files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla štartuje sériu domácich duelov v stredu s Trnavou

Po troch zápasoch na ľade súperov, v ktorých si pripísali solídnych sedem bodov, sa hokejisti HK Dukla Michalovce predstavia v rovnako troch dueloch doma. Postupne v stredu 2. novembra privítajú Trnavu, súbojom s ktorou ukončia prvú tretinu základnej časti Budiš I. hokejovej ligy, v piatok 4. novembra Považskú Bystricu, no a v nedeľu 6. novembra v šlágri 20. kola Detvu (všetky zápasy majú začiatok od 17.00 hod.).

Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka naposledy dvakrát presvedčivo triumfovali u súperov, ktorí by mali hrať taktiež o špicu tabuľky. Najskôr zvíťazili na ľade posilnených Topoľčian 8:3 a minulý piatok brali po výhre 5:2 všetky body aj zo Spišskej Novej Vsi. Aktuálny líder prvej ligy tak bodoval už v trinástom zápase v rade. „Čo sa týka zápasu v Spišskej Novej Vsi, ten určite ľahký nebol. Naším cieľom bolo tam vyhrať, no víťazstvo sa nerodilo ľahko. Ťažká bola hlavne prvá tretina. Domáci sa snažili na nás vybehnúť a vypracovali si aj niekoľko šancí. V prvej časti to bol zápas oboch brankárov. Nás podržal Adam Trenčan, na druhej strane, výborne chytal aj Riečický v bráne Spišiakov,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Michalovce Roman Kohutiar.

Je jedno kto boduje, len nech sa vyhráva

Bol to práve odchovanec košického hokeja, ktorý na začiatku druhej tretiny otvoril skóre zápasu a odštartoval tak sériu piatich presných zásahov svojho tímu. „Samozrejme, druhá tretina bola dôležitá pre naše víťazstvo. Dali sme v nej štyri góly a de facto sme v nej rozhodli o našom víťazstve. Pomohli nám dva rýchle góly v jej úvode, keď som najskôr skóroval ja a potom aj Marcel Baláž. Keď sme na začiatku tretej tretiny pridali piaty gól, bolo jasné, že vyhráme. Mali sme hru pod kontrolou a hoci sme dvakrát inkasovali, vyhrali sme zaslúžene,“ pokračoval Roman Kohutiar, ktorý okrem prvého presného zásahu „vojakov“ zaznamenal aj štvrtý a zápas tak ukončil s bilanciou dvoch gólov. „Som veľmi rád, že mi to tam padlo. Každý gól a každý kanadský bod poteší. Je to však zásluha celej päťky. Je dobré, že vždy zapne niekto druhý a súperi nevedia, na koho si musia dať najväčší pozor. Myslím si, že je to z našej strany momentálne rozložené výborne. Hrá sa nám dobre a sme zaslúžene lídrom súťaže,“ uviedol k produktivite Roman Kohutiar, ktorý bol na ľade aj pri Drotárovom piatom klinci do spišskonovoveskej rakvy. „Naša päťka zaknihovala tri góly, čo je výborné. S chlapcami v nej si dobre rozumieme a verím, že nám to pôjde takto aj naďalej. Je jedno kto bude bodovať, len nech sa vyhráva,“ dodal Roman Kohutiar.

Verí v príchod diváka na tribúnu

Hokejisti HK Dukla Michalovce majú po troch odohraných zápasoch u súperov teraz pred sebou rovnakú porciu duelov na domácom ľade. Aj keď divácke návštevy v tejto sezóne neboli z rôznych príčin najvyššie, Michalovčania veria, že práve dosiahnuté výsledky a prvé miesto v tabuľke, môže byť pre fanúšika lákadlom. „Verím v to, že divák na tribúnu príde. Čo si pamätám z predchádzajúcich sezón, keď som sem chodil ako súper, Michalovce mali vždy výborných fanúšikov. Na zápasy chodilo vždy veľa ľudí a bola tu hokejová atmosféra. Dúfam, že našimi výkonmi a prvým miestom v tabuľke ich prilákame vo zvýšenom počte na tribúnu,“ podotkol kridelnik tretej michalovskej formácie.  

Mladé mužstvo, ktoré dobre korčuľuje

Paradoxne, diváka na tribúnu môže prilákať aj dlhá pauza medzi domácimi súbojmi. Michalovčania síce v septembri odohrali doma až päť zápasov v rade, na druhej strane, v októbri sa doma predstavili iba raz. Po troch zápasoch vonku ich teraz čaká rovnaká porcia duelov na vlastnom ľade. „Také je vyžrebovanie a my si vyberať nemôžeme. Musíme sa tomu prispôsobiť. Tiež si myslím, že je to trochu čudné, že prakticky celý september hráme doma a v októbri máme doma iba jeden zápas. My to však neovplyvníme. Čo sa týka samotných duelov, ktoré nás čakajú teraz, určite ľahké nebudú. V Trnave sme zvíťazili hladko, no súper dosť dlhú dobú „hrýzol“. S Považskou Bystricou a Detvou sme v prvých zápasoch doma prehrali a tieto prehry im chceme vrátiť. Do každého z týchto zápasov ideme s cieľom vyhrať. Dáme do toho určite všetko. Teraz sa sústredíme iba na Trnavu, po nej príde na rad Považská Bystrici, no a šláger s Detvou bude určite takisto náročný,“ uviedol Roman Kohutiar a k najbližšiemu súperovi, „trnavským gladiátorom“ dodal. „Ide o mladé družstvo, ktoré dobre korčuľuje. Určite náš ľahký zápas nečaká, no musíme sa s tým vysporiadať a doviesť duel do víťazného konca. Keď predvedieme svoj stabilný výkon, určite v stredu vyhráme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 01.11.2016 13:01:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.