files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s treťou domácou prehrou, Detve podľahla zaslúžene 2:5

Hokejisti HK Dukla Michalovce utrpeli v stretnutí 20. kola Budiš I. hokejovej ligy tretiu domácu porážku v tejto sezóne, keď tímu HC 07 Orin Detva vo výbornom zápase podľahli hladko 2:5. O góly v sieti súpera sa postarali Martin Šterbák a Marcel Baláž. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka súbojom s Podpoľancami uzavreli sériu troch zápasov na domácom ľade. Najbližšie sa v stredu 9. novembra predstavia v Skalici, doma ich budeme môcť vidieť v piatok 11. novembra, kedy vo východoslovenskom derby v tradičnom čase od 17.00 hod. privítajú celok Prešova.

Pred najväčšou tohtosezónnou návštevou v Michalovciach sa hral medzi dvoma poprednými prvoligovými tímami hokej ako remeň. Lepšie začali hostia, ktorí sa od úvodu tlačili do michalovského obranného pásma a v 58. sekunde sa im dokonca podarilo skórovať, keď sa bombou od modrej presadil Mačkovič. O gólovú odpoveď sa najskôr snažil Marcel Baláž, následne hosťujúci golman Cibuľa vychytal v čistej šanci aj Ladislava Ščurka. Michalovčania sa nepresadili ani v tridsať sekundovej presilovke o dvoch hráčov, no v následne presile o jedného muža namieril od modrej presne Marcel Šterbák - 1:1. Výborný hokej so šancami na oboch stranách pokračoval aj naďalej. Najskôr sa vyznamenal pri Škvaridlovej šanci Adam Trenčan, následne Říha pálil z tesne blízkosti nad, no a tesne vedľa žŕdky mieril aj domáci Ladislav Ščurko.

Výborný hokej pokračoval aj v druhej časti. V 22. minúte išli domáci hráči do vedenia, keď Marcel Baláž zavesil nad hornú žŕdku Cibuľovej brány – 2:1. Chvíľu na to mohli Michalovčania viesť o dva góly, Marcel Šterbák však sám pred súperovou bránou mieril nad. Nedáš - dostaneš sa okamžite ukázalo na druhej strane, keď chybu Kubáta potrestal vyrovnávajúcim gólom Tomáš Torok. Následne prišli momenty Ladislava Ščurka. Toho najskôr v samostatnom nájazde skvele vychytal Cibuľa, následne puk z jeho hokejky obtrel ľavú žŕdku a do tretice si s jeho pokusom opäť poradil Cibuľa. Odpoveď hostí prišla v presilovke, Škvaridlo ale mieril iba do dobre postaveného Trenčana. Chlieb zápasu sa lámal na konci druhej časti, keď Hančák neubránil Šedivého a následne sa z dorážky presadil nikým nekrytý Patrik Huňady - 2:3.

Domáci hokejisti začali tretiu tretinu s cieľom, čo najskôr zmazať jednogólový náskok Detvy, no na hokejkách im už chýbal pokoj a takisto sa prejavila neúčasť ich dovtedy najlepšieho hráča Ladislava Ščurka. Keď sa k tomu pre tri fauly hokejkou pridalo aj vylúčenie Krála do konca zápasu, tréner Ihnačák musel na novo skladať svoje útočné rady. Aj preto sa Michalovčania do šancí príliš nedostávali, na druhej strane vznikali možnosti pre detvianske kontry. Tie aj prišli a keď sa gólovo presadili Škvaridlo s Videlkom, zápas skončil zaslúženým víťazstvom Detvy, ktorá tak v Michalovciach vyhrala už po druhýkrát v sezóne.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Orin Detva 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 15. Šterbák (Lušnikov) pres/1, 22. Baláž (Dolgoš, Cútt) - 1. Mačkovič (Srnka, Říha), 23. Torok (Srnka, Žilka), 38. Huňady (Šedivý), 51. Škvaridlo (Gašpar, Fekiač), 55. Videlka (Zorvan, Šimon)
Vylúčení: 6:9. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Lauff - Homola, Hric. Divákov: 1020.
HK DUKLA: Trenčan - Kubát, Šterbák, Dolgoš, Hančák, Šangin, Poláček, Buraľ, Boboš - Kohutiar, Ščurko, Fajčák - Banovský, Cútt, Baláž - Drotár, Král, Lušnikov - Mesaroš, Verbický, Schnelly.
HC 07 ORIN: Cibuľa -  Balko, Berák, F. Fekiač, Gábor, Mačkovič, Šimon, Sládok, Valjent, Zorvan - V. Fekiač, Gašpar, Hrušík, Huňady, Říha, Šedivý, Škvaridlo, Srnka, Torok, Videlka, Žilka.



Uverejnené: 06.11.2016 20:32:46

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623