files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s desiatym víťazstvom v rade, Skalicu zdolala 3:1

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 12. kola Budiš I. hokejovej ligy na domácom ľade nad HK Skalica 3:1 a natiahli svoju víťaznú sériu na desiaty zápas. O góly Dukly sa postarali Zoltán Kubát, Radovan Cútt a Martin Dolgoš. Na zverencov trénera Miroslava Ihnačáka teraz čaká štvorzápasová séria na ľade súperov. Tú odštartujú v piatok 14. októbra v Prešove, v piatok 21. októbra sa predstavia v Topoľčanoch, v stredu 26. októbra v Martine proti rezerve extraligistu, no a sériu zápasov vonku zakončia v piatok 28. októbra v Spišskej Novej Vsi. Doma ich uvidíme až v stredu 2. novembra, kedy v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú celok Trnavy.

Michalovskí hokejisti vstupovali do zápasu s cieľom natiahnuť svoju víťaznú sériu na desať zápasov. To sa im nakoniec aj podarilo, no ľahká cesta k tomu neviedla. Húževnatí Záhoráci totiž viackrát podkúrili zverencom trénera Miroslava Ihnačáka, ktorý sa musel zaobísť nielen bez zraneného Fedorka a Mesároša, ktorého povolal tréner Bokroš do projektu HK Orange 20, ale aj bez dvojice útočníkov Schnellyho a Fajčáka, ktorých zase skolila viróza. V útoku tak musel dohrávať aj obranca Zoltán Kubát. Ten dokonca zaznamenal aj gól...

V prvej tretine sa hral otvorený hokej na oboch stranách. Viac sa síce do útočného pásma tlačili Michalovčania, no najväčšiu šancu na otvárací gól si vypracovali hostia. V ôsmej minúte sa až zoči – voči Adamovi Trenčanovi objavil Roland Dvonč, michalovský brankár ale jeho strelu famózne skryl do lapačky. A keď domáci hokejisti nevyužili presilovú hru a gólom sa neskončila ani aktivita Ščurka v záverečných sekundách, prvá tretina skončila bezgólovou remízou. Chlieb sa lámal v druhej časti, v ktorej diváci opäť videli hokej hore – dole. Najskôr unikol obrane hostí Král, brankár Patrik Romančík si s jeho strelou poradil a gólom neskončila ani aktivita Záhorákov, keď puk skákal pred bránkovou čiarou. V 29. minúte sa ale už skóre menilo. Počas presilovky od modrej vypálil Ladislav Ščurko a Zoltán Kubát tečoval jeho strelu do siete. O tri minúty neskôr už domáci viedli o dva góly, keď Romančík najskôr betónom vyrazil strelu Banovského, na dorážku Radovana Cútta však bol prikrátky – 2:0. Michalovčania mohli zvýšiť skóre v 35. minúte, kedy hrali skoro minútovú presilovku o dvoch hráčov. Tú síce nevyužili, no Martin Dolgoš pre presilovke o jedného hráča pretlačil puk do siete a domáci tak viedli 3:0. Hostia si do záverečnej tretiny preniesli presilovku pri vylúčení Polačeka, ktorú aj zásluhou Patrika Janáča využili. V ďalších minútach sa opäť hral vyrovnaný hokej. Skaličania sa síce snažili ešte niečo s výsledkom urobiť, no proti bol brankár Adam Trenčan. Ten už viac neinkasoval a líder súťaže si tak pripísal desiate víťazstvo v rade.   

HK Dukla Michalovce - HK Skalica 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)
Góly: 29. Kubát (Ščurko, Lušnikov) pres/1, 32. Cútt (Banovský, Šterbák), 36. Dolgoš (Baláž, Cútt) pres/1 - 41. Janáč (Romančík) pres/1.
Vylúčení: 3:5. Presilovky: 2:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Pribula, Kovaľ.  Divákov: 900.
HK DUKLA: Trenčan - Kubát, Šterbák, Dolgoš, Hančák, Slimák, Polaček, Buraľ, Boboš - Lušnikov, Ščurko, Fajčák - Banovský, Cútt, Baláž - Kohutiar, Král, Drotár - Slobodník, Verbický.
HK: P. Romančík - Škápik, P. Horváth, Mikéska, Pavešič, Grman, Drahorád, Kukliš - Vaškovič, M. Romančík, Janáč - Hluch, Brodek, Dvonč - P. Kotzman, Halabrín, Kellerstein - A. Kotzman, Ivičič, Šúry.



Uverejnené: 12.10.2016 19:53:02

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623