files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín začína sériu domácich zápasov, na úvod hostí majstra

Päť ligových dueloch v rade odohrajú v najbližších týždňoch na domácej pôde futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Po prvej tretine súťaže ôsmy tím prvoligovej tabuľky na úvod hostí majstra FK AS Trenčín, s ktorým si vymenil domáce prostredie. Trenčania im majú, čo vracať. V prvom vzájomnom meraní síl v prvom fortunaligovom kole totiž na Zemplíne prišlo k prekvapeniu. Domáci totiž po góloch Igora Žofčáka a Dávida Škutku zvíťazili nad majstrom 2:1. V sobotňajšom zápase začínajúcom už o 17.00 hod. sa teda aj pred televíznymi kamerami RTVS máme na čo tešiť!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce štartujú sobotňajším domácim duelom proti majstrovi FK AS Trenčín druhú tretinu zápasov vo fortunaligovej sezóne 2016/2017. V tej prvej sa im darilo, keď dosiahli solídnych štrnásť bodov (počas minulej celej jesennej časti zaznamenali iba o bod viac) a patrí im priebežné ôsme miesto v tabuľke. „Spokojnosť určite je, ale ako hovoríte, máme za sebou iba jednu tretinu súťaže. Verím, že v tom budeme pokračovať aj naďalej a nejaké bodíky získame aj vo zvyšných jesenných zápasoch. Teraz máme pred sebou sériu piatich domácich zápasov a ja verím, že body ostanú doma,“ uviedol najskúsenejší michalovský futbalisti Igor Žofčák, ktorý sa pred touto sezónou vrátil po pätnástich rokoch do materského klubu. Hrať päťkrát zaradom pred vlastnými fanúšikmi však nie je vždy ideálne. To si uvedomuje aj Igor Žofčák. „Každý zápas je ťažký. Keď ich máte päť zaradom doma, určite nebude ľahké v každom bodovať. Na druhej strane, verím, že nám pomôžu diváci, ktorí sú doteraz skvelí.“

Prvým súperom Michalovčanov po reprezentačnej pauze pri ich sérii domácich duelov bude aktuálny majster FK AS Trenčín. Tomu sa vôbec nedarí. Po jedenástich kolách je s priepastnou štrnásťbodovou stratou na lídra zo Žiliny až na siedmom mieste, čo určite nekorešponduje so stanovenými cieľmi majstra z posledných dvoch sezón. „Aj keď sa im nedarí a prišli tam zmeny v kádri, stále majú svoju silu. Trenčín hrá kombinačný futbal a od toho určite neupustia ani u nás. Musíme sa na nich dobre pripraviť, pretože vieme, že nás nič ľahké nečaká,“ zdôraznil michalovský stredopoliar, ktorý sa v prvom kole gólom rovnako ako Dávid Škutka podieľal na prekvapivom michalovskom víťazstve 2:1. „Trenčania u nás v prvom kole stratili všetky body a teraz ich určite budú chcieť naspäť. Aj preto vieme, že nenastúpia odovzdane a prídu tu vyhrať. My sme však na to pripravení. Verím, že zopakujeme kvalitný výkon z prvého kola a za pomoci výborných divákov budeme bodovať,“ podotkol k sobotňajšiemu súboju začínajúcemu od 17.00 hod. Igor Žofčák.

Ten sa po prvom vzájomnom meraní síl s Trenčínom vyjadril, že s týmto družstvom veľakrát neprehral. „Musím poklopať, ale je to tak. Verím, že to tak bude aj po sobote a ako som už povedal, za pomoci divákov zabojujeme a zápas zvládneme k našej spokojnosti,“ dodal na záver rodák z neďalekých Bracoviec.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.10.2016 19:10:33 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.