files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Päť najväčších sklamaní michalovského športu v roku 2016

Michalovský šport prežil v roku 2016 viaceré pozitíva, ale aj sklamania. Na jednej strane sa v najvyššej súťaži predstavili až štyri seniorské tímy, na druhej, prišli aj niektoré neúspechy či nezrealizované plány a neočakávané odchody. Práve na to sme sa pozreli aj my a prinášame vám päť najväčších sklamaní michalovského športu v roku 2016.

Rekonštrukcia zimného štadióna sa naďalej naťahuje

Táto otázka trvá už dva roky. Michalovský „zimák“ nutne potrebuje rekonštrukciu, na ktorú sa snaží samospráva nájsť finančné prostriedky. Vedenie hokejového zväzu už viackrát deklarovalo, že peniaze Michalovciam poskytnúť chce, no doteraz sa tak nestalo. Zimný štadión tak naďalej divákovi neponúka štandard a podmienky na ňom sú čoraz horšie. Sľúbená rekonštrukcia nezačala ani v roku 2016. Verme, že rok 2017 bude pre michalovský „zimák“ priaznivejší.

Neúspech michalovskej Dukly

Naďalej ostáva pri hokejovej téme. Zo seniorských michalovských tímov najviac v roku 2016 sklamali hokejisti HK Dukla. Tí v sezóne 2015/2016 viackrát fanúšika sklamali a sezónu nezachránilo ani play-off. Vojaci po druhýkrát v rade vypadli v prvom kole, keď po druhýkrát v rade nestačili na Liptovský Mikuláš. Konečné šieste miesto neprinieslo veľa radosti a nenaplnilo vysoké ambície, ktoré boli vkladané do sezóny. Snáď bude práve prebiehajúca sezóna úspešnejšia.

V Európe opäť výraznejšie slovo nepovedali

Hádzanárkam Iuventy v Michalovciach dlhodobo patrí honor najúspešnejšie. Pýchou mesta boli aj v roku 2016, keď získali tri pohára, a to slovenský titul, víťazstvo vo WHIL a Slovenský pohár. Opäť sa im však nedarilo na európskej scéne, čo je momentálne najväčší problém Iuventy. V januári Michalovčanky v osemfinálovom dvojzápase Pohára EHF nestačili na nemecký TuS Metzingen. Ten mali na lopate, keď v prvom vzájomnom meraní síl na nemeckej pôde viedli ešte sedemnásť minút pred koncom 25:19, no nakoniec prehrali 26:30. Nakoniec nezvládli ani domáci odvetný súboj a po prehre 22:26 a z Pohára EHF vypadli. V pohárovej sezóne 2016/2017 sa im darilo ešte menej. Slovenskému majstrovi sa nedarilo na kvalifikačnom turnaji o Ligu majstrov a následne vypadol aj z Pohára EHF, v ktorého treťom kole nestačili na maďarský Fehervár. Zverenky trénera Františka Urbana tak nenaplnili tajnú túžbu konečne si zahrať v skupinovej fáze európskeho pohára a o svoju premiérovú účasť tam sa budú musieť pokúsiť v roku 2017.

Po El Clásicu prišiel koniec

V auguste roku 2014 bol medzinárodný dorastenecký futbalový turnaj Michalovce Cup na vrchole. Organizátorom sa totiž v piatom ročníku podarilo dotiahnuť do metropoly Zemplína dvoch najväčších španielskych gigantov - Real Madrid a FC Barcelona. V Michalovciach sme tak mohli vidieť dorastenecké El Clásico. Ďalší ročník sa však už vinou viacerých okolností neuskutočnil. Organizátori vyhlasovali, že v roku 2015 si dávajú iba ročnú prestávku, no ďalší ročník turnaja sa neuskutočnil ani v roku 2016.

Odchod dlhoročného šéfa michalovského futbalu

Pri futbale ostávame aj naďalej. Hoci sa MFK Zemplínu podarilo zachrániť najvyššiu súťaž a v jesennej časti si jeho hráči počínali viac ako dobre, turbulencie sa nevyhli najvyššiemu vedeniu klubu. Vo funkcii predsedu predstavenstva totiž zo zdravotných dôvodov skončil po dvanástich rokoch Igor Šoltinský, ktorý ako prvý muž michalovského futbalu doviedol na najvyššej stoličke prvý tím do najvyššej súťaže. Jeho miesto je doteraz neobsadené. Všetko by sa malo vrátiť do správnych koľají v prvých mesiacoch roka 2017.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.12.2016 13:23:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.