files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ľahký skok do tretieho kola, súpera v ňom si nevyberajú

Hádzanárky Iuventy Michalovce postúpili do tretieho kola Pohára EHF. Zverenky trénera Františka Urbana nenechali nič na náhodu a dvoma vysokými výhrami 43:19 a 49:14 v domácom dvojzápase s rumunským CSM Ploješť potvrdili papierové prognózy, ktoré ich pred dvojzápasom favorizovali. Môžu sa tak tešiť na utorkový žreb. Ten im už s určitosťou prisúdi ťažšieho protivníka, ako bol finančnými problémami zdecimovaný rumunský "kinderteam".

Michalovčanky už de facto rozhodli o postupe do tretieho kola európskeho pohára č. 2 v sobotu, keď v zápase, v ktorom boli vedené ako hosťujúci tím, zvíťazili 43:19. Trénera Františka Urbana potešil akurát prvý polčas, v ktorom triumfovali 24:6. V tom druhom, kedy dostala výraznú šancu aj lavička, už k jeho spokojnosti chýbalo veľa. „Nebol to z našej strany výkon, aký by som chcel vidieť. Na druhej strane, po polčase sme viedli o osemnásť gólov a udržať koncentráciu celý čas je v takýchto prípadoch problém. S ďalšími polčasmi už spokojný som. Po vzhliadnutí videa zo zápasu Ploješťu som si to dalo by sa povedať aj takto predstavoval,“ uviedol tréner michalovskej Iuventy František Urban.

Cez Rumunky po prvýkrát

Michalovská Iuventa sa tak po prvýkrát v histórii svojho účinkovania v pohárovej Európe prebojovala cez súpera z Rumunska, teda z krajiny, ktorej reprezentácia patrí momentálne k top európskym. Doteraz jej hráčky ťahali v súboji s Rumunkami za kratší koniec. Prvýkrát to bolo v premiére Zemplínčaniek v Európe, kedy v predkole Ligy majstrov (sezóna 2003/2004) nestačili na Rapid Bukurešť, druhýkrát v sezóne 2014/2015, kedy sa v treťom kole Pohára EHF tešil z postupu ASC Corona 2010 Brašov. „Očakávali sme, že s rumunským tímom to budú zápasy, v ktorých si každá zahrá. Chceli sme vyhrať čo najvyšším rozdielom a to sa nám aj podarilo,“ skonštatovala kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová, ktorú potešili dve vysoké víťazstvá, ako aj postup do tretieho kola.

V treťom kole súper najsilnejšieho rangu

Michalovské hádzanárky teda naďalej živia šancu na svoju premiérovú účasť v skupinovej fáze európskeho pohára. V septembri im to síce nevyšlo v boji o Ligu majstrov, no aj účasť v skupinovej fáze európskeho pohára č. 2 by bola obrovským úspechom. Zemplínčanky to ale budú mať veľmi ťažké. Pri utorkovom žrebe síce budú nasadené, no oveľa radšej by sa ocitli v skupine tímov, ktoré nasadené nie sú. Ich súperom totiž v treťom kole bude jeden z tucta Nykobing Falster Haadboldklub (Dán.), Randers HK (Dán.), Brest Bretagne Handball (Fr.), Nantes Loire Atlantique HB (Fr.), SG BBM Bietigheim (Nem.), TuS Metzingen (Nem.), VfL Oldenburg (Nem.), Alba Fehérvár HC (Maď.), Érd HC (Maď.), Byasen Trondheim (Nór.), Handball Club Lada Togliatti (Rus.), Kubaň Krasnodar (Rus.).

Isté teda je, že aktuálneho slovenského majstra či víťaza WHIL v boji o prienik do skupinovej fázy čaká tím buď z Dánska, Francúzska, Nemecka, Maďarska, Nórska alebo Ruska, teda krajín, ktoré patria medzi európsku hádzanársku špičku. „Čo sa týka možných súperov, určite si nenavyberáme. Ide o družstvá, ktoré patria medzi špičku. Postup do Ligy majstrov nám nevyšiel. Teraz sa sústredíme na Pohár EHF, kde chceme ísť čo najďalej, ako sa dá. Skupinová fáza je určite pre nás výzvou a popasujeme sa o ňu s každým súperom, ktorého nám prisúdi žreb,“ poznamenala Patrícia Wollingerová. Tej už prianie nevyjde, keďže si želala talianske Conversano, ktoré sa však nachádza podobne ako Iuventa medzi nasadenými tímami.

Špekulovať nechcel ani tréner František Urban. „Nechcem tipovať! Dostaneme určite silnejšieho súpera, ako bol Ploješť. Nechávam to na osud. Uvidíme teda, koho nám prisúdi žreb. Teraz je polemizovať ťažko. Určite sa však pripravíme na každého. Veľa si už však nenavyberáme, keďže sú tam už iba kvalitné tímy. Treba povedať aj to, že viaceré dobré družstvá sa do tretieho kola ani nedostali a dokonca ide aj o tímy, ktoré majú vyššie rozpočty ako my,“ konštatoval michalovský tréner, pre ktorého je takisto účasť v skupinovej fáze výzvou. „Nielen pre mňa, ale verím, že pre všetkých v klube, je to výzva. Myslím si, že postup do skupinovej fázy by bola taká satisfakcia aj pre majiteľov klubu, ktorí do toho dlhé roky dávajú nemalé peniaze. Je to však ešte ďaleko,“ dodal na záver František Urban.

Tímy v treťom kole Pohára EHF

NASADENÍ NENASADENÍ
Hypo Niederosterreich (Rakúsko) Nykobing Falster Haadboldklub (Dánsko)
HC Podravka Vegeta Koprivnica (Chorvátsko) Randers HK (Dánsko)
Viborg HK (Dánsko) Brest Bretagne Handball (Francúzsko)
Super Amara Bera Bera (Španielsko) Nantes Loire Atlantique HB (Francúzsko)
Dunaujvárosi Kohász Kezilabda (Maďarsko) SG BBM Bietigheim (Nemecko)
Indeco Conversano (Taliansko) TuS Metzingen (Nemecko)
Sercodak Dalfsen (Holandsko) VfL Oldenburg (Nemecko)
MKS Selgros Lublin (Poľsko) Alba Fehérvár HC (Maďarsko)
HC Dunarea Braila (Rumunsko) Érd HC (Maďarsko)
Iuventa Michalovce (Slovensko) Byasen Trondheim (Nórsko)
Ankara Yenimahale BSK (Turecko) Handball Club Lada Togliatti (Rusko)
TTH Holstebro (Dánsko) Kubaň Krasnodar (Rusko)

Peter Brendza



Uverejnené: 24.10.2016 18:28:59 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.