files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčania na Žitnom ostrove s cieľom bodovať

Po druhej domácej prehre sa opäť naladili víťazne. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si po utorkovom víťazstve nad Nitrou (3:2) v osemfinále Slovnaft Cupu napravili chuť po víkendovej domácej ligovej prehre s Podbrezovou (1:3). Zverenci trénera Antona Šoltisa totiž po otočení z 1:2 na konečných 3:2 po prvýkrát postúpili medzi osem najlepších v slovenskom pohári a v marci budúceho roka budú vo štvrťfinále čeliť treťoligistovi z Liptovského Hrádku. Ešte predtým ich však čaká náročný záver jesennej časti a ešte náročnejší začiatok jari.

Michalovčania rozhodli o svojom postupe do štvrťfinále v druhom polčase, kedy najskôr Albánec Kushta vyrovnával na 2:2 a osem minút pred koncom Jakub Grič naklonil misky váh na michalovskú stranu. „Aj keď sme hrali proti druholigistovi, vedeli sme, že nás čaká veľmi náročný zápas, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Nitra má vo svojom rade niekoľko mladých šikovných chlapcov, ktorí ukázali svoju kvalitu. Som preto veľmi rád, že sme sa nepoddali ani za nepriaznivého stavu a nakoniec zápas otočili vo svoj prospech,“ uviedol po stretnutí strelec víťazného gólu Jakub Grič. Na výhru Zemplínčanov to však dlho nevyzeralo. Tí sa síce ujali po pol hodine hry gólom Kushtu vedenia, no hostia ešte do prestávky odpovedali gólmi Balaja a Šimončiča. Domáci tak museli v druhom dejstve otáčať výsledok, čo bolo na ťažkom teréne proti solídne brániacemu súperovi veľmi ťažké. Možno aj preto, čisté gólové šance neprichádzali. „V šatni sme si hovorili, že na nich musíme vybehnúť, no terén bol veľmi ťažký. Nejaké polo šance sme aj mali, no čistá gólová šanca prišla až dvadsať minút pred koncom. Ku cti nám slúži, že sme sa snažili ísť do gólu, čo sa nám aj nakoniec podarilo,“ dodal ešte k osemfinálovému zápasu Slovnaft Cupu defenzívny stredopoliar MFK Zemplín Michalovce.

Po historickom postupe sa „žlto-modrí“ musia sústrediť na náročný záver jesennej časti. V zostávajúcich troch kolách ich totiž čakajú veľmi ťažkí protivníci. V sobotu sa predstavia na pôde Dunajskej Stredy, ktorá sa pomaly dostáva na vyššie priečky v tabuľke, v nedeľu 4. decembra privítajú Ružomberok a jeseň ukončia na pôde lídra zo Žiliny. „Historický postup do štvrťfinále Slovnaft Cupu nás veľmi teší, no teraz sa už musíme sústrediť na náročný záver jesene. Teraz musíme zabudnúť na Liptovský Hrádok, ktorý nás čaká vo štvrťfinále Slovenského pohára, myslíme na Dunajskú Stredu, potom na Ružomberok a na záver aj na Žilinu. To sú naše priority v najbližších dňoch,“ zdôraznil rodák zo Sabinova, ktorý do Michaloviec prišiel v dorasteneckom veku a postupne sa stal stabilným členom prvého družstva.

Najbližší súper Michalovčanov, celok zo Žitného ostrova, sa v úvode ligovej súťaže trápil. Keďže jeho štadión bol v rekonštrukcii, Dunajskostredčania museli hrať domáce súboje  „v senickom exile“. Možno aj preto boli dlho na dne tabuľky. Teraz sa však z neho odpútali. Minulý týždeň sa po prvýkrát predstavili na vlastnom štadióne a pred viac ako šesťtisícovou návštevou zdolali majstra z Trenčína 2:0. „Plný dom očakávam aj v sobotu. Diváci mali v Dunajskej Strede určite hlad po futbale a teraz, keď otvárajú nový štadión, nebudú na tribúnach chýbať. Verím, že sa s búrlivou atmosférou vysporiadame a podáme zodpovedný, kolektívny výkon, ktorý nám prinesie ďalšie body do tabuľky,“ uviedol k sobotňajšiemu zápasu na Žitnom ostrove Jakub Grič a k súperovi dodal. „Dunajská Streda mala výbornú minulú sezónu. Teraz sa síce trápili, no zrejme na to malo aj vplyv, že nemali domovský stánok. Hráčska kvalita tam určite je, čo potvrdili aj víťazstvom nad Trenčínom. My sme ich síce doma zdolali 1:0, no teraz očakávam ešte ťažší zápas. Ako som však povedal, verím, že podáme kolektívny výkon a nejaký bod si zo Žitného ostrova prinesieme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 24.11.2016 18:21:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.