files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tentokrát voda potrápila aj Michalovčanov

Voda narobila minulý týždeň problémy aj samotným Michalovčanom, kde boli zaplavené niektoré ulice. V Sobranciach sa situácia z pred dvoch týždňov zopakovala.


Michalovce: Voda ukázala svoju silu, aj keď našťastie iba v malom rozsahu v porovnaní s ostatnými časťami Slovenska, aj v Michalovciach. Po výdatných dažďoch ostala zatopená lokalita popri lesoparku Biela hora, zaplavená bola časť Partizánskej ulice a ulice SNP. Zaplavená bola cesta na IBV a aj komunikácia smerom na Zbudzu. Ako sa nám k tomuto problému vyjadrili technické služby, tak problém bol v upchatom potrubí, čo spôsobilo, že z kanálov začala voda striekať ako gejzír. Pracovníci technických služieb a hasiči problémový úsek prečistili a dopoludnia už bola cesta bez problémov prejazdná.

Sobrance/Blatné Remety: V obci Blatné Remety vyhlásili večer zo štvrtka na piatok tretí stupeň povodňovej aktivity. Situácia sa zdramatizovala a prívalová vlna začala zaplavovať dvory, záhrady a pivnice. Ľudia boli celú noc na nohách a plnili vrecia s pieskom, aby tak zmiernili následky tejto vlny. Naplnili celkovo 400 vriec s pieskom, no napokom sa zaplaveniu nevyhol a ni obecný úrad a škola, kôli čomu deti dostali riaditeľské voľno. Voda sa z ukrajinskej strany dostala aj do obce Nižné Nemecké na slovensko-ukrajinskej hranici, kde úplne zaplavila príjazdovú cestu do dediny v smere od Jenkoviec.  Situácia sa našťastie v piatok upokojila aj v tejto obci.

V samotných Sobranciach sa opäť vylial Sobranecký potok. Obyvatelia  sú nešťastní, pretože ešte ani nestačili zlikvidovať škody po povodniach spred dvoch týždňov a už znovu majú zaplavené pivnice, dvory a aj samotné domy. Ide hlavne o mestskú časť Komárovce, kde podľa obyvateľov je to ešte horšie, ako minule. Voda síce začala v piatok ustupovať, no každý sa pýta, či už to najhoršie majú konečne za sebou.                    (vk)

 



Uverejnené: 11.06.2010 09:34:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.