files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Reprezentáciu berie ako výzvu, lákajú ho majstrovstvá sveta

Mládežnícke hokejové reprezentácie boli dlhý čas bez rodených Michalovčanov. Na svetových šampionátoch si v posledných rokoch zahrali akurát Peter Boltun, Martin Boboš, Matej Hinďoš či Samuel Solenský. Pri všetkých síce išlo o Michalovčanov, no do reprezentácie sa dostali z iných klubov. Teraz je situácia iná. V reprezentačnej osemnástke sa totiž o miesto na svetový šampionát bije kmeňový hráč HK Mládež Michalovce Pavol Regenda, no a tento týždeň dostal šancu v reprezentačnom projekte do dvadsať rokov aj Radoslav Mesaroš, ktorý v predchádzajúcich mesiacoch obliekal aj dres michalovskej Dukly.

Ešte iba osemnásťročný odchovanec michalovského hokeja prežíva v posledných mesiacoch viaceré hokejové míľniky. Najskôr sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo michalovského dorastu v prvej lige a následne jeho postup v barážovej sérii s Topoľčanmi medzi slovenskú dorasteneckú elitu. Potom dostal šancu aj v prvom tíme HK Dukla. „Mesi“ sa jej naozaj chytil. Trénera Ihnačáka upútal hlavne pohybom a takisto tým, že aj napriek nízkemu veku mu sebadôvera nechýba. „Seniorský hokej je niečo iné ako mládežnícky. Hrá sa tu rýchlejšie. Náročné to bolo už počas letnej prípravy, kedy sme dostali poriadne zabrať. Všetko sa však zvládnuť dalo. Ako hovorím, zvyknúť si na seniorský hokej bolo ťažké, no časom sa mi to podarilo,“ skonštatoval Radoslav Mesaroš, ktorý za michalovskú Duklu odohral sedem ligových duelov, v ktorých si na svoje konto pripísal dve asistencie.

Aj keď Mesaroš v Budiš I. hokejovej lige gólovo na seba neupozornil, jeho výkony neušli pozornosti reprezentačného tréner dvadsiatky Ernesta Bokroša. Ten ho oslovil s ponukou na účinkovanie v reprezentačnom projekte HK Orange 20. „Prvý kontakt prišiel zhruba pred dvoma týždňami. Neváhal som ani chvíľu. Je to pre mňa šanca pobiť sa o miesto v reprezentácii. Takéto ponuky sa neodmietajú. Zahrám si seniorskú Extraligu a navyše získam aj skúsenosti do budúcej kariéry,“ uviedol odchovanec michalovského hokeja, ktorý sa chce popasovať o miestenku na svetový šampionát konajúci sa na prelome rokov v Kanade. „Moje ambície samozrejme smerujú týmto smerom. Šampionát v Kanade ma veľmi láka,“ pokračoval Radoslav Mesaroš.   

Bez troch centimetrov dvojmetrový útočník už má za sebou aj dva extraligové duely. Najskôr v utorok so svojimi spoluhráčmi podľahol na „domácom“ ľade v Piešťanoch Dukle Trenčín 0:2, no a vo štvrtok HK Orange 20 aj s Mesarošom v zostave nestačil na Martin, s ktorým prehral 0:4. „Je to pre mňa úplne niečo nové. Aj napriek tomu, že sme oba zápasy prehrali a nedali v nich ani jeden gól, naše výkony hodnotím pozitívne. Nejaké stanovené úlohy od trénera Bokroša som nemal. Na moje výkony však nehovoril nič, takže bol asi spokojný,“ smial sa Radoslav Mesaroš. Ten v reprezentačnom tíme našiel aj niekoľko známych tvári. „Čo sa týka šatne, niekoľko hráčov poznám z mládežníckych reprezentácii. Myslím, že je tu dobrá partia. Družstvo sa momentálne stále tvaruje a je iba na každom z nás, či sa dostane na svetový šampionát. Ja chcem túto ponúknutú šancu využiť.“

Ten už dostal ponuku na ďalšie účinkovanie v reprezentačnom projekte. „Bavili sme sa o tom, aby som podpísal zmluvu na dva roky, keďže v reprezentačnej dvadsiatke môžem hrať aj v budúcej sezóne,“ podotkol Mesaroš, ktorý nezabúda ani na bývalých spoluhráčov v Dukle. „Verím, že sa im bude dariť aj naďalej a v play-off sa dostanú, čo najďalej.“

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2016 18:32:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
+421 917 203 776
redakcia@novinyzemplina.sk

Ivana Krásku 781/21
07101 Michalovce
Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.