files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tretia domáca prehra ich môže nakopnúť

Iba štvrtú porážku, z tohto tretiu na domácom ľade, utrpeli v nedeľňajšom šlágri Budiš I. hokejovej ligy hráči HK Dukla Michalovce. Prvoligový líder tentoraz nestačil na jedného zo svojich najväčších konkurentov v boji o prvú priečku HC 07 Detva, ktorému podľahol 2:5. „Podpoľanci“ tak skresali náskok „vojakov“ na prvom mieste na päť bodov a vrátili sa tak do boja o prvú priečku.

Nedeľňajší šláger mal všetko, čo mal mať. Diváci videli dramatický, rýchly hokej, s viacerými šancami na oboch stranách a výbornými zákrokmi brankárov, ale aj napätie medzi striedačkami, čo však k hokeju patrí tiež. „Stretli sa momentálne dva najlepšie tímy súťaže a bolo to na ľade vidieť. Ľudia si museli prísť na svoje. Videli dobrý zápas, kopu šancí na oboch stranách. Bohužiaľ, my sme tak spravili nejaké chybičky, ktoré rozhodli o našej prehre,“ uviedol po stretnutí kapitán michalovskej Dukly Marcel Šterbák. Práve michalovský kapitán mal za stavu 2:1 pre Duklu tretí gól na hokejke. V dobrej príležitosti však mieril tesne vedľa a hneď z následnej kontry sa zrodilo detvianske vyrovnanie. „Neviem, či bol práve toto zlomový moment. Mali sme tam viac šancí, nie len tú moju. V druhej tretine sme za stavu 2:2 nastrelili dve tyčky. Bolo to teda aj o šťastí. Kto však ide vopred šťastiu, niekedy zvíťazí. My sme dnes ťahali trošku za kratší koniec. Nemáme sa však za čo hanbiť. Musíme sa jednoducho poučiť z chýb, pozrieť si veci na videu a tieto chyby už viac neopakovať,“ konštatoval Marcel Šterbák, ktorý v zápase zaznamenal prvý gól svojho tímu, keď v presilovke prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Michalovčania sa síce v tretej časti, keď prehrávali 2:3, snažili zvrátiť nepriaznivý stav, no chýbala im okrem šťastia aj útočná sila, keďže zápas nedohral pre zranenie dovtedy ich najlepší hráč Ladislav Ščurko a takisto aj Zděnek Král, ktorý dostal po troch faulov trest do konca zápasu. „Samozrejme, že nám v závere chýbali. Ide o hráčov, ktorí vedia rozhodovať zápasy a dávať dôležité góly. Chceli sme sa viac tlačiť do útoku a vytvoriť na súpera tlak, no prišli ďalšie dva góly v našej sieti a tie už definitívne rozhodli. Verili sme si, no bohužiaľ, nevyšlo to podľa našich predstáv,“ dodal ešte k nedeľňajšiemu zápasu kapitán michalovskej Dukly.

Hokejisti HK Dukla Michalovce tak treťou tohtosezónnou domácou prehrou ukončili pätnásťzápasovú sériu, v ktorej nepretržite bodovali. Najbližšie sa predstavia v stredu v Skalici, kde sa pokúsia naštartovať novú. „Možno nás táto prehra nakopne. V Skalici nás však čaká veľmi ťažký zápas. Budeme mať v nohách dlhú cestu. Súper je určite kvalitný. Má tam viacero šikovných hráčov, dobrého trénera, ktorý vie hráčov pripraviť na zápas. My sa musíme poučiť z chýb, ktoré sme urobili proti Detve a dať do toho všetko. Uvidíme, v akej zostave na zápas pôjdeme, pretože niektorých chalanov trápia zranenia. Určite však urobíme všetko preto, aby sme na Záhorí opäť zabodovali,“ dodal na záver Marcel Šterbák.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.11.2016 10:59:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.