files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Desiate víťazstvo v rade vykúpila efektívna druhá tretina

Už desať zápasov v rade neprehrali hokejisti HK Dukla Michalovce. Tí sa po dvoch prehrách poriadne rozbehli. Dosiahli následne 29 z 30 bodov a v tabuľke majú pred druhou Detvou a tretím Prešovom komfortný osembodový náskok (ale aj o jeden odohraný zápas viac). V stredajšom zápase sa Michalovčania potrápili. Proti Skalici to rozhodne nebola prechádzka ružovou záhradou. Do sveta ale ide víťazstvo 3:1.

Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka ho dosiahli aj napriek tomu, že kormidelnikovi chýbali až štyria útočníci, ktorí sa podieľali na víťaznej sérii. Pre zranenie ramena mu vypadol Ivan Fedorko (prvá prognóza hovorila až o štvormesačnej absencii, nakoniec to vyzerá „iba“ na päť týždňov), no a do reprezentačného projektu HK Orange 20 povolal tréner Bokroš Radoslava Mesaroša. K tomu pribudli aj choroby, ktoré odstavili tak Ľuboša Fajčáka, ako aj Martina Schnellyho. Miesto po zranených útočníkoch zacelil aj čistokrvný obranca Zoltán Kubát. Ten si do bodky splnil pozíciu forvarda, keď v druhej tretine počas presilovky odklial skalickú defenzívu prvým gólom. „Hral som v útoku a od útočníkov sa góly čakajú,“ začal svojim povestným humorom Zoltán Kubát. „Chlapcom útočníkom v dobrom závidím. Pozícia útočníka je ľahšia ako obranca a aj mne sa teda hralo ľahšie,“ pokračoval s úsmevom na perách Kubát, ktorý ešte nevie, na ktorom poste bude hrať v piatok v Prešove. „Neviem, ešte som sa s trénerom o tom nebavil. Budem hrať tam, kde bude chcieť on. Keď ma postaví do brány, pôjdem tam,“ dodal na záver tradične s úsmevom na perách Zoltán Kubát, pre ktorého to bol druhý presný zásah v sezóne.

Zavrel oči a padlo to tam

Michalovčania sa na svoje desiate víťazstvo v rade nadreli. Posilnení Záhoráci totiž ukázali, že v súťaži začínajú vystrkovať rožky. Za bezgólového stavu sa viackrát musel ukázať brankár Trenčan, ktorý mal robotu prakticky celý zápas. „Vedeli sme, že nás ľahký súboj nečaká. Skalica v posledných týždňoch začala hrať lepšie a to ukázala aj u nás. Ľahký zápas to rozhodne nebol,“ začal hodnotenie stredajšieho súboja so Skaličania obranca Dukly Martin Dolgoš. „Prvá tretina bola vyrovnaná a povedal by som, že oni mali väčšie šance. Po ich dlhej ceste sme chceli na nich vybehnúť, no prišiel opak. Lepšie začali Skaličania. Hostia výborne korčuľovali, na druhej strane, my sme viac ťahali nohy. Možno to bola aj našou maródkou, keďže sme hrali iba na tri útoky. Po prvej tretine sme si v šatni povedali, že musíme zlepšiť pohyb. Zlomovým momentom bol náš prvý gól, ktorý nás ukľudnil,“ pokračoval dvadsaťdvaročný obranca.

Vojakom priala hlavne druhá časť, v ktorej troma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Dva presné zásahy dosiahli v presilovkách. Jeden bol pri koncovke práve tohto mladého beka, ktorý upravil na 3:0. Mimochodom, aj pre neho to bol druhý gól v sezóne, prvý pred domácim fanúšikmi. „V presilovke som skóroval aj v Trnave. Tento gól som ale dosiahol pred domácim publikom, takže ma teší rozhodne viac. Bola to typická presilovková situácia. Po našej strele sa puk odrazil až ku mne a jednoducho som ho doklepol do siete. Zavrel som oči a padlo to tam,“ uviedol ku gólovému momentu Martin Dolgoš.

Natiahnuť víťaznú sériu chcú aj v piatok v Prešove

Michalovskí hokejisti tak natiahli svoju víťaznú sériu na desať zápasov. V nich vydolovali až 29 bodov, s ktorými sa momentálne vyhrievajú na prvom mieste v tabuľke. „Musím povedať, že ja osobne som takúto dlhú víťaznú šnúru ešte nezažil. Všetci si to užívame. Sme výborná partia a ťaháme za jeden koniec povrazu. Dúfam, že nám táto atmosféra vydrží ešte dlho a na víťaznej vlne sa budeme viesť čo najdlhšie,“ podotkol mladý obranca v službách michalovskej Dukly. Jej hráči to však budú mať veľmi ťažké. V piatok totiž absolvujú východoslovenské derby na ľade rozbehnutého Prešova.

„Tučniaci“ sa po piatich prehrách nakopli, zvíťazili už trikrát v rade a v piatok sa dušujú, že chcú ukončiť michalovskú víťaznú sériu. „Určite nás tam nič ľahké nečaká. Naša víťazná séria ich určite bude motivovať. Ide o derby, v ktorom budú vyhecované obe strany. Čo sa týka Prešova, je to kvalitné družstvo, s viacerými výraznými individualitami. Musíme si na nich dať sakramentský pozor. Bude to určite ťažké. Treba sa vyvarovať hlúpych chýb, či vylúčení. Verím, že keď nás opäť podrží brankár Trenčan, nejaké góly dáme a našu víťaznú sériu ešte natiahneme,“ presvedčivo poznamenal Martin Dolgoš.

Peter Brendza     



Uverejnené: 13.10.2016 10:49:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.