files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zmodernizované vyučovanie na III.ZŠ

V rámci modernizácie vyučovania dejepisu, učitelia III.ZŠ na Moskovskej ulici v Michalovciach vypracovali projekt „HOLOKAUST – OSVIENČIM  2010“. Ide o pokračovanie projektu z roku 2008, ktorý mal medzi žiakmi veľký úspech.

 
Prostredníctvom realizácie projektu chcú učitelia tejto školy novými metódami a formami priblížiť žiakom obdobie prenasledovania a vraždenia ľudí v koncentračných táboroch počas druhej svetovej vojny. Prednedávnom II. ZŠ spustila projekt v spolupráci so Zemplínskym múzeom v Michalovciach, na ktorom sa v západnom krídle kaštieľa zúčastnili učitelia a žiaci 6. až 9. ročníka. Boli to prednášky o histórií holokaustu v Európe a v michalovskom okrese. Žiaci takouto cestou získali veľmi podrobné informácie o tomto historickom období, ktoré v učebniciach dejepisu nenájdu.

Skutočný príbeh

Ďalšou aktivitou v rámci projektu bol taliansky film „Perlasca“. Žiaci sledovali skutočný príbeh talianskeho obchodníka, ktorý riskoval vlastný život, aby zachránil pred smrťou stovky židovských občanov. Spolu s učiteľmi sa stretli v Zemplínskom múzeu na besede s rabínom zo židovskej náboženskej obce v Košiciach „Yossi Steinerom“. Rozprával im o svojich vlastných skúsenostiach a zážitkoch z obdobia prenasledovania Židov a ich deportácií. Stretnutie so Steinerom vyvolalo medzi žiakmi značný ohlas. Beseda bola pre nich veľmi zaujímavá, poučná i emotívna.

Cieľovou skupinou projektu sú nielen žiaci, ale aj ich rodičia, ktorí sa môžu takisto zúčastniť na jednotlivých aktivitách a presvedčiť sa, že modernizácia vyučovania v tejto škole má konkrétnu podobu. Realizácia projektu je naplánovaná na mesiace máj a jún. Za finančnú pomoc patrí poďakovanie Mestskému úradu v Michalovciach, ktorý takouto formou pomáha školám napĺňať cieľ projektu.

                            Martina Králiková



Uverejnené: 03.06.2010 17:50:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.