files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prešovčanky potvrdili v Michalovciach rolu favorita

Basketbalistky 1. BK D Michalovce prehrali v zápase druhého kola Karpatskej ligy na domácej pôde s tímom Eilat Prešov hladko 51:83, keď už do polčasu prehrávali sedemnásťbodovým rozdielom 23:40. Zverenky trénera Ladislava Janošova, ktoré v Karpatskej lige utrpeli druhú prehru, sa v treťom kole opäť predstavia na domácej palubovke telocvične GPH, kde v sobotu 5. novembra o 10.30 hod. privítajú celok Starej Ľubovne.

V súboji dvoch tímov, ktoré by mali podľa predpokladov „prebývať“ na opačných póloch tabuľky, podľa očakávania dominovali hosťujúce Prešovčanky. Tie od začiatku držali opraty zápasu pevne v rukách a nedali mladým Michalovčankám ani raz šancu pobiť sa o lepší výsledok. Hosťujúce hráčky okrem mimoriadne úspešnej streľby ešte aj výborne bránili a neposkytovali Michalovčankám žiadny priestor na pokojné zakončenie. Na druhej strane, domáce basketbalistky sa veľmi ťažko dostávali do dobrých streleckých pozícii, šancí na voľné strely mali minimálne, takže zakončovali vždy pod tlakom a často neúspešne. „Už v druhom zápase po sebe má naše družstvo veľmi slabú streľbu. Dievčatá zakončujú svoje pokusy bez kľudu, vždy pod tlakom súpera a Prešov každý náš neúspešný strelecký pokus trestal ľahkými košmi z rýchleho protiútoku. Je treba veriť, že dievčatá si budú stále viac  uvedomovať, o čo vlastne počas zápasu v obrane ide a družstvo Prešova im v tomto smere dalo veľmi dobrú školu,“ skonštatoval po hladkej prehre 51:83 tréner michalovského družstva Ladislav Janošov.

Ten následne k zápasu a k súperovi dodal. „Prešov v kompletnej zostave, teda s celým kádrom, s ktorým pôsobí aj v prvej lige, bude patriť k jednoznačným favoritom súťaže, čo v plnej miere potvrdil na našej palubovke. Moje dievčatá majú v tejto sezóne v prvom rade za úlohu naberať skúsenosti v ťažkých súbojoch proti starším a vyspelejším hráčkam z iných družstiev. Keď si vezmú ponaučenie, zápas s Prešovom by mohol byť pre nich výbornou školou. Čo sa týka samotného duelu, v našom tíme jedine Majerníková drela na doraz, vracala sa do obrany, kde sa snažila ubrániť, aj keď často boli situácie, kedy boli proti nej dve či tri hráčky súpera a ešte sa  aj snažila behať do rýchleho protiútoku. Dobrú a včasnú prihrávku ale nedostala ani raz ... Ostatným hráčkam je potrebné pripomínať známu pravdu, že do útoku môžeš, ale do obrany musíš, pretože táto herná činnosť vyžaduje veľmi veľa osobnej angažovanosti a ochoty pracovať a tá  zatiaľ, zvlášť u našich vysokých hráčok, dosť absentuje. Stále teda vidím rezervy v streleckej úspešnosti, aktívnej a dostatočne agresívnej obrane, ale i dobrej prihrávke.“

1. BK D Michalovce - Eilat Prešov 51:83 (23:40)

Štvrtiny: 10:25, 13:15, 14:19, 13:24.

Strelci: Gazdová 16, Jurašková a Hujdičová po 8, Harmanová 7.

Doskoky: Harmanová 7, Jurašková a Sabovčíková po 5.



Uverejnené: 27.10.2016 14:14:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.