files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Súperom Iuventy o skupinovú fázu Pohára EHF maďarský Fehérvár

Hádzanárky Iuventy Michalovce už poznajú meno svojho protivníka, s ktorým sa pobijú o jednu z dvanástich miesteniek do skupinovej fázy európskeho pohára č. 2 Pohára EHF. Utorkový žreb im prisúdil, z čo sa týka logistiky, asi najprijateľnejšieho súpera - maďarský Alba Fehérvár KC. Zverenky trénera Františka Urbana si s týmto tímom zmerali sily aj počas letnej prípravy, keď v dvojzápase na pôde vlani šiesteho tímu najvyššej maďarskej súťaže prehrali 27:31 a 24:36. Prvý duel by sa mal odohrať v sobotu 12. novembra v Chemkostav aréne, odveta sa uskutoční o týždeň neskôr v Maďarsku.

Michalovčanky, ktoré si postup do tretieho eliminačného kola Pohára EHF vybojovali v domácom dvojzápase s rumunským CSM Ploješť (43:19 a 49:14), si veľmi vyberať nemohli. Hrozil im súper zo severu Európy (Dánsko, Nórsko), z Francúzska, Ruska, Nemecka či Maďarska. Nakoniec to je práve tím od našich južných hraníc. „Naše želanie nám vyšlo. Chceli sme práve tohto súpera. Nechceli sme nikoho z Dánsku či Ruska. Je zaujímavé, že v Székesfehervári sa tohto roku predstavíme už po tretíkrát. V marci sme tam hrali prípravný duel s reprezentáciou Japonska, no a v auguste sme tam zase absolvovali dva prípravné zápasy. S týmto klubom máme veľmi dobré vzťahy,“ poznamenal k súperovi v treťom kole Pohára EHF športový riaditeľ michalovskej Iuventy Jaroslav Čúrny.


Vlani šiestemu tímu maďarskej ligy sa v tejto sezóne absolútne nedarí. S chudobnými dvoma bodmi zo štyroch zápasov je na jedenástom mieste v tabuľke. Fehérvár zvíťazil akurát v treťom kole v domácom súboji s Vácom (31:25), vo zvyšných stretnutiach v Dunajvároši (20:24), v Siofoku (22:27) a v Kisvárde (22:23) ťahal za kratší koniec. Naopak, na európskej scéne je stopercentný, keď v prvom kole Pohára EHF suverénne vyradil poľský Vistal Gdynia (28:17 a 27:17) a v druhom kole si poradil s rumunským HCM Roman (27:25 a 28:24). „Po vyžrebovaní v našich radoch zavládla radosť. Fehérvár je z ekonomického hľadiska dobrým súperom. Keď sa na to pozerám zo športového hľadiska, je to tím, s ktorým sme sa stretli v príprave. Vieme teda odhadnúť ich silu. Určite bude tento dvojzápas zaujímavý. Hrať tam budeme v tomto roku už po tretíkrát, takže prostredie poznáme a našou výhodou môže byť aj to, že začíname doma,“ skonštatoval na margo žrebu tréner Iuventy František Urban.

Podľa jeho ďalších slov je favoritom maďarský súper. „To určite. Už len skrz toho, že hráva kvalitnú maďarskú ligu. Nesmieme pozerať na to, že momentálne sú až na jedenástom mieste. Vzhľadom na silu ich ligy, pred našim dvojzápasom budú mať silnejších protivníkov ako my. Náš čakajú do súbojov s Fehérvárom tri zápasy, v ktorých nastúpime proti ŠKP Bratislava, Veselí nad Moravou či proti Šali. Budeme ich brať ako prípravu na vrchol jesene. Nepôjde mi konkrétne o výsledky, mojim cieľom bude pripraviť družstvo čo najlepšie. Všetko budeme smerovať k tomu, aby sme s maďarským tímom, hoci ten je ako som povedal favoritom, uspeli,“ dodal tréner michalovskej Iuventy.

Radosť po žrebe zavládla aj v hráčskej šatni. Michalovčanky chceli súpera, s ktorým sa dá o postup do skupinovej fázy hrať a Fehérvár KC takým určite je. A to berieme aj ohľad na to, že Iuventa vlani šiestemu tímu maďarskej ligy podľahla v príprave 27:31 a 24:36. „Dva prípravné zápasy u nich nám nevyšli. Verme, že to bolo iba preto, že to bola príprava. Podľa mňa horšie ako vtedy, s nimi hrať nemôžeme. Pokiaľ do toho dáme všetko, myslím si, že Fehérvár môže byť schodným súperom,“ uviedla brankárka Iuventy Adriana Medveďová, ktorej tipom Fehérvár rozhodne nebol. „Ja som skôr myslela, že budeme hrať proti nejakému tímu zo severu Európy.“

Peter Brendza



Uverejnené: 25.10.2016 14:27:42 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.