files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín rozobral Zlaté Moravce a vyhral 5:1!

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v stretnutí 15. kola Fortuna ligy na domácom trávniku nad tímom FC ViOn Zlaté Moravce hladko 5:1 (2:0) a pred posledným tímom tabuľky tak majú už 16-bodový náskok. Dva góly do siete ViOnu zaznamenal Emmanuel Mensah, po jednom pridali Ivan Kotora a Dominik Kunca, vlastný gól si dal Karol Karlík, ktorý zaknihoval aj čestný úspech hostí.

Aj keď michalovský lodivod Anton Šoltis musel urobiť oproti minulému zápasu so Senicou až tri vynútené zmeny v základnej zostave, na výkone jeho zverencov sa to neprejavilo. „Žlto-modrí“ totiž proti poslednému tímu tabuľky podali suverénny výkon a svoju dominanciu korunovali piatimi gólmi, čo je ich najvyšší počet v zápase fortunaligy. Poďme ale pekne po poriadku...

Michalovčania od začiatku na dobre pripravenom teréne dominovali. Skórovať mohli už v ôsmej minúte, keď po centri Danka hlavičkoval do brvna Kushta. V pätnástej minúte sa vydal na výlet Milan Šimčák, ktorý sa parádne oprel do strely a Pavol Kováč v bráne ViOnu mal, čo robiť, aby ju vyškriabal na rohový kop. O tri minúty neskôr sa ale už skóre menilo. Odrazená lopta sa dostala na hranici šestnástky k Emmanuelovi Mensahovi a ghanský stredopoliar utešenou strelou otvoril gólový účet zápasu – 1:0. Hostia odpovedali v 25. minúte krížnou strelou Pastvu, ktorá iba o centimetre minula Macejovu žrď. V 28. minúte Michalovčania podnikli rýchlu kontru do rozhodenej súperovej obrany, Kushta posunul loptu Ivanovi Kotorovi a ten nezadržateľne skóroval – 2:0. Zemplínčania udávali tempo hry aj vo zvyšných minútach prvého dejstva. Skórovať ešte mohol opäť Mensah, jeho strela ale išla tesne vedľa brány ViOnu.

To, čo sa nepodarilo ghanskému legionárovi na konci prvého dejstva, podarilo sa mu v úvode toho druhého, keď sa v 52. minúte preštrikoval zlatomoravskou obranou a dal už na rozdiel triedy - 3:0. O šesť minút neskôr sa menilo skóre aj na druhej strane. Z priameho kopu nechytateľne namieril Karol Karlík - 3:1. Hostia sa však ani nestihli nadýchnuť k možnému obratu a štvrtýkrát inkasovali, keď medzeru v ich defenzíve využil Dominik Kunca - 4:1. Zlaté Moravce mohli znížiť o niečo neskôr, Patrik Macej ale dobre mierenú strelu Orávika vyrazil na rohový kop. Na druhej strane sa po rýchlej kontre dostal do dobrej streleckej možnosti striedajúci Regáli, aj jeho strelu obrana ViOnu upratala na rohový kop. Michalovčania však ešte raz v zápase skórovali. V 89. minúte poslal do pokutového územia center Stanislav Danko a Karol Karlík si ho zrazil hlavou do vlastnej siete, čím uzavrel skóre zápasu na 5:1.

MFK Zemplín Michalovce - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 5:1 (2:0)
Góly: 18. a 52. E. Mensah, 28. Kotora, 68. Kunca, 89. vl. Karlík - 58. Karlík.
Žltá karta: 67. Karlík.
Rozhodovali: Smolák - Bednár, Rozsbeck.
Divákov: 1185.
MFK ZEMPLÍN: Macej - Qose, Sipľak, Podhorin, Šimčák - T. Sedlák Kunca (84. Tereščenko), Danko, E. Mensah, Kotora (72. Regáli) - Kushta (80. Leško)
VION: Kováč Boszorád, Karlík, Kapor, Švec (46. Obročník) - Bariš (46. Pintér), Pastva - Válovčan, Orávik, M. Sedlák - Sombat (69. Guilavogui)



Uverejnené: 05.11.2016 19:48:00
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.