files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla o desiate víťazstvo v rade, v ceste jej stoja ambiciózni Záhoráci

Už deväť zápasov v rade nepoznajú hokejisti HK Dukla Michalovce chuť prehry. Po dvoch porážkach na úvod Budiš I. hokejovej ligy totiž prišla víťazná séria, počas ktorej zverenci trénera Miroslava Ihnačáka zdolali každý jeden tím súťaže. V stredu 12. októbra budú môcť víťaznú šnúru natiahnuť už na jubilejný desiaty zápas, keď v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú nováčika súťaže HK Skalica.

Naposledy michalovskí hokejisti odohrali šláger jedenásteho kola na ľade podobne ambicióznej Detvy. Prvý vzájomný súboj so Stredoslovákmi prehrali doma 3:4 a túto porážku im v piatok vrátili. Dvakrát v stretnutí zrovnali a nakoniec triumfovali po samostatných nájazdoch 3:2. „Som veľmi rád, že sme víťaznú sériu natiahli aj v Detve,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Michalovce Ladislav Ščurko, ktorý následne pokračoval. „Už po tých dvoch prehrách som v rozhovoroch vravel, že mužstvo kvalitu má a určite sa rozbehne. Partia v šatni sme sa zišli celkom dobrá a keď necháme na ľade srdiečko, výsledky prídu. Určite máme na to, aby sme hrali o špicu tabuľky, a tak sa aj deje. Čo sa týka dvoch prehier na úvod, bolo to pre nás frustrujúce. Súperov sme síce prestrieľali, no do brány nám to nepadlo a prehrali sme. Od tretieho kola nám to ide a ja verím, že víťaznú šnúru ešte potiahneme ďalej.“

Nebezpečný súper

Samozrejme, z víťaznej série najviac zarezonoval posledný triumf pod Poľanou. Práve Detva má byť podľa prognóz najväčším súperom michalovskej Dukly v súboji o prvú priečku, na ktorej sa momentálne slnia s komfortným sedembodovým náskokom „vojaci“ „Vedeli sme, že nás tam nič ľahké nečaká. V Detve sa hrá každému ťažko. My sme tam ale išli s cieľom vyhrať. Momentálne hráme v dobrej fazóne, v mužstve je pohoda a som rád, že sme to potvrdili aj na ľade silného súpera. Čo sa týka zápasu, podržal nás Adam Trenčan. Bolo veľmi dobré, že sa nám dvakrát podarilo vyrovnať. Šance na rozhodnutie sme mali aj v predĺžení, vyhrali sme však až po nájazdoch. Aj takéto víťazstvo sa počíta. Nám je momentálne jedno, či hráme proti Považskej Bystrici alebo Detve. Stále chceme vyhrávať a som rád, že nám to momentálne ide,“ vrátil sa ešte k zápasu v Detve Ladislav Ščurko.

Michalovskí hokejisti teraz môžu svoju víťaznú šnúru natiahnuť na jubilejné desiate víťazstvo. Stačí im k tomu zdolať v stredu na domácom ľade ambicióznu Skalicu, ktorá pomaly začína v lige ožívať. Záhoráci totiž triumfovali v posledných troch zápasoch a určite neprídu s porazeneckou náladou ani na Zemplín. „Ja si myslím, že nás nič ľahké nečaká. Skalica má kvalitné mužstvo. Počul som, že sa v týchto dňoch posilnili o troch hráčov. Určite nás nečaká prechádzka ružovou záhradou, no hráme doma a na svojom ľade chceme vyhrávať,“ dodal na záver Ladislav Ščurko.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.10.2016 12:00:38 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.