files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zdolala hladko Šaľu a je vo finále Slovenského pohára

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v druhom semifinálovom stretnutí finálového turnaja Slovenského pohára nad tímom HK Slovan Duslo Šaľa hladko 28:20 (16:10) a postúpili tak do svojho piateho finále v rade. Súperom michalovskej Iuventy bude Bemaco Prešov, ktorý v prvom semifinálovom stretnutí zdolal Sportu Hlohovec 32:24. Finálový duel je na programe v nedeľu 18. decembra od 10.30 hod. aj pred televíznymi kamerami stanice 213.

Michalovčanky v druhom semifinálovom zápase Slovenského pohára dominovali a už v prvom polčase si vytvorili viacgólový náskok. Základný kameň ich úspechu položila hlavne brankárka Medveďová, ktorá za stavu 9:7 vymenila v bráne Lafeunteovú a s vyše 50% úspešnosťou zákrokov sa pričinila o natiahnutie michalovského náskoku už do polčasu. Medveďová sa prezentovala viacerými dobrými zákrokmi a Šali chytila až päť sedemmetrových hodov! V útoku sa darilo Katsiarine Dubovcovej, ktorá zaknihovala sedem presných zásahov. Bieloruská reprezentnatka vynikla hlavne v prvých minútach duelu, keď z prvých deviatich gólov obhajcu prvenstva zaznamenala šesť. Zverenky trénera Františka Urbana v druhom dejstve kontrolovali priebeh hry a s prehľadom po výhre 28:20 postúpili do nedeľňajšieho finále. V ňom sa proti Prešovu pokúsia o piate víťazstvo v Slovenskom pohári v rade.

Michalovce - Šaľa 28:20 (16:10)

Pok. hody: 4/4 - 7/2, vylúčené: 7 - 6. Rozhodovali: Daňo, Sabol, - 140 divákov

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 3, Holešová 2, Štfeaniková 1, Solárová, Nagyová, Habánková, Levčenková 9/4, Schusterová, Wollingerová 2, Dziurová, Dubovcová 7, Bajčiová, Perederyjová 4.

HK SLOVAN DUSLO: Haladiková, Krebsová - Trochtová 2, Rácková 3, Klučková 2, Konigová 2, Pócsiková 3/1, Perczeová, Tulipánová 1/1, Bahylová, Blehová, Veselková 5, Bujnochová 2, Ladičová.



Uverejnené: 17.12.2016 19:40:02 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.