files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Utrápené víťazstvo michalovskej Dukly

Hokejisti HK Dukla Michalovce sa v stretnutí 36. kola Budiš I. hokejovej ligy poriadne potrápili, keď na domácom ľade zdolali celok HK Trnava po dvoch góloch Martina Drotára 2:1 po predĺžení. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka súbojom s Trnavou odštartovali trojzápasovú sériu na domácom ľade. V nej budú pokračovať na druhý sviatok vianočný 26. decembra, kedy o 17.00 hod. privítajú Považskú Bystricu, no a o dva neskôr, v stredu 28. decembra taktiež o 17.00 hod., privítajú v šlágri 38. kola Budiš I. hokejovej ligy Detvu.

Michalovskí hokejisti nastúpili na svoj prvý z troch domácich zápasov odhodlaní vrátiť sa po prehre so Spišskou Novou Vsou opäť na víťaznú vlnu. V prvej tretine bolo vidieť z ich strany snahu, no opäť sa trápili v koncovke. Už v prvých sekundách nevyužil dobrú šancu na skórovanie Banovský a po ňom neuspel pri Juríčkovi ani Ščurko. Na druhej strane nebezpečne pálil kanonier Roman Jurák. Skóre zápasu mohol následne otvoriť Marcel Baláž, ktorý ale netrafil odkrytú bránu súpera. Michalovčania sa trápili aj v presilovkách. V prvej časti nevyužili dve, po skončení druhej mal gól na hokejke aj Martin Drotár, Juríček ale opäť ostal pozorný. Ani v druhej časti sa obraz hry nezmenil. Jej tempo diktovali naďalej domáci, osmeľovať sa však viac začali aj Trnavčania, ktorí v tejto časti viackrát podkúrili brankárovi Trenčanovi. Ani hosťom presilovky nešli, pri dvoch presilách o jedného hráča totiž zopakovali „michalovský“ scenár z prvej tretiny. Na gól teda naďalej uzimení diváci museli čakať.

Dočkali sa až v 46. minúte, kedy Martin Drotár nahodil puk do bránkoviska súpera a ten skončil v sieti – 1:0. Strelený gól domácich nabudil. Poistku mohol najskôr pridať Marcel Baláž, ktorý nepremenil samostatný únik, následne opustenú bránku netrafil Alex Výhonský a dvakrát v dobrej pozícii iba do brankára mieril Radovan Cútt. Trest za nepremenené šance prišiel na druhej strane. Po tom, čo Adam Trenčan iba vyrazil puk pred bránkovisku a Ľubomír Buraľ ho neupratal do bezpečia, zblízka vyrovnal Hrbáčik, ktorý tak poslal zápas do predĺženia. To sa ale hrať nemuselo, pretože Michalovčania opäť zahodili dobré strelecké príležitosti, keď vytúžený druhý gól nepridal Radovan Cútt a v záverečných sekundách ani Zdeněk Král.  Predĺženie sa hralo v rýchlom tempe. Ako prvý si šancu vypracoval domáci Výhonský, na druhej strane, hostia nepretavili do úspešnej koncovky dve prečíslenia. O tom, že dva body ostávajú na Zemplíne rozhodol dve sekundy pred koncom Martin Drotár, ktorý zblízka zasunul puk za chrbát trnavského brankára.

HK Dukla Michalovce - HK Trnava 2:1 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly: 46. Drotár (Fajčák, Ľ. Buraľ), 65. Drotár (Ščerbák, Ščurko) - 51. Hrbáčik (Vidovič, Lukačovič)
Vylúčení: 2:5. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Gajan, Wolf. Divákov: 520.
HK DUKLA: Trenčan - Dolgoš, Hančák, Kubát, M. Šterbák, Buraľ, Slimák, Boboš - Banovský, Cútt, Baláž - Z. Král, Ščurko, Výhonský - Lušnikov, Fajčák, Drotár - Koutník, Kohutiar, Mesaroš - M. Schnelly.
HK: Juríček - Mrázik, Reho, Mihalko, Vidovič, Kratochvíla, Vojtas - Jurák, Schmidt, Okoličány - Brzák, Koyš, Szalay - Mrava, Hrbáčik, Lukačovič - Beták, Ševčík, Kamenický. 



Uverejnené: 22.12.2016 20:02:39

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623