files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla trikrát vonku, v stredu v Trnave

Ani sme sa nenazdali a prvá polovica základnej časti Budiš. I. hokejovej ligy je na konci. V stredu 30. novembra odohrajú mužstvá jej posledné 27. kolo a v rýchlom tempe už v piatok 2. decembra načnú druhú polovicu, ktorá rozhodne o tom, v akom poradí pôjdu tímy do play-off. Aktuálne sú na tom najlepšie hokejisti HK Dukla Michalovce. Tí vedú tabuľku so šesťbodovým náskokom pred druhým Prešovom a sedembodovým pred treťou Detvou (tá má o jeden odohraný zápas menej).

Líder tabuľky sa však v najbližších troch zápasoch zapotí, keď sa predstaví na ľadoch svojich súperov. Najskôr to bude v stredu v Trnave, potom v piatok v Považskej Bystrici a trip u súperov zakončí budúcu stredu 7. decembra šlágrom 29. kola v Detve. „Hrať trikrát vonku je určite náročné. Musíme sa však s tým vysporiadať, pretože také je vyžrebovanie a my ho musíme rešpektovať. Predtým sme hrali trikrát v rade doma a teraz nás rovnaká porcia zápasov čaká u súperov,“ skonštatoval na margo troch stretnutí vonku útočník HK Dukla Michalovce Martin Schnelly.

Líder súťaže v poslednom domácom súboji so Spišskou Novou Vsou ukončil svoju päťzápasovú víťaznú sériu. Spišiakom totiž aj napriek tomu, že ich jeho hráči prestrieľali 54:27, prekvapujúco podľahol 3:4 a umožnil tak svojím prenasledovateľom skresať z jeho náskoku. „Stratené body určite chceme získať späť a najlepšie by to bolo v tých troch zápasoch, ktoré nás teraz čakajú. Čo sa týka piatkového súboja so Spišskou, sú aj takéto zápasy. Mali sme viac šancí, no súperovi dobre zachytal brankár a keď sa k tomu pridal aj rozhodca, prekvapenie bolo na svete. Sú však aj takéto zápasy a nikto od nás nemôže chcieť, aby sme každý jeden duel vyhrali,“ vrátil sa ešte Martin Schnelly k zápasu so Spišskou Novou Vsou, ktorý rozhodoval šokujúco Spišiak Slavomír Švajka...

Nepríjemní mladíci

Michalovčania musia rýchlo zabudnúť na piatkovú domácu prehru a sústrediť sa na ďalšie majstrovské zápasy. V stredu ich totiž v Trnave určite nič ľahké nečaká. Vidieť sme to mohli aj naposledy doma, kedy „trnavských gladiátorov“ zdolali po obrovskom boji 2:1. „Je to nepríjemný súper. Ide prevažne o mladých chlapcov, ktorí sú nepríjemní hlavne za pre nich priaznivého stavu. Ľahký zápas teda určite nečakám. Čaká nás dlhá cesta. So všetkým sa ale musíme vysporiadať, sústrediť sa na každé jedno striedanie a hlavne premieňať šance. Keď sa tak stane, určite tam vyhráme,“ presvedčivo podotkol Martin Schnelly. Ten je so svojimi spoluhráčmi zatiaľ na prvom mieste a na tejto pozícii Michalovčania určite ukončia prvú polovicu základnej časti. Veril v toto umiestnenie odchovanec trebišovského hokeja v službách michalovskej Dukly aj po dvoch domácich prehrách na úvod ligovej časti. „Ja som v to veril vždy. Aj keď sme na úvod dvakrát doma prehrali, vedeli sme, že sila v našom mužstve je. Tá sa následne ukázala v ďalších zápasoch, keď sme myslím, že pätnásť zápasov v rade bodovali,“ pokračoval v presvedčivom tóne Martin Schnelly, ktorému sa čochvíľa vráti „parťák“ do útoku Ivan Fedorko. Ten po zranení ramena už trénuje a budúci týždeň by sa mohol predstaviť aj v majstrovskom zápase. „Z jeho návratu sa veľmi teším. Uvidíme, kde ho zaradí do útoku tréner, či ku mne alebo ku niekomu inému, no ja sa z jeho návratu teším.“    

Prvým seniorským hetrikom zostrelil materský klub

Dvadsaťpäťročný rýchly kridelnik v zápasoch tejto sezóny bojuje na dvoch frontoch. Okrem prvoligových duelov za michalovskú Duklu totiž chodí vypomáhať aj druholigovému Humennému, ktoré je taktiež lídrom svojej súťaže. Schnellymu sa v drese druholigistu veľmi darí. V šiestich zápasoch totiž zaknihoval trinásť bodov za šesť gólov a sedem prihrávok. „Dostávam tam dostatok priestoru na ľade. Hrám v prvom útoku, chodím na presilovky. Chvalabohu mi to padá do brány. Dúfam, že si túto pohodu prenesiem aj do Michaloviec a gólmi pomôžem aj Dukle,“ zdôraznil Martin Schnelly, ktorý sa v nedávnom prestížnom zemplínskom derby s Trebišovom postaral pri výhre 6:0 o prvé tri góly svojho tímu. Špecifickým to bolo hlavne preto, že je odchovancom trebišovského hokeja a na druhej strane dokonca stál jeho brat Jozef. „Určite to bol pre mňa špecifický zápas. Hral som proti svojmu rodnému klubu, no také sú zmluvy a Dukla má spolupráca s Humenným. Zaujímavosťou je, že som v tomto zápase strelil svoj prvý seniorský hetrik a bolo to teda proti môjmu materskému klubu. Pred samotným duelom som cítil, že to je niečo iné. Navyše, hral som aj proti bratovi, no musel som sa s tým zmieriť,“ dodal na záver Martin Schnelly.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.11.2016 11:47:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.