files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Martin Koscelník: „Teší ma, že môj dom, môj hrad platí aj po Trenčíne“

Michalovská domáca futbalová pevnosť sa stáva iba ťažkou dobytnou. V tejto sezóne sa o tom presvedčili už Dunajská Streda s Myjavou a naposledy aj druhýkrát majster z Trenčína. Ten prehral na Zemplíne 0:2 a Michalovčania ho dokonca predbehli v tabuľke. Aktuálne im patrí viac ako solídne siedme miesto a na svojom konte majú po dvanástich odohraných kolách sedemnásť bodov, čo je o dva viac, ako získali vlani počas celej jesennej časti. A to ich teraz ešte čaká séria štyroch zápasov na domácej pôde, z toho až tri proti súperom, ktorí sú aktuálne v tabuľke pod nimi.

„Žlto - modrí“ naďalej pokračujú vo výborných výkonoch na domácom trávniku. Už druhýkrát v sezóne sa v sobotu pred nimi musel skloniť aj majster z Trenčína. Po prehre 1:2 v prvom kole tentoraz dostal ešte silnejší knokaut, keď ho Michalovčania porazili 2:0. „Keby som mal porovnať oba zápasy, boli dosť podobné. Boli podobné v tom, že sme zahrali výborne a takisto v tom, že sme viedli 2:0. V prvom kole sme súperovi dovolili streliť kontaktný gól, teraz sa nezmohol ani na to. Hrali sme až do konca a majstrovi sme nenechali ani pomyslieť na lepší výsledok,“ zdôraznil pri neúčasti Marcosa Pereza pravý krajný bek MFK Zemplín Martin Koscelník. Toho druhý skalp majstra veľmi potešil. „Je to výborný pocit mať z dvoch zápasov s Trenčínom šesť bodov. Nikto to asi nečakal, no ukázala sa naša sila. Na domácej pôde sme oveľa silnejší. Som veľmi rád, že sa opäť potvrdilo, že tu body ľahko nepúšťame,“ pokračoval Martin Koscelník.

Práve domáce ihrisko je v súčasnosti veľkou silou Michalovčanov. Tí na ňom odohrali šesť zápasov, v ktorých zaznamenali bilanciu štyroch výhier, jednej remízy a padli akurát so v súčasnosti najlepším slovenským tímom Žilinou. Na druhej strane, okrem Trenčína zdolali aj Myjavu či Dunajskú Stredu. Dá sa teda povedať, že hlavne domáce zápasy môžu za súčasné veľmi lichotivé siedme miesto. „Platí to, čo som povedal. Doma sme oveľa silnejší. Som veľmi rád, že aj proti Trenčínu platilo môj dom – môj hrad. Čakajú nás ďalšie štyri domáce zápasy v rade, a tak verím, že toto pravidlo bude pokračovať aj naďalej,“ uviedol k domácim zápasom Martin Koscelník.

Kľúčovým okamihom sobotňajšieho zápasu bola 29. minúta a podľa hostí prísne vylúčenie Rubena Gabriela. Ten pri úniku domáceho Emmanuela Mensaha zatiahol ručnú brzdu, za čo ho hlavný arbiter Kružliak odmenil červenou kartou. Pre Trenčanov to bol rovno dvojitý trest, keďže z následného priameho kopu Igora Žofčáka inkasovali prvý gól. „Podľa mňa to bola prísna červená karta,“ rozhovoril sa obranca FK AS Martin Šulek, ktorý následne pokračoval. „Určite to nebol nejaký zákerný faul. Išlo o súboj telo na telo, navyše sme tam boli na súperovho hráča dvaja. Ja však nie som od toho, aby som to hodnotil. Rozhodca to posúdil, ako to posúdil. Myslím si, že to bol rozhodujúci okamih. Prakticky dve tretiny zápasu sme hrali oslabení, čo nás stálo veľa síl.“

Iný názor na kľúčový okamih zápasu mal Martin Koscelník z domáceho družstva. „Ja si myslím, že tam kontakt bol a hlavný rozhodca si toto vylúčenie určite obháji. Mensah išiel na bránu sám. Neviem, možno to bola prísna červená karta, no na druhej strane, vylúčený hráč bol posledným a zaťahoval ručnú brzdu. Aj preto si myslím, že si to hlavný rozhodca obháji. My tu od toho nie sme, aby sme rozhodovali, či červená karta byť mala, alebo nie. Je tu od toho rozhodca a ten sa rozhodol dať súperovmu hráčovi červenú kartu, čo musíme rešpektovať,“ uviedol dvadsaťdvaročný odchovanec humenského futbalu v službách MFK Zemplín.

Po skončení zápasu sa na tlačovej konferencii tréneri zhodli. Rozdielovými hráčmi boli domáci Emmanuel Mensah a Igor Žofčák. Ghanský stredopoliar jeden gól dal, navyše pred prvým presným zásahom urobil faul a červenú kartu, Igor Žofčáka zase parádne trafil z priameho kopu a otvoril skóre. Ten skóroval aj v prvom vzájomnom meraní síl týchto súperov, a tak sa výraznou mierou pričinil o zisk šiestich bodov proti majstrovi. „Asi tých šesť bodov málokto čakal, no je to tak. Stále treba pozerať na najbližší zápas. Niekedy sa k nám šťastíčko prikloní, niekedy nie. To je futbal, to je šport. Za tých šesť bodov sme však radi,“ podotkol kapitán michalovského celku, ktorý skóroval z priameho kopu.

Podobne sa snažil o strelenie gólu aj v minulom domácom stretnutí s Myjavou, vtedy však loptu brankár Hruška parádne vyškriabal. Teraz nemal trenčiansky golman Šemrinec nárok. „Teraz som to trafil ešte lepšie. Pomohol my však aj obranca hostí, ktorý loptu trošku škrtol,“ pokračoval Igor Žofčák. Aj on videl kľúčový okamih zápasu v 29. minúte. „Červená karta a hneď následný gól, to je určite pre každé družstvo obrovskou ranou.“

Peter Brendza



Uverejnené: 18.10.2016 21:16:48 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.