali čo najdlhšie,“ uviedol Miroslav Ihnačák, ktorý je s prvou šestinou základnej časti spokojný. „S prvou šestinou, ktorú sme ukončili zápasom v Trnave, sme spokojní. Dosiahli sme solídnych 21 bodov, čo nie je najhoršie. Škoda prehier na úvod, naša bilancia mohla byť ešte lepšia,“ podotkol michalovský lodivod. Jeho zverenci začnú druhú šestinu základnej časti u súperov a to rovno u tých, s ktorými ťahali na úvod za kratší koniec. „Samozrejme, že tak Považskej Bystrici, ako aj Detve, chceme tieto prehry vrátiť. Budeme sa o to snažiť, aby sme si stratené body zobrali naspäť,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.10.2016 14:20:03 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.