files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Afričania do cieľa nedorazia

Za nami je týždeň bohatý na lúpeže, zaujímavé sú prípady pytliactva a daňového podvodu. Týždeň sa bohužiaľ nezaobišiel ani bez vážnej dopravnej nehody z následkom smrti a cestu Afričanov, ktorí sa chceli dostať cez Ukrajinu do Európy zmarila hraničná polícia.


Krádeže vlámaním

V nedeľu medzi 01.00 a 04.55 hod. sa neznámy páchateľ vlámal do pohostinstva v obci Závadka (okr. Michalovce) a to tak, že odstránil visiace zámky na kovovej mreži, vylomil vchodové dvere a vnikol dnu. V pohostinstve vypáčil dva hracie automaty, z ktorých odcudzil kovové mince v hodnote 226,- € ku škode košickej firmy, resp. pokladničku s finančnou hotovosťou 96,61 €, stieracie losy, sladkosti a cigarety  ku škode majiteľa pohostinstva. Tomuto tak poškodením majetku a odcudzením vecí vznikla škoda cca 400,-€.

V obci Palín v okr. Michalovce sa v nedeľu medzi 11.30 a 15.00 hod. doposiaľ neznámy páchateľ po prekonaní bezpečnostných dverí vlámal do rodinného domu, odkiaľ odcudzil kameru, šperky zo žltého kovu a hotovosť 48,-€. Majiteľovi vznikla škoda 6.650,-€.

V dobe  od 13.00 hod. dňa 30.05. do 07.45 hod. dňa 31.05.2010 sa neznámy páchateľ vlámal do budovy kultúrneho strediska v Sobranciach a cez jeho priestory do stávkovej kancelárie, odkiaľ odcudzil tri televízory. Potom nezisteným predmetom urobil otvor na ohňovzdornej skrini, odkiaľ odcudzil finančnú hotovosť 2.456,31 € a  poškodil nábytok a koberec. Bratislavskej s.r.o. spôsobil celkovú škodu 4.456,31 € a poškodením visiacich zámkov a poškodením zariadenia kultúrnemu stredisku škodu 187,-€. 

Z pondelka na utorok sa neznámy páchateľ vlámal aj do garáže rodinného domu v obci Lastomír  (okr. Michalovce), z ktorej odcudzil  motorovú kosačku, motorový postrekovač a krovinorez (škoda 803,-€).

Na Námestí A. Dubčeka v Strážskom (okr. Michalovce) sa v noci zo stredy na štvrtok neznámy páchateľ vlámal do pohostinstva, kde následne vypáčil pokladnice troch hracích automatov a odcudzil z nich finančnú hotovosť 70,-€. Z priestoru výčapu odcudzil alkoholické a nealkoholické nápoje a cukrovinky, čím majiteľke vznikla celková škoda 270,-€.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch mužov z Michaloviec- 44-ročného Petra B., 30-ročného  Imricha  K. a 40-ročného  Jaroslava K.. Peter B. sa spolu s Imrichom K. koncom februára 2010 vlámali do objektu spoločnosti na Priemyselnej ulici v Michalovciach, odkiaľ odcudzili 80 m elektroinštalačného medeného kábla, 9 ks mosadzných ventilov, 9 ks vodovodných kohútikov a el. kábel z rozvodnej skrinky (škoda cca 400,-€). Začiatkom marca 2010 sa Peter B. s Jaroslavom K. vlámali do toho istého objektu, kde z počítačových zostáv a telefónnych prístrojov odrezali a odcudzili najmenej 20 m PC kábla a najmenej 35 m telefónneho kábla  zo stien kancelárií a chodieb vytrhali elektroinštalačný kábel o celkovej dĺžke 15 m (škoda 270,-€).

Tiež vypátrali a z prečinu krádeže obvinili 20-ročného Kristiána z obce Vojany, ktorý sa v dobe od 27.04. do 18.05.2010 vlámal do bývalého baru vo Veľkých Kapušanoch, odkiaľ odcudzil 360 pohárov, dva grily, plynovú gamatku a propán- butánovú fľašu. Majiteľovi spôsobil škodu 1.178,-€.

Pytliactvo

Policajti  OO PZ Veľké  Kapušany z prečinu pytliactva obvinili troch mužov z obce Čičarovce, ktorí v nedeľu večer bez povolenia lovili ryby na mŕtvom  ramene rieky Latorica v katastri obce Čičarovce (okr. Michalovce), pričom 26-ročný Vojtech ulovil sedem rýb rôznych druhov (škoda 11,-€), 29-ročný Zsolt deväť rýb (škoda 16,-€) a 37-ročnému Róbertovi sa žiadnu rybu uloviť nepodarilo.

V pondelok o 01.40 hod.  policajti OO PZ Vinné – Zemplínska Šírava na ceste za obcou Kaluža  (okr. Michalovce) kontrolovali osobné motorové vozidlo zn. Rover, pričom zistili, že vodič v kufri preváža spolu 65 kg diviny - jeleňa. Jeleň bol ulovený na nezistenom mieste a to v dobe hájenia, čím poľovníckemu združeniu vznikla škoda 300,-€. Policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu pytliactva.

Obvinenie z neodvedenia dane a poistného

Policajný vyšetrovateľ rozšíril obvinenie, resp. zo zločinu neodvedenia dane a poistného obvinil štyroch súkromných podnikateľov – 52-ročného Jozefa N. z okr. Michalovce, 58-ročného Štefana P. z okr. Trebišov, 42-ročného Martina S. z Michaloviec a 42-ročného Jaroslava P. zo Sobraniec.  (rozšírenie obvinenia sa týka Jozefa N. a Štefana P.). Obvinení od roku 2007 zabezpečovali tak na Slovensku, ako aj v zahraničí (Maďarsko, Rumunsko, Česká republika a Sýria) vyhotovovanie fiktívnych dokladov (faktúry, dodacie listy, zmluvy o dodaní tovaru, príjmové a výdavkové pokladničné doklady, medzinárodné nákladné listy, doklady o uskutočnenej cezhraničnej preprave apod.), ako aj prevod finančných prostriedkov na rôzne bankové účty a to za účelom predstierania obchodovania s rôznymi komoditami (kozmetika, spodné prádlo, plavky apod.). Tieto doklady boli zaúčtovávané do účtovníctva firmy so sídlom v Oboríne (okr. Michalovce) a na základe toho boli vystavené daňové priznania na čerpanie nadmerných odpočtov DPH.  Ich konanie malo v niekoľkých prípadoch za následok vyplatenie nadmerného odpočtu DPH, pričom im radami napomáhala aj zamestnankyňa daňového úradu v okr. Michalovce.
Obvinený Martin S. je v súvislosti s iným trestným konaním od decembra 2009 v Ústave na výkon väzby v Košiciach, ostatní traja obvinení sú stíhaní na slobode. Hrozí im trest odňatia slobody na  7 až 12 rokov.

Nelegálni migranti

Dňa 1. júna 2010 v popoludňajších hodinách bolo na územie Ukrajiny vrátených 7 cudzincov :4 štátni príslušníci Somálska a 3 štátni príslušníci Palestíny, ktorí boli zadržaní dňa 31. mája 2010 hliadkou Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa v lesnom poraste v katastri obce Dúbrava. Štátnu hranicu z Ukrajiny do SR prekročili nedovoleným spôsobom mimo hraničný priechod.Afričania vycestovali z domovského štátu vo februári  a za cestu do Európy každý z nich zaplatil 3.000,- USD. Palestínčania sa odmietli vyjadriť k trase postupu.                                                                          (vk)

 



Uverejnené: 10.06.2010 21:36:06 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.