files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na palubovke lídra Michalovčanky nepochodili

Tretiu prehru v nadnárodnej Karpatskej lige si na svoje konto pripísali basketbalistky 1. BK D Michalovce. Zverenky trénera Ladislava Janošova tentoraz prehrali na pôde lídra súťaže, poľského MOSiR Bochnia vysoko 44:91 (23:46). Najbližšie sa Michalovčanky predstavia doma, keď v rámci piateho kola privítajú v sobotu 3. decembra o 10.30 hod. vo svojej domovskej telocvični GPH celok CBK Košice.


Michalovčanky  v  zápase na  palubovke  lídra  nemohli pomýšľať na nejaký mimoriadny výsledok. Z rôznych príčin s nimi necestovali tri výrazné opory (Jurášková, Hamadejová i Regendová). Realizačný tím ale očakával, že tie hráčky, na ktorých doteraz nebola dávaná vyššia zodpovednosť, sa chopia svojej príležitosti a budú sa presadzovať výraznejšie. Opak však bol pravdou. „Ukázalo sa, že je to o hlave a sebavedomí, ale naše dievčatá v tomto totálne zlyhali a absolútne nezvládli ani niektoré základné činnosti. Hrali ustráchane, zbrklo,  často riešili situácie úplne nezmyselne, proti basketbalovej logike a na viac veľmi zle bránili. V určitých momentoch sa zdalo, ako keby s basketbalom iba začínali a nepomáhalo nič, ani dobré slovo, ani krik, ani tvrdšie výrazy, všetky kopili chybu na chybu, čo súper trestal,“ skonštatoval na margo vysokej prehry 44:91 tréner 1. BK D Ladislav Janošov.

V Bochnii z Michalovčaniek strelecky vynikla akurát Eva Gazdová, ktorá zaznamenala 26 bodov, čo bolo viac ako polovica bodov tímu

Zemplínčanky v základnej zostave s Naščákovou, Gazdovou, Majerníkovou, Harmanovou a Sabovčíkovou začali zápas pomerne dobre, ale už v prvej štvrtine sa v ich hre začala prejavovať nekoncentrovanosť. Zlom zápasu nastal v druhej štvrtine, ktorú prehrali 7:24 a v polčase tak prehrávali 23:46. „V prvom polčase sme stratili až 24 lôpt (v celom zápase ich bolo 46...). Straty prišli po našej nepresnosti, čo súper využíval na rýchle kontry. Dievčatá zahadzovali jednu šancu za druhou, keď nepochopiteľne nedokázali skórovať ani z najvyloženejších pozícii spod koša, takže skóre narastalo v náš neprospech veľmi výrazne. Domáce rýchle hráčky sa naopak presadzovali v hre jedna na jednu, obchádzali naše tieňovo brániace hráčky, kedy chceli a ako chceli. Už vo štvrtom zápase po sebe sa ukazuje, že niektoré dievčatá nezvládajú úlohu obrany svojej protihráčky, pretože niekedy nevedia identifikovať ani koho vlastne majú brániť a keď už to zistia, bránia úplne benevolentne, bez fyzického tlaku na súpera. Strelecky vedela súperovi kontrovať iba Gazdová, tá však ostala v tomto zápase úplne osamotená, keďže sa v družstve nenašla ani jedna jej spoluhráčka, ktorá by jej pomohla. To ako zle a naivne dievčatá bránili dokumentuje fakt, že domáce hráčky dali zo stredných vzdialenosti iba dva koše, nedali ani jednu trojku a všetky svoje ostatné body nám dali spod nášho koša, z rýchleho protiútoku, alebo v hre jedna na jednu.  Zaujímavé bolo, že ak ich už aj naše hráčky faulovali, vždy to bolo po tom, keď už súper vystrelil a dal kôš, vždy s trestným hodom navyše a ak kôš nedali, tak  hádzali  dva trestné hody. Bochnia tak po našich 17 fauloch hádzala až 30 trestných hodov...,“ pokračoval v kritickom tóne Ladislav Janošov.

MOSiR Bochnia - 1. BK D Michalovce 91:44 (46:23)
Štvrtiny: 22:16, 24:7, 25:10, 20:11.
Najviac bodov: Gazdová 26, Sabovčíková 6.
Doskoky: Harmanová 4, Naščáková a Majerníková po 3.



Uverejnené: 22.11.2016 09:58:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.