files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa na Fehérvár nestačila, podľahla mu 23:28

Hádzanárky Iuventy Michalovce prehrali v prvom súboji tretieho kola Pohára EHF na domácej pôde s maďarským Alba Fehérvár KC o päť gólov 23:28 a ich šance na postup do skupinovej fázy európskeho pohára č.2 tak výrazne klesli. Odvetný súboj týchto dvoch celkov sa odohrá budúcu nedeľu 20. novembra o 15.00 hod. v Székesfehervári aj v televíznom prenose stanice Sport 2. Ešte predtým čaká na zverenky trénera Františka Urbana predohrávaný súboj jedenásteho kola WHIL, v ktorom v stredu 16. novembra o 17.30 hod. privítajú nováčika súťaže HK AS Trenčín.

Prvý súboj tretieho kola Pohára EHF začali lepšie hráčky Fehérváru, ktoré sa rýchlo ujali vedenia 3:1. Iuventa kontrovala gólmi Holešovej a Levčenkovej, no a keď sa v šiestej minúte po rýchlej kontre presadila Perederyjová, Michalovčanky po prvýkrát v zápase viedli (4:3). Maďarský celok ale ihneď odpovedal trojgólovou šnúrou a po presnom zásahu brazílskej pivotky Piedade vyhrával v deviatej minúte 6:4. Iuventa ale aj tento náskok skresala a v sedemnástej minúte po góle Holešovej opäť viedla (9:8). Zverenky trénera Františka Urbana boli v tesnom vedení aj po presnom zásahu Černovovej v 23. minúte, no potom prišiel dôležitý okamih zápasu. Fehérvár totiž kontroval šesťgólovou šnúrou, na ktorej konci po góle Eleny Gjeorgijevskej vyhrával 17:11. Iuventa sa v týchto momentoch trápila v koncovke a chýbali jej góly hlavne zo spojkového radu, z ktorého sa ich súper presadzoval oveľa ľahšie. Posledné slovo v prvom dejstve patrilo Oľge Perederyjovej, ktorá stanovila polčasové skóre na 12:17.

Aj druhý polčas začali lepšie hráčky Fehérváru, ktoré po góle s chuťou hrajúcej Gjeorgijevskej vyhrávali v 37. minúte už 21:13. Iuventa ale zdvihla hlavu. V bráne sa chytila Adriana Medveďová a hneď to bolo vidno aj na výsledku. Odpoveďou na náskok súperiek totiž bola štvorgólová šnúra Michalovčaniek a lavička hosťujúceho tímu za stavu 17:21 okamžite reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom síce Pelczeder zvýšila na 22:17, no Medveďová opäť začala čarovať a hlavne vďaka jej zákrokom Michalovčanky v 47. minúte znížili už na rozdiel troch gólov, keď na 19:22 dala Levčenková. Fehérvár ale v zápase vždy, keď bolo potrebné, zapol na vyššie obrátky. Bolo to tak aj vtedy, keď sa na neho Iuventa dotiahla. Zatiaľ, čo Michalovčanky v tom čase zahodili jeden pokutový hod a dva náskoky z bránkoviska, hráčky maďarského celku dosahovali ľahké góly hlavne zo spojkového radu, kde bol najväčší rozdiel medzi tímami. Trojgólový rozdiel bol síce ešte aj v 54. minúte, kedy Perederyjová dala na 22:25, no záverečné minúty patrili hosťujúcim hráčkam, ktoré natiahli svoj náskok na 28:23 a pred odvetou sú tak jednou nohou v skupinovej fáze európskeho pohára č.2.

Štatistika

Michalovce - Fehérvár 23:28 (12:17)

Pok. hody: 8/4 - 1/0, vylúčené: 5 - 3, ČK 46. Rebičová (Michalovce, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Jorum a Kleven, - 1200 divákov.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 2, Holešová 3, Štefaniková, Kišíková, Rebičová 1, Nagyová, Habánková 1/1, Levčenková 6/3, Schusterová, Wolingerová 3, Dubovcová 3, Bajčiová, Ščerbáková, Perederyjová 4. 

ALBA KC: Herr, Sipeki - Majer, Piedade 1, Rideg, Lavko 1, Mendy 5, Tilinger 2, Pelczeder 2, Gjeorgijevská 8, Hajduch, Ishitate 1, Bandelier 5, Boldizsar, Kazai 3, Rozsas.



Uverejnené: 13.11.2016 15:39:15
files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.