files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Ihnačák po prehre s Detvou. „Chlapcov som videl hrať aj lepšie“

Pätnásť zápasov trvala séria michalovských hokejistov, v ktorej nepretržite bodovali. Zaznamenali v nej trinásť víťazstiev v riadnom hracom čase, jedno po samostatných nájazdoch a jednu prehru po predĺžení. O pretrhnutie tejto série sa postarali hráči HC 07 Orin Detva, ktorí pri Laborci bodovali aj druhýkrát v tejto sezóne, keď v šlágri 20. kola Budiš I. hokejovej ligy zvíťazili hladko 5:2. Pripravili tak michalovským hokejistom tretiu domácu tohtosezónnu porážku, prvú po viac ako dvoch mesiacoch.

V šlágri kola medzi lídrom tabuľky a druhým tímom sa hral hokej extraligovej úrovne. Diváci si určite prišli na svoje, pretože videli rad gólových šancí, skvelé výkony brankárov, ale aj napätie medzi oboma striedačkami, ktoré povedzme si pravdu, k takýmto zápasom určite patrí. Je potrebné podotknúť, že víťazstvo Detvy bolo zaslúžené. Jej hráči ukázali o trochu viac hokejovej kvality a boli vo všetkých aspektoch lepším tímom. „Svojich hráčov som už videl hrať aj lepšie,“ začal hodnotenie tréner michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák. Jeho zverenci urobili viacero individuálnych chýb, ktoré ich stáli lepší výsledok.

Práve po týchto chybách dosiahli „Podpoľanci“ druhý, tretí, štvrtý a piaty gól, čím dokonali obrat z 1:2 na 5:2. „Určite naše individuálne chyby rozhodli o výsledku. Nemôžeme takéto chyby robiť a hlavne nie v našom pásme! Zlom zápasu som videl za stavu 2:1, kedy sme nepremenili čistú gólovú šancu a súper hneď po našej chybe vyrovnal. Druhým zlomom zápasu boli dve tyčky v rozpätí niekoľkých sekúnd. Keby nám tieto puky spadli do brány, zápas by sa vyvíjal inak. Chýbal nám teda aj kúsok šťastia,“ pokračoval Miroslav Ihnačák.

Michalovskí hokejisti tak na domácom ľade prehrali po viac ako dvoch mesiacoch. Naposledy sa tak stalo ešte 9. septembra a prehru 3:4 im vtedy pripravili takisto hráči HC 07 Orin. „Každá prehra je na niečo dobrá a niekedy aj potrebná. Verím, že sa z toho poučíme. Možno bolo aj na čase dlhú sériu, v ktorej sme bodovali ukončiť a trošku spadnúť dole. Z každej prehry sa treba poučiť, stáva sa aj to,“ podotkol Miroslav Ihnačák, ktorý sa v tretej tretine musel vysporiadať s absenciou dovtedy najlepšieho hráča Ladislava Ščurka, ako aj ďalšieho útočníka Zdenka Krála, ktorý po troch fauloch dostal trest do konca zápasu. „Určite to ovplyvnilo výsledok. Po ich absenciách som už mal problémy zložiť tri útoky. Pod našu prehru sa teda podpísala rozhodne aj ich absencia.“ 

Oveľa lepšie sa hodnotil šláger dvadsiateho prvoligového kola trénerovi Detvy Miroslavovi Chudému. Ten takisto videl dôležitý moment zápasu na začiatku druhej tretiny, kedy za stavu 2:1 Michalovčania nevyužili čistú gólovú šancu a hneď na to prišiel gólový trest Toroka. „Bolo to vyrovnané stretnutie. V takýchto sa zväčša vyskytnú fázy, ktoré naklonia duel buď na jednu alebo druhú stranu. Domáci hráči svoju šancu nevyužili, my sme ich za to potrestali a tento moment nás určite nakopol. Ako ďalší dôležitý moment vidím aj náš gól na 3:2, ktorý sme dosiahli pred koncom druhej tretiny. Naklonili sme ním zápas na svoju stranu,“ poznamenal tréner detvianského HC 07 Orin.

„Podpoľanci“ sa výhrou v Michalovciach opäť vrátili do boja o prvú priečku. Aktuálne strácajú na „vojakov“ päť bodov, čo je pri trojbodovom systéme zanedbateľný fakt. „Základná časť je dlhá a ešte nás čaká veľmi veľa zápasov. Vedeli sme, že keď tu prehráme, Michalovčanov už budeme ťažko naháňať. Vyhrať sa nám nakoniec podarilo. Budeme pracovať aj naďalej, aby sa nám podarilo ich náskok ešte viac skresať. Súťaž je však ťažká. Je tam Prešov, prekvapiť môžu aj ďalší. Podľa mňa ten boj o prvé miesto ešte môže byť zaujímavý,“ podotkol na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 07.11.2016 11:40:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.