files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V MFK Zemplín spokojnosť, po prestávke päť ligových zápasov doma

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrou na Pasienkoch s bratislavským Slovanom (1:3) ukončili prvú tretinu zápasov v najvyššej Fortuna lige. Po nej vládne v tíme určite spokojnosť. Družstvo dosiahlo v jedenástich kolách solídnych štrnásť bodov, je na ôsmom mieste v tabuľke a navyše postúpilo do osemfinále Slovnaft Cupu, kde ešte v jeho vynovenej verzii "žlto - modrí" neboli. Pred Michalovčanmi teraz stojí náročný záver jesennej časti, v ktorom až šesť zostávajúcich ligových zápasov z ôsmych odohrajú na vlastnom štadióne a navyše ich čaká aj súboj o postup medzi najlepšiu osmičku v Slovnaft Cupe.

S bodmi a umiestnením zatiaľ spokojnosť

Michalovčania si vo svojej druhej sezóne medzi slovenskou futbalovou elitou počínajú o podstatne lepšie, ako vlani, kedy mali v tomto čase, čiže po tretine súťaže, na svojom konte iba sedem bodov. Teraz ich majú až štrnásť, čo je iba o jeden bod menej, ako dosiahli za celú jesennú časť v minulej sezóne. „Zatiaľ musíme byť spokojní. Vzhľadom na to, že sme mužstvo dávali dokopy tesne pred začiatkom súťaže a aj počas nej sa menilo, je to zatiaľ v poriadku. Mali sme v pláne nejaký bodový zisk, no štrnásť bodov je solídnych. Sme s týmto ziskom, ako aj s aktuálne ôsmym miestom, spokojní,“ zdôraznil na margo prvých jedenástich kôl tréner michalovského celku Anton Šoltis.

Anton Šoltis je zatiaľ s priebehom ligovej súťaže spokojný

Michalovský kormidelník ale vidí aj rezervy. „Samozrejme, bodov mohlo byť ešte viac. Pred sezónou sme si povedali, že sa ideme zachrániť a k tomuto cieľu pôjdeme zápas od zápasu. Človek nerád kalkuluje, ale pri súčasných štrnástich bodoch sme mohli mať na svojom konte ešte o dva body viac za domáci zápas so Zlatými Moravcami. Vtedy by som bol spokojný úplne. Na keby sa však nehrá a ja nerád toto slovíčko používam. Máme toľko bodov, koľko máme. Sme spokojní, no pracujeme aj naďalej, aby sme stanovený cieľ, zachrániť sa v najvyššej súťaži, splnili. Chceme sa k nemu každým kolom približovať,“ pokračoval michalovský lodivod, ktorý pred sezónou nahradil na trénerskom poste jediného zástupcu košického kraja v najvyššej súťaži Stanislava Grigu.

V piatok prípravný zápas v Miškolci

Po odohraní jedenástich kôl je teraz na programe v najvyššej futbalovej Fortuna lige reprezentačná prestávka. V nej sa budú Michalovčania snažiť o dobíjanie bateriek, no v pláne majú aj prípravný súboj v Miškolci s miestnym účastníkom najvyššej maďarskej súťaže Diósgyőri VTK, ktorému aktuálne patrí v tabuľke deviate miesto. „V utorok, stredu a vo štvrtok sa trošku povenujeme kondícii. V piatok nás čaká prípravný zápas v Miškolci, no a od pondelka sa začíname pripravovať na Trenčín,“ zhodnotil program najbližších dni tréner MFK Zemplín.

Milan Šimčák by už mal byť zdravotne fit...

Tomu pomaly začínajú ubúdať starosti so zraneniami. Tomáš Sedlák už v posledných dvoch zápasoch mohol hrať, dokopy sa dáva aj Milan Šimčák, ktorý by mohol byť v poriadku už na zápas s Trenčínom. Jediným maródom teda ostáva Marcos Peréz, ktorý laboruje so zraneným kolenom. „Momentálne trénujú skoro všetci hráči. Kushtu trápi svalové zranenie, no od pondelka by už mal zaberať naplno. To sa týka aj Milana Šimčáka. Ten momentálne trénuje s obmedzeniami, ale od pondelka by už takisto mal zaberať naplno. Budúci týždeň by už mal prísť aj Marcos Peréz, ktorý by mal začať regeneráciu. Verím, že nám v závere jesene pomôže aj on. Uvidíme ale, v akom stave príde naspäť, keďže sa momentálne lieči doma na Mallorce. Keď sa teda vráti, pôjde na kontrolné vyšetrenie a uvidíme, v akom stave je jeho zranené koleno,“ podotkol k aktuálnemu stavu v kádri tréner michalovského celku.

... Marcos Peréz ešte k dispozícii niekoľko týždňov nebude

Päť domácich zápasov v rade

Po reprezentačnej pauze sa môžu diváci v Michalovciach tešiť na bohatú porciu domácich zápasov. Až v piatich ligových dueloch v rade sa totiž MFK Zemplín predstaví doma. Môže za to plánovaná rekonštrukcia trávnika, ktorá by sa mala uskutočniť začiatkom nastávajúceho roka. Michalovčania si tak museli vymeniť domáce prostredie s Trenčínom či Zlatými Moravcami, doma teda odohrajú päť duelov v rade. A to ešte privítajú účastníka DOXXbet ligy skupina Západ FC Nitra v rámci osemfinále Slovnaft Cupu. „Nemôžeme špekulovať. Na jar je naplánovaná rekonštrukcia štadióna. Treba to brať ako to ide. Uvedomujeme si, že to bude veľmi ťažké. Zvládnuť päť ligových zápasov v rade bude totiž komplikované. Urobíme však všetko preto, aby sme bodovali vo všetkých. Tým pádom by sme sa priblížili k stanovenému cieľu, ktorým je záchrana,“ dodal k programu po reprezentačnej pauze Anton Šoltis.

Program MFK Zemplín v závere jesennej časti
12. kolo: Michalovce - AS Trenčín (sobota 15. október o 17.00 hod. - výmena domáceho prostredia)
Osemfinále Slovnaft Cup: Michalovce - FC Nitra (streda 19. október o 15.00 hod.)
13. kolo: Michalovce - Tatran Prešov (sobota 22. október o 17.00 hod.)
14. kolo: Michalovce - FK Senica (sobota 29. október o 17.00 hod.)
15. kolo: Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce (sobota 5. november o 17.00 hod. - výmena domáceho prostredia)
16. kolo: Michalovce - ŽP Šport Podbrezová (sobota 19. november o 17.00 hod.)
17. kolo: DAC Dunajská Streda - Michalovce (sobota 26. november o 17.00 hod.)
18. kolo: Michalovce - MFK Ružomberok (sobota 3. december o 17.00 hod.)
19. kolo: MŠK Žilina - Michalovce (sobota 10. december o 17.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 05.10.2016 16:34:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.