files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín otočil s Nitrou a postúpil do štvrťfinále SP

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v osemfinále Slovnaft Cupu nad účastníkom DOXXbet ligy skupina Západ FC Nitra 3:2, keď v druhom dejstve dvoma gólmi otočili nepriaznivý priebeh zápasu. Dva góly do siete Nitranov zaznamenal Kristjan Kushta, rozhodujúci presný zásah pridal Jakub Grič. Zverenci trénera Antona Šoltisa, ktorých súperom medzi osmičkou najlepších v Slovnaft Cupe bude Liptovský Hrádok (7. marca 2017 na pôde súpera), odohrajú do konca jesennej časti ešte tri zápasy. V sobotu 26. novembra sa predstavia v Dunajskej Strede, následne v domácej jesennej derniére, ako aj derniére s ich terajšou hracou plochou (začiatkom roka prejde trávnik výmenou za vyhrievaný) privítajú v nedeľu 4. decembra o 17.30 hod. Ružomberok, no a jeseň ukončia v nedeľu 11. decembra v Žiline.

V dohrávanom osemfinálovom stretnutí Slovnaft Cupu sa hral výborný futbal, s viacerými šancami na oboch stranách. Sympatickým dojmom pôsobili aj hostia, ktorí nastúpili v základnej zostave aj s piatimi hráčmi s rokom narodenia 1997. Michalovčania sa od začiatku len ťažko presadzovali, odohranými minútami im bol problémom okrem súpera aj ťažký terén. V šestnástej minúte prišla kombinácia Mensah – Kunca a center z pravej strany od Koscelníka, ktorý však nikto netečoval. O šesť minút neskôr zase kombinácia Michalovčanov na ľavej strane strieľaný center Šimčáka, Danko ho ale neumiestnil do siete. V 25. minúte prišla prvá obrovská šanca v zápase. Lopta sa po kombinácii v strede poľa dostala od Mensaha do pokutového územia až k Dankovi, ktorý obišiel brankára súpera a naservíroval ju Kushtovi, ten ale mieril iba do dobre postaveného obrancu Šurnovského. Albánsky útočník si všetko vynahradil v 33. minúte, keď poslal do siete Šimčákov center – 1:0. Už o dve minúty ale bolo vyrovnané, keď sa z ničoho nič dostala loptu v pokutovom území až v Filipovi Balajovi a ten nechytateľne skóroval 1:1. To ešte nebolo v prvom polčase z ďaleko všetko. Najskôr v 40. minúte totiž mieril Fábry krížnou strelou tesne vedľa, na druhej strane pálil Mensah iba do dobre postaveného golmana Stránskeho. Keď sa už zdalo, že prvé dejstvo skončí nerozhodným rezultátom, prišiel priamy kop do michalovskej šestnástky, lopta sa dostala až ku Šimončičovi a ten poslal sympaticky hrajúcich hostí do vedenia – 1:2.

Michalovčania od úvodu druhého dejstva začali búšiť do súpera s cieľom, čo najskôr vyrovnať. Žiaľ, dlhé minúty sa im to nedarilo aj vinou ťažkého terénu, ktorý im bol v niektorých prípadoch ťažším súperom, ako bojovní Nitrania. V 70. minúte dostal výbornú loptu z pravej strany Kushta, hlavou ale iba obtrel bočnú sieť nitrianskej brány. Albánsky útočník ale nakoniec skóroval aj druhýkrát, keď v 72. minúte dostal loptu do behu a tiesnený Richardom Križanom obstrelil Stránskeho v nitrianskej bráne – 2:2. Aj v ďalších minútach sa hral ofenzívny futbal, obe mužstvá chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu a nespoliehať sa tak na penaltovú lotériu. Prvú veľkú šancu mali hostia, Andrej Ivančík však ani z dobrej pozície neprekonal Matúša Kiru. Na druhej strane sa spätná lopta po centri z ľavej strany dostala na hranici vápna k Jakubovi Gričovi, no ten nastrelil iba brvno Stránskeho brány. Slovenský mládežnícky reprezentant sa však nakoniec dočkal vytúženého gólu, keď sa po centri Danka dostala lopta až k nemu a Grič nechytateľnou bombou pod brvno naklonil misky váh na michalovskú stranu. O všetkom mohol rozhodnúť tri minúty pred koncom Mensah, jeho strela ale išla tesne vedľa brány súpera. Keďže však Nitrania už v ofenzíve nič nevymysleli, po prvýkrát v histórii do štvrťfinále Slovnaft Cupu postúpili Michalovčania.

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 3:2 (1:2)
Góly: 31. a 73. Kushta, 82. Grič - 33. Balaj, 45. Šimončič.
Žlté karty: 90. Kira - 77. Charizopoulos.
Rozhodovali: Straka - Jenčura, Mihálik.
Divákov: 452.
MFK ZEMPLÍN: Kira - Koscelník, Podhorin, Sipľak, Šimčák - Grič - Žofčák (65. Regáli), Mensah, Danko, Kunca (88. Kotora) - Kushta (86. Tereščenko)
FC: Stránský – Kuník, Šimončič, Križan, Šurnovský – Kotrík, Charizopulos – Ivančík (78. Ďurek), A. Fábry (68. M. Oravec), Valenta (56. Shejbal) – Balaj.



Uverejnené: 22.11.2016 18:10:51

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623