files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v stredu pod Poľanou o prvé miesto

Ešte pred dvoma týždňami mali hokejisti HK Dukla Michalovce na čele Budiš I. hokejovej ligy komfortný desaťbodový náskok. Prišli však dve prehry v rade, no a keď Detva zvíťazila v pondelkovej dohrávke nad Martinom B (6:0), náskok Zemplínčanov sa skresal iba na jeden bod. A to zverencov trénera Miroslava Ihnačáka čaká tento týždeň súboj na ľade práve Detvy, ako aj tretieho Prešova, no a medzitým privítajú aj nepríjemnú Skalicu. Najskôr ale prichádza na rad duel pod Poľanou, kde pôjde o prvé miesto v tabuľke!

Michalovčania tušili, že po dvoch prehrách v rade ich bude čakať v Detve priamy súboj o prvé miesto. Teraz je najvyšší čas, aby zastavili rozbehnutých Detvancov, ktorým majú čo vracať. Tí totiž na ich ľade v tejto sezóne dvakrát triumfovali. „Boli to dosť podobné zápasy. Boli vyrovnané a vyhralo šťastnejšie mužstvo. Na druhej strane, my sme zase vyhrali u nich a verím, že body si z Detvy odnesieme aj teraz,“ presvedčivo skonštatoval útočník HK Dukla Michalovce Tomáš Banovský, ktorého síce mrzí, že „vojaci“ stratili viacbodový náskok, no už sa s tým nič nenarobí. „Žiaľ, taký je hokej. Vyhrávať sa vždy nedá. Vždy vyhráva iba kapela a v športe prichádzajú aj prehry. My sme síce v zápasoch so Spišskou Novou Vsou a v Trnave prehrať nemuseli, no hokej je už taký. Teraz sa musíme sústrediť na to, aby sme si vytvorili ďalší náskok. Obzerať sa za minulosťou určite nechceme. Potrebujeme zapnúť naplno a keď sa tak stane, určite máme na to, aby sme zdolali každého v tejto súťaži. Mužstvo na to určite silu má,“ pokračoval v presvedčivom tóne Tomáš Banovský.

Michalovčania sú na prvom mieste Budiš I. hokejovej ligy od konca septembra. Práve v tomto mesiaci začali víťaznú sériu aj sériu, v ktorej nepretržite bodovali. O tú prvú prišli po prehre v predĺžení v Prešove po jedenástich zápasoch, o druhú ich pripravila práve Detva, ktorá v Michalovciach vyhrala začiatkom novembra 5:2 a prestrihla tak pätnásťzápasovú sériu, v ktorej Zemplínčania nepretržite bodovali. Teraz pre zmenu päťzápasovú víťaznú sériu ťahajú Podpoľanci. „Je na čase im všetko vrátiť aj s úrokmi,“ smial sa Tomáš Banovský, ktorý následne už v pokornejšom tóne dodáva. „Bude to ale veľmi ťažké. Všetci vieme, že sa tam hrá ťažko. Určite proti nám bude všetko. Musíme sa však s tým vysporiadať a zahrať tak, aby sme si nejaké body odtiaľ odniesli. Čo sa týka samotného mužstva, to určite silu má. Keby ju nemalo, tak nie sú na druhom mieste. Verím však, že sa ukáže aj naša morálna sila a v Detve uspejeme.“

Peter Brendza



Uverejnené: 06.12.2016 11:06:12 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.