files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s druhou domácou porážkou, Podbrezovej podľahol 1:3

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zakončili sériu piatich duelov na domácej pôde prehrou, keď v rámci 16. kola najvyššej Fortuna ligy podľahli celku ŽP Šport Podbrezová 1:3 (0:3). Hostia rozhodli o svojej výhre už v prvom polčase, v druhom korigoval ich vedenie Dominik Kunca. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa najbližšie predstavia v Dunajskej Strede, doma ich uvidíme v nedeľu 4. decembra, kedy v televízom prenose stanice 231 privítajú o 17.30 hod. celok Ružomberka. Doma sa ale predstavia aj v utorok 22. novembra, kedy v rámci osemfinále Slovnaft Cupu privítajú o 15.30 hod. Nitru.

V súboji medzi tímami, ktoré na jeseň prekvapujú možno aj samé seba, sa hral svižný futbal, v ktorom mali v prvom dejstve navrch „železiari“. Tým veľmi pomohla piata minúta, kedy sa dlhý aut Djordeviča dostal až ku kanonierovi Šafrankovi, ktorý presnou strelou otvoril skóre duelu. Domáci kontrovali Kuncovou hlavičkou po centri Koscelníka a takisto aj Dankovou strelou, ktorú Kuciak vytlačil na rohový kop. Za nepremenené michalovské šance prišiel trest na druhej strane. V 26. minúte Šafranko zachytil zlú rozohrávku Sipľaka, posunul loptu nabiehajúcemu Michalovi Breznaníkovi a bývalý slovenský reprezentant krížnou strelou poslal hostí do dvojgólového vedenia. O desať minút neskôr viedli „železiari“ už o tri góly, keď sa po identickej akcie, ako aj strele presadil opäť Michal Breznaník. Domácich mohol nabudiť v závere prvého dejstva Mensah, jeho strelu ale Kuciak končekmi prstou vyškriabal zo svojej brány.

Domáci tréner Anton Šoltis v snahe zmeniť priebeh duelu na začiatku druhého dejstva urobil dve zmeny v zostave. Sedláka so Žofčákom nahradili Grič s Kushtom a tieto zmeny „žlto-modrým“ pomohli. V druhom polčase totiž boli dominantnejším tímom, súpera, ktorý však mal pohodlný náskok, príliš nevystrašili. V 50. minúte podnikli Michalovčania rýchlu kontru, pri ktorej Kotora hľadal Dominika Kuncu, no ten ťažkú loptu do siete nedopravil. Podbrezová následne kontrovala ďalšou šancou Breznaníka, lopta z jeho kopačka ale do tretice v sieti neskončila. V 70. minúte domáci opäť rýchlo zakombinovali, loptu z pravej strane poslal do pokutového územia Martin Koscelník a Dominik Kunca už svoju druhú šancu premenil na gól – 1:3. Michalovčania sa nadýchli k miernemu tlaku. O päť minút neskôr prišla séria ich gólových šancí. Najskôr pred Kuncou ratoval Kupčík, následný rohový kop Danka vyškriabal Kuciak spod svojho brvna, no a brankár ŽP Šport sa vyznamenal aj pri hlavičke Podhorina. Keďže domáci si už ďalšie šance na kontaktný gól nevypracovali, zápase skončil víťazstvom hosťujúceho tímu, ktorý urobil počas celého duelu menej chýb a zaslúžene tak na Zemplíne slávil úspech.

MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová 1:3 (0:3)
Góly: 70. Kunca - 26. a 36. Breznaník, 5. Šafranko.
Rozhodovali: Ježík - Balko, Pozor.
Žltá karta: 77. Breznaník (Podbrezová).
Divákov: 1562.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Koscelník, Podhorín, Sipľak, Qose - Sedlák (46. Grič) - Žofčák (46. Kushta), Danko, Mensah, Kotora (80. Regáli) - Kunca
ŽP ŠPORT: Kuciak - Turňa, Krivák, Vajda, Djordjevič - Kupčík, Podio - Opoku (52. Viazanko), K. Kuzma (79. Kochan), Breznaník (85. Migaľa) - Šafranko
 



Uverejnené: 19.11.2016 19:46:15
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.